Διονύσης Δεσύλλας

Εκτελεστής Σπόραρ, κέφια από Μπερνάρ-Βέρμπιτς και «γεμάτη» εμφάνιση από τους βασικούς

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη (1-0) του Παναθηναϊκού επί της Νέα Σαλαμίνας στο τελευταίο φιλικό επί κυπριακού εδάφους.

*Στην τελευταία φιλική αναμέτρηση στην Κύπρο ο Παναθηναϊκός έδειξε να είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας ενόψει της επιστροφής στις επίσημες υποχρεώσεις. Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν με νίκη την παρουσία τους στη Μεγαλόνησο, επικρατώντας 1-0 της Νέας Σαλαμίνας και επιστρέφουν στην Αθήνα δίχως ήττα (δυο νίκες, μια ισοπαλία). Το κυριότερο όλων είναι ότι σήμερα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα πριν από το πρώτο ματς Κυπέλλου με τον Βόλο, για περίπου 60 λεπτά και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

*Ο Σέρβος προπονητής επέλεξε να ξεκινήσει το ματς με τους βασικούς σε μια πρόβα ενδεκάδας Κυπέλλου. Σε αυτό το διάστημα και προτού γίνουν οι πολλές αλλαγές, το τριφύlλι έδειξε έτοιμο! Είχε την κυριαρχία στο παιχνίδι του, θύμισε την ομάδα του πρώτου γύρου που έκανε 12 νίκες και μια ισοπαλία και πήρε πολύ καλό βαθμό. Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή, πίεσαν πολύ τη Νέα Σαλαμίνα, πήγαν σε υψηλό ρυθμό και ένταση και έδειξαν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

*Ο Σπόραρ εκτέλεσε ξανά για να δώσει με το γκολ του τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Ο Σλοβένος είχε ένα εξαιρετικό τελείωμα στο 30' και η συνολική του εμφάνιση ήταν πολύ καλή. Έσπαγε την μπάλα πολύ καλά, βοηθούσε στην ανάπτυξη, κέρδισε πολλές μάχες και είχε τις γνωστές καλές του κινήσεις. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο κεφάτος Μπερνάρ, με μια ασίστ, αρκετές εμπνεύσεις και τρέξιμο. Ο Βέρμπιτς ήταν, επίσης, στους διακριθέντες, αγωνιζόμενος για περισσότερα λεπτά σε σχέση με τους υπόλοιπους που ξεκίνησαν. Ο Σλοβένος αρχίζει να βρίσκει καλύτερα πατήματα, προσαρμόζεται στο παιχνίδι και στα «θέλω» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κι αυτό είναι καλό νέο για τον κόοουτς της ομάδας. Θα μπορούσε, μάλιστα, να σκοράρει νωρίς όταν η κεφαλιά του πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας.

*Το δεύτερο μέρος δεν είναι για κριτική. Οσο περνούσε η ώρα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε μαζεμένες αλλαγές για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν πολύ, αλλά και στα νέα παιδιά. Οι «πράσινοι» είχαν τις στιγμές τους με κυριότερη αυτή του Κυριόπουλου, αλλά δε σκόραραν δεύτερο τέρμα και ολοκλήρωσαν με νίκη 1-0 επί της Νέας Σαλαμίνας.

*Πλέον, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις επίσημες υποχρεώσεις και ο Παναθηναϊκός θα φορτσάρει γι' αυτές, αρχής γενομένης από το ματς Κυπέλλου με τον Βόλο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα περιμένει σταδιακά και κάποιες επιστροφές τραυματιών και φυσικά η... σκυτάλη θα περάσει στα μεταγραφικά με την ενίσχυση να είναι αναγκαία σε εξτρέμ και χαφ. Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι οριστικές εξελίξεις για τους "εκλεκτούς" του Σέρβου προπονητή.

Υ.Γ: Πρέπει να πούμε και ένα μεγάλο «μπράβο» στον κόσμο του Παναθηναϊκού στην Κύπρο. Όλες αυτές τις ημέρες οι φίλοι του «τριφυλλιού» στη Μεγαλόνησο έδειξαν την αγάπη τους στην ομάδα και δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα κυρίως στα δυο φιλικά με Πάφο και Νέα Σαλαμίνα! Respect σε όλους!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x