Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκή αντίδραση με… μαέστρους Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάνη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, τους πρωταγωνιστές του τριφυλλιού και το τριπλό όφελος της ομάδας του Μπόλονι.

*Σε προηγούμενο κείμενο - ανάλυση είχαμε σταθεί σε κάποια στοιχεία που θα έπρεπε να βελτιώσει ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να πάρει τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και να... επιστρέψει στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Το τριφύλλι δεν τα διόρθωσε όλα. Είχε τα προβλήματά του. Ωστόσο, κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε απέναντι στον δικέφαλο του βορρά και μπαίνει στα πλέι οφ έτοιμο για μάχες και με διάθεση να διεκδικήσει την επιστροφή του στην Ευρώπη.

*Το πρώτο ημίχρονο ήταν άκρως προβληματικό για την ομάδα του Μπόλονι. Οι πράσινοι δεν κρατούσαν μπάλα, η είσοδος του Αγιούμπ δε βοήθησε καθόλου τη μεσαία γραμμή, αφού ο Μαροκινός έδειξε ξανά τη γνωστή... αργή εικόνα (σχεδόν πάντα δεύτερος στην μπάλα, με λάθη και καθυστερημένες αποφάσεις). Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο, απείλησε 2-3 φορές, αλλά όταν... ανέλαβαν- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- δράση οι Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάνης, τα πάντα άλλαξαν. Από μπαλιά του Αργεντινού και εξαιρετική σέντρα του νεαρού άσου, ο Μακέντα πήρε μια άπιαστη κεφαλιά και το τριφύλλι στην πρώτη του τελική άνοιξε το σκορ.

*Ο Ιταλός επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στη βασική ενδεκάδα. Σκόραρε με... σεντερφορίσιο τρόπο, έτρεξε πολύ και έδειξε ότι είναι εδώ. Το έχουμε τονίσει ξανά: Τον έχει αδικήσει πολύ τον παίκτη ο Παναθηναϊκός. Ο Κίκο είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα και, εκτός της αγωνιστικής του αξίας, είναι μια προσωπικότητα με επίδραση στα αποδυτήρια. Αυτό το τελευταίο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στα πλέι οφ...

*Στην επανάληψη, η απόδοση έγινε καλύτερη για τον Παναθηναϊκό. Ειδικά από τη στιγμή που βγήκε ο Ουάρντα και οι πράσινοι είχαν έναν εξτρά παίκτη στη μεσαία γραμμή. Η εικόνα άλλαξε προς το καλύτερο, με τον Βιγιαφάνιες να κάνει σπουδαία εμφάνιση και τον Χατζηγιοβάνη να ακολουθεί. Αυτοί οι δυο ήταν μακράν οι καλύτεροι παίκτες του τριφυλλιού, έχοντας διάθεση, καλές επαφές, έξυπνες μεταβιβάσεις και σε κάποια σημεία μαεστρικές ενέργειες. Τους χρειάζεται πολύ τους συγκεκριμένους το τριφύλλι. Αν είναι καλά, τότε το πρόσωπο μπορεί να αλλάξει κατακόρυφα και η ομάδα να γίνει καλύτερη στο δημιουργικό κομμάτι.

*Το 2-0 του Ιωαννίδη, έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση, καλή ενέργεια του Καρλίτος και μεγάλη ευκαιρία του Ενγκμπακοτό, απλοποίησε τα πράγματα. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μπήκε στο παιχνίδι με το γκολ του Κρμέντσικ, αλλά οι πράσινοι έδειξαν στη συνέχεια σοβαρότητα, τατκτική πειθαρχία και δεν επέτρεψαν στους Θεσσαλονικείς να το πιστέψουν.

*Ολες αυτές τις μέρες το τονίζαμε συνεχώς στον "αέρα" του BwinΣΠΟΡ FM: To σημερινό ματς στη Λεωφόρο ήταν εξαιρετικά κρίσιμο για τον Παναθηναϊκό, που ήθελε όσο τίποτε άλλο τη νίκη. Την πήρε, έχοντας ένα κακό πρώτο μέρος και ένα καλό δεύτερο. Μια πολύτιμη νίκη με.. τριπλό όφελος. Πρώτον, βγάζοντας το τριφύλλι αντίδραση, έβαλε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι. Δεύτερον, έκοψε βαθμούς από τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται από πάνω του. Τρίτον, απέκτησε ξανά ψυχολογία ενόψει των πλέι οφ, παίρνοντας άλλη μια νίκη σε ντέρμπι. Τα υπόλοιπα στη συνέχεια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x