Διονύσης Δεσύλλας

Είχε την κυριαρχία στη Λεωφόρο, αλλά έπεσε σε… ερυθρόλευκο τείχος!

Ο Παναθηναϊκός έψαξε τη νίκη στο ντέρμπι, ο Ολυμπιακός «κατέβηκε» στη Λεωφόρο για να αμυνθεί και το 0-0 δεν αφήνει ικανοποιημένους τους «πράσινους». Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

* Το 0-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με βάση την εικόνα των δυο ομάδων, δεν μπορεί να αφήνει ικανοποιημένο τον Παναθηναϊκό. Και αυτό διότι οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που από την αρχή μέχρι το τέλος έψαξαν τη νίκη, προσπάθησαν να δημιουργήσουν και να γίνουν απειλητικοί, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρατάχθηκε στο ντέρμπι με φουλ αμυντική διάθεση και προσανατολισμό και κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

* Το «τριφύλλι» από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό επέβαλλε τον ρυθμό του. Είχε την κατοχή (58% - 42%), προσπάθησε με ορθόδοξο τρόπο να αναπτυχθεί και να βρει ρήγματα και πρέσαρε ψηλά τους «ερυθρόλευκους». Δεν ήταν, όμως, καθόλου εύκολο να βρει διαδρόμους. Οι Πειραιώτες επέλεξαν σε τακτικό επίπεδο να έχουν έναν παθητικό ρόλο, να περιμένουν τους «πράσινους», έπαιξαν με τριάδα στην άμυνα και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να βγάλουν ευκαιρίες.

* Οι τελικές ήταν 7 για τους γηπεδούχους, αλλά μόλις δυο στον στόχο. Από την άλλη, οι Πειραιώτες είχαν μόλις μία, και αυτή εκτός στόχου. Είναι από τις λίγες φορές που βλέπουμε σε ντέρμπι αιωνίων τον Ολυμπιακό να παίζει τόσο αμυντικά και να μην απειλεί ποτέ στο παιχνίδι. Απέναντι στο… ερυθρόλευκο τείχος, ήταν σχεδόν αδύνατο για τον Παναθηναϊκό να απειλήσει περισσότερο. Ίσως αν ο Μακέντα έβρισκε την μπάλα καλύτερα στη μοναδική κλασική ευκαιρία του αγώνα, η εξέλιξη να ήταν διαφορετική. Με τα «αν», όμως, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε.

* Στα θετικά για τον Παναθηναϊκό ήταν το γεγονός ότι κυριάρχησε σε επίπεδο επιθετικότητας έναντι του αντιπάλου. Έπαιξε το γνωστό παιχνίδι του. Βγήκε μπροστά, πήρε το κέντρο, προσπάθησε να βρει το γκολ. Απέναντι, όμως, σε αμυντική τριάδα ποιοτική, όπως είναι αυτή του Ολυμπιακού και κόντρα σε μια ομάδα που έπαιζε φουλ άμυνα, δεν θα βρεις πολλές ευκαιρίες. Αυτές τις λίγες, πρέπει να τις εκμεταλλευτείς.

* Οι «πράσινοι» είχαν σε καλή μέρα τα χαφ τους, αλλά θα περίμεναν περισσότερα από τους εξτρέμ. Ο Μακέντα ήταν σε πολύ κακή μέρα, με λάθη στις μεταβιβάσεις του και τις επαφές του. Ο Χουάνκαρ και ο Κώτσιρας, επίσης, τα πήγαν καλά, με τον Ισπανό, μάλιστα, να έχει ανεβάσματα και από δική του ενέργεια να προέρχεται η μεγάλη ευκαιρία του Ιταλού φορ. Ο Ιωαννίδης, όταν μπήκε, έδωσε πολλές μάχες, η «ερυθρόλευκη» άμυνα τον ένιωσε, αλλά δεν βρέθηκε σε θέση βολής για να απειλήσει.

* Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα χρειάζεται έναν φορ. Ο Μακέντα βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και οι «πράσινοι» οφείλουν να βρουν έναν επιθετικό, που θα δώσει επιπλέον λύσεις. Ο Καρλίτος ήταν ανέτοιμος και η απουσία του φάνηκε. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ των πράσινων.

* Το ντέρμπι πέρασε, η νίκη δεν ήρθε, παρά την κυριαρχία και τη μεγάλη προσπάθεια. Είπαμε, απέναντι σε τόσο μαζική άμυνα και με την ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού, είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο να βρεις το γκολ ή περισσότερες ευκαιρίες. Υπάρχει συνέχεια δύσκολη και εκεί επικεντρώνονται, πλέον, στο «τριφύλλι», που κρατούν τη διάθεση, την επιθετικότητα, την εξαιρετική ανάπτυξη και το… στιλ που έχει περάσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην ομάδα. Σε αυτό το κομμάτι, το «τριφύλλι» βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Με σωστή και ποιοτική ενίσχυση, θα γίνει ακόμη καλύτερη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x