Διονύσης Δεσύλλας

Ασταμάτητος, ψυχωμένος, νικητής!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το... εξπρές του Παναθηναϊκού και τη σπουδαία νίκη (1-2) επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

*6/6 για το πράσινο τραίνο, που δεν έκανε στάση ούτε στην Τούμπα, παίρνοντας ένα πολύ μεγάλο "διπλό" επί του ΠΑΟΚ! "Διπλό" που έρχεται για πρώτη φορά μετά το 2017 και που αποδεικνύει ότι φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να πάρει το "τρίποντο", το έκανε με ανατροπή (1-2), άνοιξε ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τον "δικέφαλο του βορρά" και συνεχίζει να καλπάζει στο φετινό πρωτάθλημα!

*Ολο αυτό το διάστημα τονίζαμε ότι το πλάνο για τους "πράσινους", κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για το ματς, ήταν ένα: Η στόχευση στη νίκη. Αγωνιστικά και πνευματικά γι' αυτό ετοιμάζονταν οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, γνωρίζοντας φυσικά ότι το έργο τους μόνο εύκολο δε θα ήταν. Δεν πήγαν στη Θεσσαλονίκη απλώς για να μη χάσουν. Ηθελαν τη νίκη και την πήραν πανάξια!

*Στο πρώτο μέρος το "τριφύλλι" προβλημάτισε. Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε κάτι το εντυπωσιακό, αλλά εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των χαφ και των κεντρικών αμυντικών για να προηγηθεί με τον Ολιβέιρα και τους "πράσινους" να έχουν να επιδείξουν μόνο την ευκαιρία του Αϊτόρ. Στην επανάληψη, η κατάσταση άλλαξε...

*Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος. Το κέντρο του ανέβηκε, η άμυνα έδεσε και οι εξτρέμ βελτίωσαν την απόδοσή τους με τον Αϊτόρ να κάνει ένα ακόμη σπουδαίο ματς. Ο Ισπανός ισοφάρισε έπειτα από τη ΦΟΒΕΡΗ μπαλιά του Ρούμπεν και ο ίδιος ο παίκτης υπέγραψε τη νίκη εκτελώντας σωστά το πέναλτι για το 1-2. Ένα πέναλτι που ορθώς δόθηκε από τον διαιτητή με τη βοήθεια του VAR, μετά την... μπουνιά του Κοτάρσκι στον Σπόραρ. Οπως, σωστά ο ρέφερι πήρε πίσω την αρχική του απόφαση για πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις. Ο Μάγκνουσον δε βρήκε τα πόδια του αντιπάλου του και το VAR έδωσε τη λύση...

*Σε ατομικό επίπεδο, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο δαιμονισμένος Αϊτόρ, ήταν και ο κορυφαίος. Δυο γκολ, μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα και ηγετικές ικανότητες από τον Ισπανό εξτρέμ! Οι Ρούμπεν και Κουρμπέλης είχαν αρχηγική εμφάνιση στην επανάληψη και ήταν από τους λόγους που η ομάδα ανέβασε την απόδοσή της. Ο Μπερνάρ έδειξε ότι ακόμη χρειάζεται χρόνο για να βρει τον ρυθμό που απαιτείται, αλλά αυτό θα συμβεί.

*Οπως σε περίπτωση ήττας δε θα ερχόταν η καταστροφή, έτσι και τώρα μετά τη μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό, δε χρειάζονται υπερβολές. Ναι, η ομάδα έχει αποκτήσει χαρακτήρα νικητή. Είναι ψυχωμένη σε κάθε ματς, μοιάζει ασταμάτητη και παίρνει αυτό που θέλει. Έχει βγάλει ένα πρόγραμμα με δυο ντέρμπι (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), συνεχίζει να παίρνει μόνο νίκες και κάνει, επιτέλους, πρωταθλητισμό με τις καλύτερες συνθήκες. Μέχρι εκεί. Υπάρχει δρόμος, ένας "μαραθώνιος" και η λογική στο Κορωπί θα μείνει ίδια: Βήμα βήμα και βελτίωση σε κάθε παιχνίδι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x