Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός: Βγάζει σκληράδα και προσαρμοστικότητα την κατάλληλη περίοδο!

Ένα στοιχείο που έλειπε από τον Παναθηναϊκό και που το δείχνει στα πλέι οφ ήταν η σκληράδα και ο κυνισμός. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

*Πέντε βαθμοί σε τρία παιχνίδια στα πλέι οφ για τον Παναθηναϊκό, μετά και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Είχαν προηγηθεί οι δυο ισοπαλίες με ΑΕΚ και Άρη. Η μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή δεν είναι ιδανική, αλλά κρίνεται ικανοποιητική. Ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε τα πολλά προβλήματα που είχε η ομάδα στα δυο πρώτα ματς, κυρίως σε αυτό με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

*Το προηγούμενο διάστημα είχαμε αναφερθεί στη βελτίωση σε πολλούς τομείς για το το τριφύλλι. Στην καλή ανάπτυξη, στο πρέσινγκ, στο παιχνίδι από τα άκρα και στις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου. Όλα αυτά αποτελούν προϊόν της δουλειάς του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τους ποδοσφαιριστές του. Μια ομάδα που πέρυσι απλώς έστηνε ένα… πούλμαν και προσπαθούσε να πάρει αποτέλεσμα, φέτος παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο, έχοντας, φυσικά, τα καλά και τα κακά της.

*Αυτό που έλειπε από την ομάδα και το πλήρωσε σε αρκετά ματς, κυρίως εκτός έδρας, ήταν η σκληράδα και ο κυνισμός. Στοιχεία που σε κάποιες αναμετρήσεις ήταν απαραίτητα για να έρθει το αποτέλεσμα. Προσοχή: Δεν έχει καμία σχέση αυτό με όσα παρατηρούσαμε πέρυσι στις ημέρες Λάζλο Μπόλονι. Διότι πολύ απλά πέρυσι αυτό δεν ήταν ποδοσφαιρικό σχέδιο, αλλά «φτου ξελευθερία». Γι αυτό και στο τέλος το «τριφύλλι» τιμωρήθηκε.

*Τώρα, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει σχέδιο. Στα τελευταία παιχνίδια παρατηρούμε μια ομάδα που ξέρει τι θέλει και εφαρμόζει κι άλλα πλάνα για να το πάρει στο γήπεδο. Βλέπουμε παίκτες που γυαλίζει το μάτι τους. Που ξεπερνούν τα εμπόδια, έχοντας σκληράδα και πάθος. Όλα τα παραπάνω μετράνε, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, στην οποία κάθε παιχνίδι έχει χαρακτήρα τελικού.

*Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δε διστάζει να προσαρμόζει τα πλάνα του για να πάρει η ομάδα το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Στη Θεσσαλονίκη, λόγω και των πολλών προβλημάτων, παρέταξε την ομάδα με τρία στόπερ και μπλόκαρε τον Άρη. Χθες, στη Λεωφόρο, «γύρισε» το σύστημα σε 3-4-3 στα τελευταία λεπτά και παρά το γεγονός ότι πιέστηκε από τον ΠΑΟΚ τον έκανε να μοιάζει ακίνδυνο, χωρίς ευκαιρία μετά το 2-1. Ο Σέρβος προπονητής πρόσθεσε εξτρά στοιχεία στον Παναθηναϊκό την κατάλληλη στιγμή και δικαιώθηκε. Το έκανε, όμως, με σχέδιο, με δουλειά στις προπονήσεις και όχι στην τύχη.

*Ακόμα δεν κατακτήθηκε τίποτα. Η διάρκεια μετράει, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να πάρει το πολυπόθητο ευρωπαϊκό εισιτήριο και φυσικά να διεκδικήσει το Κύπελλο με μια πρόκριση επί της Λαμίας στα ημιτελικά. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Ακολουθεί η δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Απέναντι σε μια ομάδα δυσκολοκατάβλητη και σε μια έδρα που δεν κερδίζει το «τριφύλλι», οι «πράσινοι» οφείλουν να πάνε με την ίδια συγκέντρωση και το ίδιο πνεύμα προκειμένου να πάρουν αυτό που πρέπει. Βήμα – βήμα, λοιπόν, και στο τέλος θα κάνουμε τη σούμα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x