Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός: Όχι στο… μπάχαλο, ναι στη λύση!

Το βέβαιο είναι ότι ο Μπόλονι και οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να κλείσουν τις πόρτες, να μιλήσουν και να βρουν λύση. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

*Στον… πλανήτη Παναθηναϊκό δε βαριέσαι ποτέ. Είτε είναι για καλό, είτε για κακό. Μετά τη χθεσινή έντονη κινητικότητα στα μεταγραφικά και το… θρίλερ με τον Στίβεν Μεντόζα μέχρι αργά τη νύχτα, έγινε σήμερα γνωστή η πρωτοβουλία των αρχηγών να ζητήσουν ραντεβού από τον Γιάννη Αλαφούζο (συνέβη πριν από το ματς με τον Βόλο), προκειμένου να μεταφέρουν τη δυσαρέσκειά τους για τον Λάζλο Μπόλονι και τη συμπεριφορά του Ρουμάνου προπονητή.

*Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε τονίσει ότι παρά το μέχρι πρότινος νικηφόρο σερί και τα επιτυχημένα αποτελέσματα, το κλίμα στο Κορωπί δεν είναι και το καλύτερο που θα μπορούσε. Κάθε άλλο… Τα αποδυτήρια δεν είναι μια «γροθιά» κι αυτό είναι πολύ κακό για μια ομάδα που παλεύει για τον ένα και μοναδικό της στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την έξοδο της Ευρώπης.

*Να θυμίσουμε ότι μέχρι και πέρυσι, το τριφύλλι ήταν ανταγωνιστικό στα περισσότερα μεγάλα παιχνίδια και ντέρμπι, όχι λόγω της ποιότητας στο ρόστερ. Σε αυτό το κομμάτι υστερούσε έναντι των αντιπάλων του. Αλλά εξαιτίας του εξαιρετικού κλίματος που υπήρχε. Μια φορά «χάλασε» αυτό (πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη) και η ομάδα παρουσίασε «χλωμό πρόσωπο» (ήττα 3-0).

*Ο Μπόλονι δεν είναι ο πιο εύκολος άνθρωπος του κόσμου. Είναι σκληρός, απότομος, μιλάει άσχημα. Δεν το λες και… ευγενή. Λεπτομέρειες περισσότερες δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, διότι πολύ απλά δεν είμαστε καθημερινά στο Κορωπί. Γνωρίζουμε, όμως, ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτό έχει φανεί και σε παιχνίδια, με πιο πρόσφατο «σκηνικό», τα… γκάζια του 67χρονου στον Πούγγουρα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν έχουν καλή σχέση μαζί του, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον βοηθό του Ρουμάνου, Σεργκέι Κουζνέτσοφ.

*Από την άλλη, δεν είναι ο σωστός τρόπος, οι ποδοσφαιριστές να ζητάνε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ για να εκφράσουν τα παράπονά τους. Χίλια δίκια να έχουν! Ανεξάρτητα με το ποια είναι η κατάσταση και το τι συμβαίνει, αυτά δε γίνονται έτσι. Δε βρίσκονται λύσεις με τέτοιου τύπου κινήσεις και πρωτοβουλίες. Ή συζητάτε όλοι μαζί ή οφείλει η διοίκηση και οι άνθρωποι της ομάδας να βρουν τον τρόπο.

*Καταλαβαίνει κανείς ότι όλο αυτό κάνει πολύ κακό στον Παναθηναϊκό. Οχι το γεγονός ότι βγαίνουν προς τα έξω πράγματα. Αυτό γίνεται σε όλες τις ομάδες ή για να είμαστε ακριβείς, στις περισσότερες. Το κακό είναι, όλο αυτό το άσχημο κλίμα που υπάρχει. Δεν μπορεί κανείς στο κλαμπ να το αφήσει να περάσει έτσι. Οφείλουν άπαντες να προβληματιστούν και να βρουν ή να προσπαθήσουν να βρουν τη λύση προτού να είναι αργά.

*Ας μιλήσει ο Μπόλονι με τους ποδοσφαιριστές. Ας το κάνει ο Πιέρ Ντρεοσί. Ας καθίσουν όλοι μαζί στο Κορωπί, να ανταλλάξουν απόψεις, να τα βάλουν όλα κάτω, να τραβήξουν μια γραμμή και να… αρχίσουν όλα από την αρχή. Δεν μπορούν; Ας λάβει η διοίκηση τα μέτρα της και ας καλέσει τον Μπόλονι, τον Ντρεοσί, τους αρχηγούς να συζητήσουν όλοι μαζί. Όπως συμβαίνει στις οικογένειες, όπως γίνεται σε εργασιακούς χώρους, αλλά και σε ομάδες (πολύ περισσότερο) που έχουν τέτοιου τύπου προβλήματα. Το βέβαιο είναι ότι όλο αυτό δεν είναι δυνατόν να σέρνεται και να συνεχιστεί. Αν δε γίνει κάτι για να τελειώσει αυτός ο παραλογισμός, ο Παναθηναϊκός δε θα έχει καλό τέλος στη σεζόν…

Υ.Γ: Μετά τα όσα συμβαίνουν, κανείς δεν πρέπει να στοχοποιήσει παίκτες ή προπονητή. Αν συμβεί αυτό, θα είναι πολύ χειρότερο από το κακό κλίμα στην ομάδα. Το ζητούμενο δεν είναι η συνέχεια στην ένταση και η… μπαχαλοποίηση της όλης κατάστασης, αλλά η εύρεση λύσης.

Υ.Γ2: Ο Παναθηναϊκός, παρά τις κρίσεις, τις δύσκολες περιόδους, τις διχόνοιες, τις κατά καιρούς προδοσίες και το δύσκολο «σήμερα» ήταν και παραμένει ένας τεράστιος σύλλογος. Ενας σύλλογος με τίτλους σε κάθε άθλημα, με κόσμο, με αξίες, με διακρίσεις, με δόξα που όμοιά της σπάνια κανείς συναντά, με φανέλα «βαριά» και με ιστορία που δεν πρόκειται να σβήσει. Ήταν και παραμένει ο «σύλλογος μεγάλος». Χρόνια πολλά Παναθηναϊκέ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x