Διονύσης Δεσύλλας

Όχι καταστροφή, αλλά μάθημα για τις «ρεζέρβες» του Παναθηναϊκού

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη χθεσινή ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον ΟΦ Ιεράπετρας και τα όσα πρέπει να μάθουν αρκετοί ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Του Διονύση Δεσύλλα

Ο Γιώργος Δώνης έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι ο στόχος του Παναθηναϊκού, κατά κύριο λόγο, είναι να εξελίξει τους ποδοσφαιριστές που έχει και να τους κάνει να ξεπεράσουν τα όριά τους. Σε μεγάλο βαθμό αυτό έχει επιτευχθεί. Υπάρχει ένας κορμός 15-16 παικτών στην ομάδα που συνεχώς βελτιώνεται σε πολλούς τομείς, συνεχώς εξελίσσεται, συνεχώς «ζυμώνεται» και μεγαλώνει. Υπάρχουν και κάποιες «ρεζέρβες», όπως συνηθίζουμε να λέμε, που βρίσκονται λίγο πιο πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους, είτε λόγω απειρίας, είτε λόγω του γεγονότος ότι δεν έχουν παίξει πολύ.

Στο χθεσινό παιχνίδι, στο οποίο οι «πράσινοι» έσωσαν την παρτίδα στο φινάλε με το γκολ του Καμπετσή, παρατηρήσαμε τα παραπάνω. Στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού Σταδίου επαιξαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που έχουν ελάχιστα λεπτά συμμετοχής και σε γενικές γραμμές δεν είχαν καλή απόδοση. Έγιναν λάθη στο τακτικό κομμάτι, παρατηρήθηκαν φαινόμενα απειθαρχίας από το 25’ μέχρι το 65’ (ατομικές ενέργειες, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, επιπολαιότητες στον χώρο του κέντρου και όχι μόνο).

Προσοχή: Δε μιλάμε για τη νοοτροπία, αλλά για τα καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός και ήθελε και προσπάθησε να φτάσει στη νίκη κόντρα στην εξαιρετική- για το επίπεδό της- και μαχητική ομάδα που αντιμετώπισε. Οι γηπεδούχοι δεν υποτίμησαν την Ιεράπετρα. Δε θα μπορούσαν, άλλωστε, να το κάνουν με τον προπονητή που έχουν. Η λέξη «υποτίμηση» για τον Γιώργο Δώνη είναι απαγορευτική. Βρέθηκαν, όμως, για μεγάλο διάστημα σε κακή μέρα. Με μια ενδεκάδα που πιθανότατα έπαιζε για πρώτη φορά μαζί, με ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ρυθμό και απαιτούμενη εμπειρία, η ζημιά λίγο έλειψε να γίνει χοντρή.

Δεν πρέπει να μιλάμε για καταστροφή ή να φτάνουμε στον μηδενισμό. Ματς Κυπέλλου ήταν, οι ευκαιρίες έπρεπε να δοθούν. Αν, δηλαδή, δεν έπαιζαν τώρα αρκετοί από όσους αγωνίστηκαν χθες, πότε θα γινόταν αυτό; Σε παιχνίδι που «καίει»; Για αρκετούς ποδοσφαιριστές το χθεσινό θα πρέπει να γίνει μάθημα. Τίποτε στο ποδόσφαιρο- και γενικότερα στη ζωή- δεν κερδήθηκε άκοπα. Οι παίκτες που βρίσκονται στη… δεύτερη γραμμή οφείλουν να δουλέψουν περισσότερο, να μάθουν από τα χθεσινά τους λάθη και να προσπαθήσουν να εξελιχθούν. Κάποιοι θα το καταφέρουν. Κάποιοι άλλοι όχι. Αυτό είναι και το φυσιολογικό. Γι αυτό και το καλοκαίρι θα γίνει η απαραίτητη ενίσχυση 3-4 ποιοτικών και έμπειρων ποδοσφαιριστών που θα έρθουν για να ολοκληρώσουν το παζλ και να ενταχθούν στον βασικό κορμό του «τριφυλλιού».

Υ.Γ: Στους διακριθέντες χθες ήταν ο Χατζηθεοδωρίδης. Ένας ποδοσφαιριστής – «εργαλείο» με το εξής εντυπωσιακό: Σε όποια θέση κι αν τον βάλεις, θα έχει την ίδια πειθαρχία στην τακτική. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θετικός ο Καμπετσής, παρά τις ευκαιρίες που έχασε πριν σκοράρει. Ηταν στις φάσεις και είχε διάθεση. Ο Εμμανουηλίδης αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τακτικά, αλλά προσπάθησε και στο τέλος έκανε ένα μεγάλο σπριντ για να βγάλει τη σέντρα για το γκολ. Εξαιρετικός και ο Μπουζούκης, η είσοδος του οποίου έκανε τον Παναθηναϊκό πιο πιεστικό. Ο νεαρός χαφ… όργωσε το γήπεδο και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήταν σχεδόν παντού. Θετικό πρόσημο, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, και για τον Αποστολάκη. Υπομονή, δουλειά και πάμε για τα επόμενα…

Τον Διονύση Δεσύλλα τον ακούτε από Δευτερα έως Παρασκευή 00:00 - 02:00 στην εκπομπή afteradio και κάθε Σάββατο 12:00 - 14:00 στους ρεπόρτερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x