Διονύσης Δεσύλλας

Το… παρακάνε ο Παναθηναϊκός και το πλήρωσε

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το 1-1 του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ και τον... φόβο της νίκης.

*Το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ ήταν κακό. Παρακολουθήσαμε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια στην ιστορία των δυο ομάδων, με δυο γκολ, λίγες ευκαιρίες, την Ένωση να κυκλοφορεί περισσότερο την μπάλα και το τριφύλλι να... φοβάται να νικήσει. Όχι ότι οι φιλοξενούμενοι πήγαν πίσω σε αυτόν τον τομέα. Μπορεί να είχαν τον έλεγχο και την κυκλοφορία στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά δεν απειλούσαν. Αντιθέτως, το τριφύλλι ήταν αυτό που είχε τη μεγάλη ευκαιρία να βάλει το νικητήριο γκολ στο 90', αλλά ο Αθανασιάδης είπε "όχι" σε πλασέ του Νιάς.

Παναθηναϊκός επέλεξε ξανά να πάει σε μια γνώριμη τακτική γι' αυτόν. Περίμενε την ΑΕΚ, της έδωσε την μπάλα, έκλεισε τους διαδρόμους και φρόντισε πρώτα να μην απειληθεί. Τα κατάφερε για μεγάλο διάστημα, αφού η Ένωση δεν έβγαζε ευκαιρίες μέχρι να σκοράρει. Μάλιστα, το τριφύλλι είχε καταφέρει νωρίτερα να πάρει κεφάλι στο σκορ, ξανά έπειτα από στατική φάση, όταν ο Βέλεθ με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Αθανασιάδη.

*Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι το... παράκανε. Έδωσε πάρα πολύ χώρο στην ΑΕΚ και το κυριότερο ήταν ότι δεν κρατούσε μπάλα καθόλου. Δέχθηκε το γκολ έπειτα από ένα λάθος στη μεσαία γραμμή και μπόλικη δόση τύχης- ή και πείσμα- του Γκαρσία και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

*Ο Μπόλονι δε βοήθησε την ομάδα στο να γίνει πιο απειλητική και προτίμησε να μη φρεσκάρει κάπως το κέντρο του. Ενώ είχε περάσει στο παιχνίδι τους Χατζηγιοβάνη και Καρλίτος, δεν άλλαζε κάτι στη μεσαία γραμμή, η οποία είχε... παραδοθεί στους αντιπάλους χαφ. Ο Ρουμάνος έβαλε τον Βιγιαφάνιες στο 85! Θα μπορούσε, βέβαια, κάτι τέτοιο να συμβεί νωρίτερα, προκειμένου οι πράσινοι να ισορροπήσουν την κατάσταση στη μεσαία γραμμή και να χτυπήσουν επιθετικά με έναν παίκτη που μπορεί να κάνει και τα δυο. Ο κόουτς άργησε. Ξανά...

*Αν υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο, τότε το 1-1 είναι δίκαιο. Έπειτα από ένα παιχνίδι κακό. Το βέβαιο είναι ότι η μάχη για την τετράδα συνεχίζεται, κανείς δεν είναι τελειωμένος και όλα παραμένουν ανοιχτά με τρεις αγωνιστικές να απομένουν και φυσικά να έρχονται τα πλέι οφ των ντερμπι. Είναι, επίσης, σίγουρο ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συνεχίσει σε τόσο αμυντικό στιλ. Πόσο μάλλον, αν δεν κρατάει μπάλα, όπως έγινε για μεγάλο διάστημα σήμερα στη Λεωφόρο. Αν... φοβάσαι να νικήσεις, δε θα το κάνεις συχνά. Θα συμβεί κάποιες φορές, αλλά όχι πάντα. Δεν το λέμε εμείς, αλλά η ποδοσφαιρική λογική. Ας το σκεφτούν στην ομάδα, τώρα που είναι ακόμα μέσα στο κόλπο.

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Βέλεθ ήταν καθοριστικός, με καλές τοποθετήσεις και φυσικά ένα πανέμορφο γκολ. Στη μεσαία γραμμή δόθηκαν μάχες, αλλά δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα κάποιος, ενώ επιθετικά οι πράσινοι δε φάνηκαν ιδιαίτερα. Προχωράει για το επόμενο ο Παναθηναϊκός, αρχής γενομένης από το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Τετάρτη. Εκεί που αν θέλουν οι πράσινοι να κάνουν την ανατροπή, οφείλουν να αλλάξουν προς το καλύτερο στο δημιουργικό κομμάτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x