Διονύσης Δεσύλλας

Άνετα και ωραία ο Παναθηναϊκός με σούπερ Αϊτόρ!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για το «σβηστό» 3-0 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα και το «πράσινο» 5/5 στο πρωτάθλημα.

* Χωρίς… κόπο, αλλά με άνεση και αίσθηση ανωτερότητας, ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε ξανά. Νίκη με σκορ 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», διατήρηση στο απόλυτο στο πρωτάθλημα, 5/5 και η κορυφή παραμένει δική του με τη διακοπή να ακολουθεί. Μιλάμε για το ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

* Οι «πράσινοι» δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους στο σημερινό ματς απέναντι στους ακίνδυνους Ηπειρώτες. Οι γηπεδούχοι φάνηκε να έχουν προβλήματα στο πρώτο μέρος, απέναντι στην τριάδα της άμυνας του ΠΑΣ. Έβγαλαν κάποιες φάσεις, είχαν ένα δοκάρι από σέντρα του Γκάνεα, αλλά δεν μας έδειξαν το συνηθισμένο πρόσωπο της υψηλής έντασης στα ματς της Λεωφόρου.

* Ένα γκολ-φάουλ του Αϊτόρ στο 44' απλοποίησε τα πράγματα. Ο Ισπανός άνοιξε το σκορ και από εκεί και πέρα η κατάσταση έγινε εξαιρετικά εύκολη για το «τριφύλλι». Άλλο ένα τέρμα από τον Ισπανό με τον ίδιο τρόπο (ξεκάθαρη ευθύνη, φυσικά, του τερματοφύλακα ο οποίος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του) και το χατ-τρικ με το υπέροχο σλάλομ και πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ από το 70'. Η συνέχεια ήταν απλώς διαδικαστική στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να διαχειρίζεται το υπέρ του σκορ και να μην απειλείται καθόλου από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

* Ο Αϊτόρ βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση. Είναι μέσα σχεδόν σε όλα τα φετινά γκολ της ομάδας και σήμερα έκανε το πρώτο του χατ τρικ με την πράσινη φανέλα. Ο Ισπανός είναι… δαιμονισμένος και αποτελεί, πιθανότατα, τον κορυφαίο εξτρέμ του πρωταθλήματος. Μαζί με τον Παλάσιος θα προσθέσουμε εμείς…

* Οι «πράσινοι» δεν έπιασαν κάποια φοβερή και τρομερή απόδοση. Είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους, κατάφεραν να φτάσουν σε μια άνετη νίκη και συνεχίζουν να… καλπάζουν στο φετινό πρωτάθλημα με μόνο νίκες! Ο Τσέριν έκανε μια ακόμη ώριμη εμφάνιση, ο Ρούμπεν ήταν ξανά το «μυαλό» στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Μπερνάρ, που αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο μέρος αντί του Κουρμπέλη, ξεδίπλωσε ποιότητα στο χορτάρι. Ο Βραζιλιάνος είχε 3-4 πολύ καλές στιγμές, στις οποίες προσπάθησε να βγάλει την ομάδα μπροστά με πάσες στον χώρο. Έδειξε ότι ακόμα θέλει λίγο χρόνο για να «δέσει» με το σύνολο, αλλά αυτό θα συμβεί. Η ποιότητά του είναι τεράστια και αυτό φαίνεται από την παραμικρή του επαφή και κίνηση.

* Ο κόσμος, για μια ακόμη φορά, το χάρηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Πάνω από 14.000 φίλοι της ομάδας δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και είδαν τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε νέα νίκη, την πιο άνετη μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Δίχως κάποια υπερπροσπάθεια, άνετα και… ωραία, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβαλε ένα ακόμη πολύτιμο τρίποντο στο σακούλι και συνεχίζει τη δουλειά για τα επόμενα που έρχονται…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x