Διονύσης Δεσύλλας

Ο κανονικός Παναθηναϊκός σε ΟΛΑ τα επίπεδα φέρνει αποτελέσματα σαν του Κόζιτσε!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό οργανισμό για να φτάσουμε στο «σήμερα» της κανονικότητας παντού.

*Όταν στο ποδόσφαιρο έχεις ένα πλάνο το οποίο στηρίζεις και εξυπηρετείς, τότε τα αποτελέσματα θα έρθουν. Με σταθερά βήματα, με επιμονή και υπομονή και με συλλογική σκληρή δουλειά απ’ όλους. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Από την ηγεσία, τη διοίκηση, τον προπονητή, τους συνεργάτες του και φυσικά με προέκταση τους ποδοσφαιριστές. Όλα τα παραπάνω ισχύουν για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.

*Η χθεσινή ευρωπαϊκή βραδιά και ο θρίαμβος στο Κόζιτσε που φέρνει το «τριφύλλι» μια ανάσα από τον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και από την είσοδό του στους ομίλους του Europa, οφείλεται σε όλα όσα γίνονται εδώ και μια διετία στην ομάδα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Παναθηναϊκός μέσα σε αυτό το διάστημα έβγαλε από πάνω του όλα όσα τον βάραιναν στο πρόσφατο παρελθόν, πήρε ένα Κύπελλο, έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τώρα είναι πάρα πολύ κοντά στο να βρεθεί ξανά σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Επέστρεψε, δηλαδή, στη δική του κανονικότητα. Μια κανονικότητα που επιβάλλει να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα, να παίρνει τίτλους και να βρίσκεται στα σαλόνια της Ευρώπης.

*Για να συμβούν όλα αυτά και για να έχουν όλη την προσμονή για ακόμη καλύτερες ημέρες, πρέπει να τονιστεί το πολύ σημαντικό: Ο Παναθηναϊκός έχει επανέλθει σε ΟΛΑ τα επίπεδα. Και αυτό είναι η απόλυτη πραγματικότητα. Το κλαμπ όλο και εξελίσσεται, προοδεύει και κοιτάζει μόνο προς τα πάνω. Με σοβαρότητα, στήριξη στο πλάνο, επιμονή και φυσικά με προοπτικές!

*Η διοικητική ηγεσία και ο Γιάννης Αλαφούζος πίστεψε στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τον έφερε στον Παναθηναϊκό και ο Σέρβος προπονητής τον δικαιώνει. Η δουλειά του κόουτς του «τριφυλλιού» είναι εξαιρετική, κάτι για το οποίο έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Όμως, η προσπάθεια είναι συνολική. Για να αποδώσει αυτή η δουλειά, ο προπονητής και το επιτελείο του, έχει την στήριξη σε όλα τα επίπεδα από την ιδιοκτησία, η οποία βαδίζει πάντα με τα «θέλω» του!



*Οι μεταγραφές και η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση είναι μια απόδειξη των παραπάνω. Ο Γιοβάνοβιτς έχει όλα όσα ζητάει από τον ιδιοκτήτη. Λέει «αυτόν θέλω» και το κλαμπ κινείται με βάση την επιθυμία του. Δεν είναι, όμως, μόνο οι μεταγραφές, αλλά όλη η διαδικασία στην οποία κινείται τα τελευταία χρόνια η ομάδα…

*Ο Παναθηναϊκός μεγαλώνει συνεχώς. Η εξέλιξη και η κανονικότητα υπάρχει πλέον σε όλα τα επίπεδα. Από τα έργα στο Κορωπί (συν τρια γήπεδα, ξενώνες) τα οποία θα το κάνουν το πιο σύγχρονο προπονητικό κέντρο στην Ελλάδα, το νέο γήπεδο που έρχεται, μέχρι την πολύ σημαντική καθημερινότητα της ομάδας, τα ταξίδια και τις προετοιμασίες. Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί τα βασικά στάδια προετοιμασίας σε πανάκριβα κέντρα στην Ευρώπη, στα οποία άλλες ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να πάνε! Όλες αυτές οι λεπτομέρειες, κάθε άλλο παρά… λεπτομέρειες είναι. Αντιθέτως, τα πάντα είναι πολύ σημαντικά για να λειτουργεί η ομάδα όπως πρέπει και όπως επιβάλλει το μέγεθός της! Όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη.

*Μόνο έτσι θα συνεχίζει να εξελίσσεται και να γίνεται όλο και καλύτερος σε κάθε επίπεδο ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα ανεβάσει διαρκώς την ποιότητά της στο ρόστερ, έχει έναν πολύ προπονητή, αλλά και έναν ιδιοκτήτη, ο οποίος παρέχει στον ίδιο και συνολικά στο κλαμπ, τα πάντα! Με στόχο, φυσικά, να έρθουν βραδιές σαν τη χθεσινή στη Σλοβακία. Το βέβαιο είναι ότι αν το «τριφύλλι» συνεχίσει με την ίδια λογική, με μια διοίκηση να προχωράει όπως τα τελευταία χρόνια και με έναν εξαιρετικό προπονητή που βλέπει ότι έχει όλα όσα χρειάζεται για να δουλέψει όπως θέλει, τότε αυτές οι βραδιές που θα έρθουν θα είναι κι αυτές επιτυχημένες. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο κανονικός Παναθηναϊκός σε όλα τα επίπεδα είναι εδώ και αισιοδοξεί ότι τα ακόμη καλύτερα θα έρθουν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x