Διονύσης Δεσύλλας

Μαγικός Παναθηναϊκός με σούπερ Σλοβένους και «μαέστρο» τον Μπερνάρ!

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκρυψαν την μπάλα στη Λεωφόρο και με το 3-0 μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό.

*Η επιστροφή στις επίσημες υποχρεώσεις για τον Παναθηναϊκό είχε όχι μόνο ουσία, αλλά και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Για να το εκφράσουμε πιο λαϊκά: Μπαλάρα! Οι "πράσινοι" ήταν εξαιρετικοί στο "Απόστολος Νικολαϊδης", έκαναν σχεδόν ό, τι ήθελαν απέναντι στον Βόλο και με το τελικό 3-0, επί της ουσίας "σφράγισαν" από σήμερα την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.




*Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό. Πάντα τα ματς μετά τη διακοπή έχουν ιδιαιτερότητες και κρύβουν "παγίδες". Ειδικά αν μιλάμε για μια τέτοια συνθήκη όπως η σημερινή. Ποτέ ξανά στο παρελθόν τέτοια εποχή δεν είχαμε μια αποχή ενός μήνα από τις επίσημες υποχρεώσεις. Ο Παναθηναϊκός, όμως, όχι απλώς συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει, αλλά ήταν ακόμη καλύτερος. Κυριάρχησε απέναντι στου παθητικού Βόλου (οι φιλοξενούμενοι είχαν όλες κι όλες δυο ευκαιρίες), σφυροκόπησε την εστία του Κότνικ και θα μπορούσε να σημειώσει περισσότερα γκολ στο ... καταπράσινο πάρτι σε αγωνιστικό χώρο και κερκίδα στη Λεωφόρο.

Σπόραρ σκόραρε σε ιδανικό σημείο (καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου) για να πετάξει το οποιοδήποτε άγχος θα μπορούσαν να έχουν ενόψει της συνέχειας οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το δεύτερο ημίχρονο είχε συνέχεια στη... σλοβενική υπεροχή! Πρώτα το γκολ - χάδι από τον Τσέριν και στη συνέχεια η φωτοβολίδα του Βέρμπιτς για να... απογειωθεί το "Απόστολος Νικολαϊδης". Οι τρεις τους ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού" σήμερα, αλλά όχι οι μοναδικοί.



Μπερνάρ έκανε μαγικά στο χορτάρι της Λεωφόρου. Με ποιοτικές επαφές και μεταβιβάσεις, με αδιάκοπο τρέξιμο, με μια εντυπωσιακή ενέργεια στην επανάληψη που θα μπορούσε να σουτάρει όταν μπήκε μέσα στην περιοχή και με συνεχόμενες εξαιρετικές συνεργασίες κυρίως με τη δεξιά πλευρά! Ο Βραζιλιάνος πραγματοποίησε μια από τις καλύτερές του εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα και αυτό είναι ένα ευχάριστο νέο ενοψει της συνέχειας. Εντυπωσιακή παρουσία είχε και ο Κώτσιρας. Ο έμπειρος μπακ "όργωσε" τη δεξιά πλευρά, ήταν αλάνθαστος, είχε πολλά και καλά ανεβάσματα και παραλίγο να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Κότνικ του είπε "όχι" σε σουτ μέσα απο την περιοχή.



*Ο σημερινός Παναθηναϊκός είναι κοντά σε αυτά που θέλει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το είπε, άλλωστε, ο Σέρβος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου. Είχε μια εξαιρετική δημιουργία, υπομονή στο παιχνίδι του, σωστές επινοήσεις απέναντι στην τριάδα άμυνας του Βόλου και αποζημίωσε και με το παραπάνω τον κόσμο που βρέθηκε στη Λεωφόρο. Η υπόθεση πρόκριση σφραγίστηκε και πλέον η προσοχή στρέφεται στο επόμενο ματς, αυτό με τον Ιωνικό στη Νίκαια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x