Διονύσης Δεσύλλας

Επέστρεψε εκεί που ανήκει και τα καλύτερα έρχονται!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ευρωπαϊκή επιστροφή του Παναθηναϊκού και το εντυπωσιακό 4-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

*Επιτέλους! Η Ευρώπη μπορεί να καλωσορίζει ξανά τον Παναθηναϊκό. Πέντε χρόνια ήταν πολλά για τον Σύλλογο, ο οποίος παραμένει ο πιο επιτυχημένος στις εκτός των συνόρων υποχρεώσεις. Το τριφύλλι πάει να ανθίσει ξανά και το πρώτο βήμα γίνεται με τη συνεχόμενη πρόοδο τη φετινή χρονιά και την επιστροφή στα "σαλόνια". Έπειτα από μια πολύ πιεστική χρονιά, με άγχος, αλλά και εντυπωσιακή βελτίωση το τελευταίο τρίμηνο οι πράσινοι πετυχαίνουν τον πρώτο στόχο τους και το καλοκαίρι θα είναι ξανά σε ευρωπαϊκές κληρώσεις!

*Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς με το μαχαίρι στα δόντια. Κυριάρχησαν απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα- που είχε έναν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι- και έχασαν από νωρίς πολλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Πότε ο Λοντίγκιν έλεγε "όχι" και πότε οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι. Ο Βιγιαφάνιες άνοιξε το σκορ στο 38' έπειτα από ένα υποδειγματικό τρανζίσιον για το «τριφύλλι». Η φάση άρχισε από τον Μπρινιόλι και με 5 πάσες η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σκόραρε για να βγάλει από πάνω της το άγχος και να είναι πιο άνετη στη συνέχεια.



*Το 2-0 από τον Μαουρίσιο, έπειτα από εκπληκτικό κλέψιμο και ενέργεια του Αϊτόρ, αλλά και μεταβίβαση του Καρλίτος, έβαλε τέλος στην όποια πιθανότητα μη νίκης. Από εκεί και πέρα, ακολούθησε ένα πάρτι στη Λεωφόρο από ποδοσφαιριστές στο χορτάρι και κόσμο στις κερκίδες. Ο Καρλίτος επέστρεψε στα γκολ με ιδανικό τελείωμα για το 3-0 και ο Χουάνκαρ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για να σκοράρει το δεύτερο γκολ στη σεζόν και να "γράψει" το 4-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, ολοκληρώνοντας τον πράσινο θρίαμβο.



*Ο κόσμος το απολάμβανε. Το "Ελλάς - Ευρώπη - Παναθηναϊκός" ακούστηκε ξανά από τους 11.000 οπαδούς που βρέθηκαν στη Λεωφόρο, όπως και το ιστορικό "Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ". Οι "πράσινοι" σφράγισαν με εντυπωσιακό τρόπο την επιστροφή τους στην Ευρώπη και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο αρχιτέκτονας του πράσινου οικοδομήματος και του εξαιρετικού ποδοσφαίρου εδώ και μήνες, αποθεώθηκε. Το σύνθημα "Γιοβάνοβιτς περομ, περόμ, πομπέρομ, περόν", δόνησε την ατμόσφαιρα στο "Απόστολος Νικολαϊδης", με τον κόσμο να υποκλίνεται στον Σέρβο προπονητή.



*Σε ατομικό επίπεδο, δεν υπήρχε παίκτης να υστέρησε. Το κυριότερο όλων και αυτό που άρεσε ξανά ήταν ότι η ομάδα παρουσιάστηκε σοβαρή. Με 5 αλλαγές στην ενδεκάδα, έκανε 19 τελικές, είχε πολλές ευκαιρίες και πήρε, φυσικά, αυτό που άξιζε. Ο Αϊτόρ ήταν ο κορυφαίος, ο Παλάσιος έκανε πάλι πολλή δουλειά, ενώ και η μεσαία γραμμή είχε ισορροπία και όλοι οι χαφ έκαναν καλό ματς. Η άμυνα δε δυσκολεύτηκε, ενώ ο Μπρινιόλι πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα βράδια της καριέρας του.

*Ο Παναθηναϊκός πήρε άλλη μια νίκη, παρέμεινε αήττητος στα πλέι οφ, επέστρεψε εκεί που ανήκει και πλέον μόνο προς τα... ψηλά μπορεί να κοιτάζει. Η Ευρώπη τον περιμένει ξανά, αλλά η χρονιά δεν τελείωσε. Ακολουθεί το ματς στην Τούμπα, αλλά κυρίως ο τελικός Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Ο πρώτος στόχος "κλείδωσε", η ομάδα μπορεί να ελπίζει σε ακόμη καλύτερες ημέρες, μπορεί να αισιοδοξεί για επιστροφή στην κανονικότητα. Υπάρχει, βέβαια, ακόμη ο στόχος του Κυπέλλου. Εκεί θα επικεντρωθεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του με στόχο την κατάκτηση της κούπας και την επιστροφή σε τίτλους έπειτα από 8 χρόνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x