Διονύσης Δεσύλλας

Με σοβαρότητα και ουσία έκανε αυτό που έπρεπε ο Παναθηναϊκός

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρομήτου και την επιστροφή στις επιτυχίες για το τριφύλλι.

*Εξ' αρχής το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, μετά την ήττα από την ΑΕΚ, ήταν η επιστροφή στις νίκες και τίποτα περισσότερο. Οι πράσινοι έχουν μεγάλη ανάγκη από θετικά αποτελέσματα, είναι υποχρεωμένοι για σερί επιτυχιών και αυτό θα συμβεί με πειθαρχία, σοβαρότητα και ουσία. Στοιχεία τα οποία είχε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σήμερα στη βροχερή Λεωφόρο και έβγαλε την αντίδραση που ήθελε.

*Οι πράσινοι δεν ήταν εντυπωσιακοί. Δεν «έπνιξαν» τον Ατρόμητο, ο οποίος παρατάχθηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» αποκλειστικά και μόνο με αμυντικό προσανατολισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δεν απείλησε ούτε μια φορά με αξιώσεις τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο οποίος πέρασε ένα από τα πιο... χαλαρά απογεύματα της καριέρας του. Οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν, πιέστηκαν από το τριφύλλι, που, εν τέλει, έφτασε σε μια άνετη νίκη με το «καθαρό» 2-0.

*Ο Καρλίτος ήταν ξανά εκεί. Σκόραρε στην πρώτη καλή δημιουργία του Παναθηναϊκού, από την εξαιρετική σέντρα του θετικού και σήμερα Αϊτόρ, και έφτασε τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Παλάσιος, που επίσης είχε καλή εμφάνιση, έβαλε ένα όμορφο τέρμα, το οποίο χρειαζόταν πολύ για την ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας. Ο Αργεντινός σκόραρε για δεύτερη φορά με την πράσινη φανέλα. Σε προηγούμενο κείμενο αναφέραμε την αναγκαιότητα να βρει ο Παναθηναϊκός γκολ από τους εξτρέμ του. Σήμερα, αυτό έγινε. Ας ελπίσουμε να υπάρχει και ανάλογη συνέχεια.

*Μακράν ο κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι το 5ο σερί παιχνίδι που ο «Βίγια» βρίσκεται στους διακριθέντες. Έβγαζε την ποιότητά του στη μεσαία γραμμή, είχε διάθεση με δυναμικά τάκλιν και τρεξίματα και υπέπεσε σε ελάχιστα λάθη. Με τέτοιες εμφανίσεις, το βέβαιο είναι ότι ο ποδοσφαιριστής έχει καπαρώσει -δικαίως- θέση στην ενδεκάδα.

*Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, φυσικά, είναι η πρώτη συμμετοχή του Μπαρτ Σένκεφελντ για φέτος. Ο Ολλανδός πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή αντί του Σάρλια στο 82'. Αποθεώθηκε από τον κόσμο και περιμένουμε τη συνέχεια. Ο παίκτης πρέπει να βρει ρυθμό. Είναι δεδομένο ότι μιλάμε για τον ηγέτη της πράσινης άμυνας και τον καλύτερο στόπερ, που διαθέτει στο ρόστερ της η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Έλειψε πολύ ο Ολλανδός, αλλά το ευχάριστο είναι ότι επέστρεψε και σταδιακά θα τον δούμε ξανά βασικό.

*Η συνέχεια πρέπει να είναι ανάλογη. Η ομάδα θέλει μόνο νίκες για να ανεβάσει τη βαθμολογική της θέση και να αφήσει πίσω της τις σημαντικές απώλειες. Βήμα-βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι... Μόνο έτσι θα πάει μπροστά, διορθώνοντας συνεχώς, μέσω της δουλειάς, αλλά και της απαραίτητης μεταγραφικής ενίσχυσης, τα κακώς κείμενα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x