Διονύσης Δεσύλλας

Το ζητούμενο και πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό είναι να βρει καλύτερο του Γκατσίνοβιτς

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το θέμα Γκατσίνοβιτς και τη συνέχεια στις μεταγραφικές εξελίξεις του Παναθηναϊκού με αποκλειστικό στόχο την απόκτηση ποιοτικών ποδοσφαιριστών.

*Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τις τελευταίες εξελίξεις με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς σε μια σειρά και να τις αναλύσουμε με ψυχραιμία, διότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να χαθεί η μπάλα. Ο Σέρβος είναι ένας πολύ καλός χαφ και όταν ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο, αποδείχθηκε ότι έκανε σωστή επιλογή. Ο ποδοσφαιριστής "κούμπωσε" με το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ανέβασε ποιοτικά τη μεσαία γραμμή και της έδωσε εξτρά στοιχεία, όπως ταχύτητα, γρήγορη σκέψη και τακτική πειθαρχία.

*Τα δεδομένα, μόλις ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του από τη Χόφενχαϊμ, ήταν τα παρακάτω: Το "τριφύλλι" ήθελε να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή. Ο προπονητής τον είχε και τον έχει σε εκτίμηση, αλλά αξιολόγησε και έκρινε ότι τα χρήματα για αγορά του συν το συμβόλαιο στο 1 με 1,2 εκατ. ευρώ ήταν υπερβολικά. Γι αυτό και οι "πράσινοι" προσπάθησαν για έναν νέο δανεισμό, ο οποίος δεν προχώρησε. Μέχρι εκεί. Ο Γιοβάνοβιτς ήξερε και ξέρει πολύ καλά την αξία του Γκατσίνοβιτς, αλλά και τις αδυναμίες του. Η κυριότερή του έχει να κάνει με το γεγονός ότι μιλάμε για ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στις θέσεις "8 και 10" και δεν έχει το γκολ, κάτι που ήταν ο μεγαλύτερος αρνητικός παράγοντας για να δαπανήσει περισσότερα χρήματα το τριφύλλι και να διαπραγματευτεί την αγορά του παίκτη.

*Αναμφίβολα το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κάνει ξανά δικό του τον Γκατσίνοβιτς, δημιουργεί ένα ακόμα κενό στα χαφ. Είπαμε, πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Επίσης, η αγορά του από την ΑΕΚ, κάνει και μια "ζημιά" σε επίπεδο εντυπώσεων. Να το περιγράψουμε πιο απλά: Εξ' αρχής γνωρίζαμε ότι οι πιθανότητες να μείνει ή όχι ο "Γκάτσι" ήταν μοιρασμένες. Και τονίζαμε ότι αν δε συμβεί αυτό η ομάδα θα κινηθεί για άλλον παίκτη στη μεσαία γραμμή. Αν, όμως, ο Γκατσίνοβιτς συνέχιζε την καριέρα του στη Γερμανία, το Βέλγιο ή την Πολωνία και όχι στην ΑΕΚ, που αποτελεί έναν εκ των ανταγωνιστών του "τριφυλλιού", θα μιλούσαμε μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι της αποχώρησης και τίποτα παραπάνω. Κανείς δε θα είχε ασχοληθεί περισσότερο, πέρα από την ποδοσφαιρική ανάλυση και τον σχολιασμό της απώλειας ενός καλού μέσου. Τώρα, στη συζήτηση μπαίνει και η κίνηση της "Ένωσης". Κίνηση ανάλογη με αυτές που είχε κάνει και στο παρελθόν. Θυμηθείτε τις περιπτώσεις Χουλτ και Ινσούα και τις συζητήσεις που γίνονταν τότε...

*Χάθηκε, λοιπόν, ένας καλός ποδοσφαιριστής για τον Παναθηναϊκό, που φάνηκε να είχε προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και την καθημερινότητα του "τριφυλλιού". Από τη στιγμή που στην ομάδα αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αγορά, έπειτα από υπόδειξη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, οι πράσινοι οφείλουν να κοιτάξουν τη συνέχεια και το... παρακάτω. Ένα "παρακάτω" που είναι, φυσικά, πολύ πιο σημαντικό από την απώλεια του Γκατσίνοβιτς.

*Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποκτήσει χαφ καλύτερο από τον Σέρβο. Με ανάλογα ή ίδια χαρακτηριστικά, μα και περισσότερα που δε διέθετε ο "Γκάτσι", όπως για παράδειγμα το γκολ που αναφέραμε. Για να μην τρελαθούμε: Καλός και χρυσός ο Γκατσίνοβιτς, αλλά δεν είναι ότι δεν συνέχισε με τα πράσινα ο βασικός αναντικατάστατος ποδοσφαιριστής στη μεσαία γραμμή! Απαιτείται ψυχραιμία, συντονισμένες κινήσεις και να φτάσει η ώρα για την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση με έναν και μόνο στόχο: Ποιοτική αναβάθμιση. Τόσο στο κέντρο, όσο και στις υπόλοιπες θέσεις. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο σχεδιασμός που έχουν χαράξει στην ομάδα με το που τελείωσε η περσινή σεζόν.

*Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε τώρα; Θα ακολουθήσουν η απόκτηση ενός χαφ και ενός κεντρικού αμυντικού που θα αποτελέσει τον "αντί - Βέλεθ". Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται στον Παναθηναϊκό. Αυτές είναι οι προτεραιότητες και είναι εξαιρετικά πιθανό τουλάχιστον μια μεταγραφή να έχει γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Η ομάδα χρειάζεται ακόμα 6-7 επιλογές ποδοσφαιριστών, καλύτερων των περσινών, στις θέσεις που όλοι γνωρίζουμε. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον αντικαταστάτη του Γκατσίνοβιτς, αλλά και για τα υπόλοιπα κενά που έχουν δημιουργηθεί και θα καλυφθούν μέσα στο καλοκαίρι και ενόψει του πρώτου στόχου που δεν είναι άλλος από την είσοδο στους ευρωπαϊκούς ομίλους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x