Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός: Η πιο δύσκολη νίκη του. Μέχρι την επόμενη…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη μάγκικη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα και τα νέα φοβερά κατορθώματα της ομάδας του Γιώργου Δώνη.

Tου Διονύση Δεσύλλα

Ο, τι και να πει, ό, τι και να γράψει κανείς για τον φετινό Παναθηναϊκό και τα όσα κάνει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα είναι λίγο. 5Χ5 με αξιοζήλευτους αριθμούς, ακόμη περισσότερη αξιοζήλευτη συγκέντρωση στον στόχο, κατάθεση ψυχής στο γήπεδο και με έναν κόσμο να χαμογελάει με αυτό που βλέπει και να αποθεώνει τον Γιώργο Δώνη. Είναι εντυπωσιακό και ταυτόχρονα συγκινητικό αυτό που συμβαίνει φέτος με το «τριφύλλι». Και μπορεί ο καιρός να τα χάλασε και να μην επέτρεψε στον κόσμο να πάει στο ΟΑΚΑ (ήταν περίπου 5.000 οι φίλοι της ομάδας), αλλά όσοι είδαν από την τηλεόραση τη νέα επικράτηση επί του ΠΑΣ Γιάννινα και τη συνέχεια του… πράσινου τυφώνα, είναι σίγουρο ότι το χάρηκαν με την ψυχή τους.

Η νίκη επί της ομάδας του Γιάννη Πετράκη είναι η πιο δύσκολη φέτος για τον Παναθηναϊκό. Για πρώτη φορά οι πράσινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ (επιθετικό φάουλ από τον Κρίζμαν στον Διούδη) και κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα στον ΣΠΟΡ FM 94,6 εκφράσαμε αρκετές φορές την εξής απορία: Πως θα διαχειριστεί αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση το «τριφύλλι». Ε, λοιπόν, η διαχείριση ήταν άψογη. Ανατροπή με τρομερά ψυχικά αποθέματα και πάθος για τη νίκη, εξαιρετική τακτική αντιμετώπιση και υπομονή απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των Ιωαννίνων, γκολ από τον φετινό MVP Τάσο Χατζηγιοβάνη, πρώτο γκολ από τον mister 9 της ομάδας, τον Φεντερίκο Μακέντα, δυο ασίστ από τον Κουλιμπαλί και συνέχεια στο πράσινο σερί.

Πλην των όσων αναφέραμε παραπάνω, πάρα πολύ καλή παρουσία είχε ο Δημήτρης Κουρμπέλης, που όποτε χρειάστηκε ηρεμούσε το παιχνίδι της ομάδας και γενικώς ήταν ο ηγέτης του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή. Πολύ καλός, επίσης, και ο μαχητικός Ινσούα, αλλά και οι αμυντικοί Κολοβέτσιος – Μαυρομάτης, άσχετα με το «μπέρδεμα» του δεύτερου με τον Διούδη, στη φάση του γκολ.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε καθαρό μυαλό όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, ωριμότητα και κέρδισε πολλά απ’ αυτή την αναμέτρηση. Δεν είναι μόνο οι σημαντικοί τρεις βαθμοί και το απόλυτο στο πρωτάθλημα. Είναι και ο τρόπος που ήρθε το τρίποντο. Από τέτοιες νίκες, με ανατροπές, σε βροχή, κόντρα σε μια ομάδα που έπαιξε με πολλή δύναμη και με αμυντικό προσανατολισμό, τα νέα παιδιά ψήνονται ακόμη περισσότερο. Αυτό είναι, ίσως, και το μεγαλύτερο κέρδος. Και ήρθε σε μια νίκη, που όπως γράψαμε και παραπάνω, είναι η πιο δύσκολη για φέτος. Μέχρι την επόμενη, όπως έλεγε και ο μεγαλύτερος Ελληνας αθλητής…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x