Διονύσης Δεσύλλας

«Αυτοκτόνησε» στη Νίκαια, ζητούμενο η σωστή διαχείριση

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την γκέλα (1-1) του Παναθηναϊκού στη Νίκαια και την επόμενη μέρα στο «τριφύλλι».

* Από το πουθενά, ο Παναθηναϊκός έφυγε από τη Νίκαια με μόλις ένα βαθμό. Και γράφουμε «από το πουθενά» διότι μέχρι το γκολ της ισοφάρισης του Ιωνικού στο 84' από τον Άοσμαν, οι «πράσινοι» διατηρούσαν τον απόλυτο έλεγχο και έχασαν κλασικές ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» το ματς. Όταν, όμως, δεν τελειώνεις ένα παιχνίδι και μάλιστα εκτός έδρας, τότε είναι πιθανό και να τιμωρηθείς. Έτσι κι έγινε στη Νίκαια με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να χάνει δυο πολύτιμους βαθμούς σε παιχνίδι που θα μπορούσε να το πάρει «σβηστά».

* Έχουμε και λέμε: Γκολ ο κορυφαίος του αγώνα Μπερνάρ στο 14' για το 0-1. Δοκάρι ο Παλάσιος ένα λεπτό αργότερα με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής! Φάουλ του Μπερνάρ στο πρώτο ημίχρονο με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί «παραθυράκι». Μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη με τον Ιωαννίδη να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Χουτεσιώτη να του λέει «όχι». Φοβερό τετ α τετ του Τσέριν με τον γκολκίπερ του Ιωνικού να στερεί από τον Σλοβένο το γκολ. Ανεπανάληπτη ευκαιρία του Σπόραρ, το πλασέ του οποίου σε κενή εστία έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Σόουζα!

* Έτσι, λοιπόν, αντί να γίνει το 0-2 με τις ευκαιρίες να χάνονται η μια μετά την άλλη, ο Ιωνικός στη μοναδική του αξιόλογη στιγμή βρήκε το γκολ της ισοφάρισης και μάλιστα σε χρονικό σημείο που η αντίδραση ήταν δύσκολο να έρθει. Ο Παναθηναϊκός τα βάζει με τον ίδιο του τον εαυτό για το «στραβοπάτημα» στη Νίκαια, αλλά οφείλει να διατηρήσει ψυχραιμία και να πάει παρακάτω.

* Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα αναλύσει στους ποδοσφαιριστές του το ματς και τη δεύτερη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι η σωστή διαχείριση για το «τριφύλλι». Η διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ μειώθηκε στους 6 βαθμούς, οι «πράσινοι» έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος οποιουδήποτε... πανικού.

* Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Άπαντες πρέπει να προβληματιστούν όχι για την εμφάνιση (η οποία ήταν καλή), αλλά για τον τρόπο με τον οποίο δεν κατακτήθηκαν στη Νίκαια οι τρεις βαθμοί. Ήταν θέμα αφέλειας στις μεγάλες ευκαιρίες ή έλλειψης καθαρού μυαλού; Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του θα βρουν την άκρη και θα πρέπει να διαχειριστούν σωστά αυτό το κακό αποτέλεσμα ενόψει της δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x