Διονύσης Δεσύλλας

Πάμε όλοι μαζί: «Ζήτω η Εθνική του Γκιρτζίκη»!

Στο νέο μοντέλο της Εθνικής, κανείς δεν παίρνει την ευθύνη, κανείς δε λέει την αλήθεια και μας φταίνε μόνο οι... απόντες. Ο Γκιρτζίκης και οι λοιποί συγγενείς, ποτέ. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Πάλι καλά που δεν πάθαμε και τίποτα. Μετράμε μόνο έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό, σε έναν όμιλο με «μεγαθήρια» τύπου Φινλανδία, Νησιά Φερόε, Βόρειος Ιρλανδία. Κρατάμε, μέχρι στιγμής, την τελευταία θέση με μόλις δυο βαθμούς. Την ελεύθερη πτώση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο ranking της ΦΙΦΑ από τη 13η θέση κάπου κοντά στην 50η. Τις πέντε ήττες και δυο ισοπαλίες. Το πολύ κακό ποδόσφαιρο. Τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Το… πέρασμα του Σέρτζιο Μαρκαριάν. Το αλαλούμ με τον Γιώργο Καραγκούνη. Ψιλά πράγματα για τον κ. Γκιρτζίκη και τους λοιπούς συγγενείς, που ακόμη και τώρα αρνούνται να τοποθετηθούν, αρνούνται να μιλήσουν ξεκάθαρα, να πάρουν μια ευθύνη βρε αδερφέ και να προχωρήσουμε παρακάτω.

Πάλι καλά που έφυγε ο Καραγκούνης. Πάλι καλά που δεν έχουμε στην ομάδα τον Κατσουράνη. Πάλι καλά που έφυγε ο Σάντος του… μισού – μηδέν. Πάλι καλά που διώξαμε το παλιό για να φέρουμε το καινούριο. Αλήθεια, πόσο αδαής μπορεί να είναι κάποιος όταν νομίζει ότι τα πράγματα σε μια ομάδα, πόσο μάλλον σε μια Εθνική, μπορούν να γίνουν καλύτερα, όταν λειτουργείς με τέτοιον τρόπο;

Δεν θα κάνουμε αγωνιστικές αναλύσεις γι’ αυτό που είδαμε ξανά χθες στο «Καραϊσκάκης». Κι ούτε φυσικά θα ζητήσουμε… κεφάλια. Θα απαιτήσουμε, όμως, να μας πουν τι διάβολο συμβαίνει στην Εθνική ομάδα, γιατί υπάρχει αυτή η πτώση άνευ προηγουμένου και φυσικά να αποδοθούν ευθύνες.

Ο επικεφαλής, κ. Γκιρτζίκης, αρνείται να πει το παραμικρό ουσιαστικό. Κάνει δηλώσεις… απλά για να τις κάνει. Ευτυχώς, που ζήτησε και συγνώμη. Για το τι έχει συμβεί, όμως, τσιμουδιά. Για το τι τρέχει και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όπως, φυσικά, και το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν περιέλθει σε μια τεράστια κρίση, κουβέντα.

Εντάξει, κύριε πρόεδρε, δεν απαιτούμε να τοποθετηθείτε για τα όσα στραβά συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Καταλαβαίνουμε ότι εκεί κάνει… τζιζ και αρκείστε στο «δεν είδα, δεν άκουσα», συμπεριφορές που, δυστυχώς, έχουν οι «αχυράνθρωποι» και όχι οι υπεύθυνοι πρόεδροι. Αλλά να μην λέτε, επιτέλους, την αλήθεια για την Εθνική, για τις φήμες περί… μανατζαρέων πριν από κάποιο διάστημα, για τα «κουμάντα», για το μπάχαλο με τον Γιώργο Καραγκούνη και άλλα θέματα που ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα την ομάδα, πάει πολύ.

Μιλήστε, τοποθετηθείτε, πείτε την αλήθεια και προχωρήστε, αν μπορείτε, στο επόμενο βήμα. Αν όχι, σας ευχαριστούμε πολύ για την ευγενική παρουσία σας, αλλά δεν θα πάρουμε άλλο…

Υ.Γ: Φυσικά και οι παίκτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Λύγισαν απέναντι στις ομάδες που προαναφέραμε. Σαφώς και υπάρχει και αγωνιστικό πρόβλημα. Αλλά πάνω απ όλα, το πρόβλημα είναι δομικό. Δεν χωρά αμφιβολία επ' αυτού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x