Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός αήττητος, ώριμος και ικανός για ζημιές στα ντέρμπι

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νέα νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και τη δύσκολη συνέχεια στα ντέρμπι που έρχονται.

Του Διονύση Δεσύλλα

Εχουμε τονίσει κατ΄επανάληψη ότι η λογική και η νοοτροπία στον φετινό Παναθηναϊκό είναι η εξής: Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κάθε παιχνίδι και τελικός. Με αυτό το πνεύμα, λοιπόν, οι «πράσινοι» έφτασαν στο «σήμερα». Ένα «σήμερα» με 6 νίκες σε 7 παιχνίδια, με αήττητο στο πρωτάθλημα και με 18.000 οπαδούς της ομάδας να αποθεώνουν τον Γιώργο Δώνη και τους ποδοσφαιριστές του. Υγεία και συγκίνηση για όλα όσα καταφέρνει κάθε εβδομάδα αυτή η ομάδα.

Στο ματς με τον Πανιώνιο, ο οποίος αμύνθηκε μαζικά και προσπάθησε να γίνει απειλητικός μόνο από αντεπιθέσεις, το ζητούμενο για το «τριφύλλι» ήταν η υπομονή στο παιχνίδι και η ωριμότητα. Αφού οι «πράσινοι» άρχισαν πολύ δυνατά και είχαν ευκαιρίες με κυριότερη αυτή του Καμπετσή και το δοκάρι, όσο περνούσε η ώρα, παρά την εντυπωσιακή κατοχή, οι διάδρομοι ήταν κλειστοί. Μετά τις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να γίνει τόσο επικίνδυνος στην επανάληψη. Κι αυτό διότι οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν καλά κάθε ανοιχτό πεδίο, αναχαίτιζαν κάθε προσπάθεια, αλλά δεν ήταν δυνατόν να αντέξουν. Η υπομονή που λέγαμε, το ώριμο παιχνίδι, το καθαρό μυαλό και μια «οβίδα» από τη χρυσή αλλαγή του κόουτς, τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, έκριναν το ματς και έδωσαν μια ακόμη νίκη στον Παναθηναϊκό, προτού έρθει η τριάδα των ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Σε ατομικό επίπεδο, δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής που να υστέρησε. Ολοι παίρνουν καλό βαθμό, αλλά καλύτερο, πλην του σκόρερ Χατζηθεοδωρίδη, παίρνει ο Μπουζούκης που μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακός, έκανε, όμως, το πιο σοβαρό του ματς με την πράσινη φανέλα. Ηταν σχεδόν παντού, ανέβαζε τον ρυθμό όταν έπρεπε, αλλά και ηρεμούσε το παιχνίδι της ομάδας του, όταν ήταν κι αυτό απαραίτητο.

Η αμυντική τετράδα τα πήγε καλά, ο Διούδης ήταν εκεί τις 2 φορές που χρειάστηκε, ο Κουρμπέλης για μια ακόμη φορά είχε ηγετική παρουσία στη μεσαία γραμμή, ο Δώνης έδωσε κι αυτός λύσεις, όπως και ο Χατζηγιοβάνης. Σημαντική και η προσφορά του Μακέντα, ο οποίος λίγο έλειψε να βάλει ένα εκπληκτικό τέρμα στο πρώτο ημίχρονο, με μαγική ενέργεια.

Ακολουθούν τα μεγάλα παιχνίδια, αρχής γενομένης απ’ αυτό με τον ΠΑΟΚ. Σαφέστατα, ο Παναθηναϊκός θα πάει στα ντέρμπι ως αουτσάιντερ. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μη χάσει βαθμούς σε μια σειρά τριών αγώνων. Να είστε, όμως, σίγουροι ότι θα παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, ικανό για ζημιές. Αλλωστε, ο Δώνης το είπε, όταν ρωτήθηκε για την… εχθρική ατμόσφαιρα που θα συναντήσει η ομάδα στην Τούμπα: «Δεν τους φοβάμαι τους παίκτες μου σε αυτά…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x