Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός: Η αποσυμπίεση, η αναγκαία νίκη στη Λάρισα και ο μεγάλος στόχος

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την αναγκαιότητα να έρθουν θετικά αποτελέσματα στον Παναθηναϊκό και τη διαχείριση από τον Ντάνι Πογιάτος.

*Μπορεί ο Ντάνι Πογιάτος να τόνισε στην πρόσφατή του συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι ότι δε νιώθει πίεση, υπογραμμίζοντας πως "πίεση είναι να μην έχεις να ζήσεις την οικογένειά σου", ωστόσο όλοι μας γνωρίζουμε ότι η λέξη αυτή έχει μπει φέτος στα πράσινα αποδυτήρια και γενικότερα στον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, παρά το γεγονός ότι υπάρχει νέος προπονητής και ακόμη περισσότεροι καινούριοι ποδοσφαιριστές.

*Το έχουμε αναφέρει και στις εκπομπές του ΣΠΟΡ FM. Η φετινή προσπάθεια, που άρχισε με ήττα στην Τρίπολη, είναι δύσκολη για τον εξής λόγο: Από τη μια, έχοντας πάρει το ρίσκο με την απόκτηση ενός φιλόδοξου- αλλά και άπειρου- προπονητή και με αρκετούς νέους παίκτες, θες χρόνο για να "δέσει" όλο αυτό. Από την άλλη, τα αποτελέσματα είναι αναγκαία. Συνεπώς, αυτός ο χρόνος είναι "σχετικός". Ισχύει, λοιπόν, το "ναι μεν, αλλά". Όλοι γνωρίζουμε ότι η χημεία μιας σχεδόν καινούριας ομάδας δεν μπορεί να έρθει από τη μια στην άλλη. Τα αποδυτήρια δεν μπορούν να γίνουν μια γροθιά τόσο γρήγορα. Για τα πάντα απαιτείται ένα διάστημα. Όμως, μέσα σε αυτό το διάστημα, θα πρέπει να έρθουν και τα αποτελέσματα. Αυτό είναι και το δύσκολο.

*Οι πιο πρόσφατες ερωτήσεις που γίνονται και οι απορίες που εκφράζονται είναι "τελικά, ποιος είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού; Να παίξει καλό ποδόσφαιρο ή να τερματίσει ψηλότερα;". Ας απαντήσουμε, λοιπόν: Προφανώς και όλοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα σύνολο το οποίο θα αποδώσει καλά και θα παίξει ποδόσφαιρο που θα χαίρεσαι να το βλέπεις. Υπάρχει, άλλωστε, κανείς παγκοσμίως που να εργάζεται σε μια ομάδα μεγάλη και να μη θέλει να πετύχει κάτι τέτοιο; Συνεπώς, η ερώτηση στα περί ποδοσφαίρου έχει αυτονόητη απάντηση.

*Από εκεί και πέρα, προφανώς και ο στόχος δεν είναι ακόμα ο πρωταθλητισμός. Δεν μπορεί για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Το έχουμε πει και γράψει ξανά: Στη ζωή πρώτα μαθαίνεις να περπατάς και μετά να τρέχεις ή να κάνεις άλματα. Στην παρούσα φάση, το τριφύλλι, μετά τη μεγάλη κρίση που βίωσε, βρίσκεται στην πρώτη φάση της επιστροφής. Είναι στην περίοδο που... περπατάει. Για τα υπόλοιπα, απαιτείται ένα χρονικό διάστημα 2-3 χρόνων, αφού πρώτα πετύχει τους πρώτους του στόχους. Ποιοι είναι αυτοί; Δίχως δεύτερη κουβέντα, η επιστροφή στην Ευρώπη και... ό, τι καλύτερο προκύψει. Και όπου "καλύτερο" βάλτε μια θέση παραπάνω στον βαθμολογικό πίνακα. Η συμμετοχή στα ευρωπαϊκά Κύπελλα του χρόνου, όπως και να 'χει, είναι το κυρίαρχο για όλους.

*Επιστρέφουμε στα της πίεσης και απαιτήσεων. Υπάρχουν, λοιπόν, αυτές οι δυο λέξεις φέτος στον Παναθηναϊκό. Για την ακρίβεια, έχουν... επιστρέψει, όπως και η λέξη "στόχος". Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, και με δεδομένο ότι όπως αναφέραμε και παραπάνω, απαιτείται χρόνος για να "δέσει" η ομάδα, τα αποτελέσματα τώρα είναι αναγκαία. Με τα αποτελέσματα, θα ανέβει η ψυχολογία, θα δοθεί η αναγκαία πίστωση χρόνου, θα επιστρέψει η υπομονή σε όλους και φυσικά η ομάδα θα παίρνει τους βαθμούς που χρειάζεται. Είδαμε όλοι τι έχει πάθει ο ΠΑΟΚ. 5 βαθμοί σε 3 αγωνιστικές για μια ομάδα η οποία διεκδικεί πρωτάθλημα και αγωνίζεται στην Ευρώπη. Για μια ομάδα που θέλει ΚΑΙ αυτή τον χρόνο της.

*Η νίκη στη Λάρισα είναι επιτακτική ανάγκη για τον Παναθηναϊκό. Ένα "μηδέν στα δυο" θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την ομάδα, τους παίκτες και τον προπονητή. Η αποσυμπίεση, η ψυχολογική ανάταση, το "δέσιμο" σε κάθε επίπεδο θα έρθει με τις νίκες. Ακόμη και αν δεν δούμε... σούπερ ουάου ποδόσφαιρο. Για να το διατυπώσουμε καλύτερα, η απαλλαγή από την "κακού τύπου πίεση", τη... θηλιά που λέμε (διότι, όπως αναφέραμε, πίεση θα υπάρχει) θα έρθει μόνο μέσω των αποτελεσμάτων. Η αρχή πρέπει να γίνει τη Δευτέρα στον θεσσαλικό κάμπο...

Ακολουθήστε τον Διονύση Δεσύλλα στο instagram: @dionisisdes

Ακολουθήστε τον Διονύση Δεσύλλα στο twitter: dionisis_d

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x