Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός: Με χαρακτήρα νικητή και νέους «διψασμένους»

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη φιλική νίκη (3-1) του Παναθηναϊκού επί της Μπερ Σεβά και τα όσα έδειξε το τριφύλλι στο πρώτο του ξεμούδιασμα.

*Εξ' αρχής γνωρίζαμε ότι το παιχνίδι με τη Χάποελ Μπερ Σεβά στην Κύπρο θα ήταν ένα πρώτο ξεμούδιασμα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Έπειτα από αρκετές ημέρες απραξίας, το πρώτο ζητούμενο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν να δει τους παίκτες του να... λύνονται, ξεφεύγοντας για λίγο από τη ρουτίνα των προπονήσεων, αλλά και να δώσει ευκαιρία σε αρκετά νέα παιδιά να δείξουν πράγματα σε συνθήκες αγώνα.

*Απέναντι σε μια ομάδα που πέρυσι τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και φέτος αγωνίστηκε στους ομίλους του Europa Conference League, το τριφύλλι πήρε τη νίκη - ανατροπή, μη έχοντας διαθέσιμους σημαντικούς παίκτες όπως τους Κουρμπέλη, Ιωαννίδη, Παλάσιος, Σένκεφελντ και Βέρμπιτς. Ο Γιοβάνοβιτς είδε τους παίκτες του να βγάζουν αντίδραση μετά το πρώτο γκολ των Ισραηλινών και το κυριότερο να συνεχίζουν με τον ίδιο χαρακτήρα και νοοτροπία που έχουν χτίσει. Του νικητή!

*Στο πρώτο μέρος μετά το 20' ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή απόδοση, μη μπορώντας να βγει μπροστά με ορθολογικό τρόπο. Ο Μπερνάρ μετά τα πρώτα δυνατά μαρκαρίσματα, δεν έβαζε τα πόδια του στη φωτιά (και καλά έκανε), έχοντας τη γνώση και την εμπειρία να προφυλαχθεί. Αυτό συνέβη και με άλλους ποδοσφαιριστές που δεν έμπαιναν δυνατά στις μονομαχίες.



*Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Κι αυτό διότι αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές που πήραν χρόνο συμμετοχής, ήθελαν να δείξουν πράγματα στον προπονητή τους, έβγαλαν ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι τους και ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε. Έκανε την ανατροπή με γκολ του Σιδερά με κεφαλιά, σκόραρε για τρίτη φορά με τον νεαρό στόπερ να μοιράζει ασίστ με το κεφάλι για να σκοράρει έπειτα από... βόλεϊ ο Πούγγουρας και έχασε σημαντικές ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ με τον Σπόραρ να αναστατώνει την άμυνα των Ισραηλινών.



*Πλην του Σιδερά που είχε ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο στην άμυνα και σκόραρε με τον τρόπο που ξέρει πολύ καλά (κεφαλιά από στατική φάση), ο Συμεωνίδης είχε πολύ καλή εμφάνιση με τρεξίματα στη μεσαία γραμμή και εξαιρετικές μεταβιβάσεις, ο Κυριόπουλος ανέβασε την απόδοσή του, έχοντας από πίσω του στη δεξιά πλευρά τον Βαγιαννίδη, ενώ και ο Κρυπαράκος μπήκε περισσότερο στο πνεύμα του αγώνα βοηθώντας την ομάδα να αναπτυχθεί κυρίως στο τρανζίσιον. Οι νεαροί παίκτες τα πήγαν περίφημα και αναμφίβολα ικανοποίησαν και με το παραπάνω τον προπονητή τους.



χαρακτήρας νικητή, για τον οποίο κάναμε αναφορά παραπάνω, σε συνδυασμό με την παρουσία των "διψασμένων" νέων παικτών, ήταν τα δυο στοιχεία που κρατάμε από το σημερινό πρώτο φιλικό του τριφυλλιού. Μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι σύνθεση όπως αυτή και του πρώτου και του δευτέρου ημιχρόνου δεν πρόκειται να δούμε ποτέ σε επίσημο ματς. Άλλωστε, ο σκοπός του αγώνα δεν ήταν να γίνει κάποια πρόβα ενδεκάδας, αλλά να πάρουν παιχνίδι στα πόδια τους οι ποδοσφαιριστές και να αγωνιστούν οι "μικροί". Η σκληρή δουλειά συνεχίζεται, οι μεταγραφές έρχονται με στόχο η ομάδα να συνεχίζει τον πρωταθλητισμό στον δεύτερο γύρο και να γίνει ακόμη καλύτερη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x