Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παναθηναϊκός της βελτίωσης με Καρλίτος και Σάντσες

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη βελτιωμένη εικόνα του Παναθηναϊκού στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ και τη συνέχεια του τριφυλλιού.

*Τα φιλικά προετοιμασίας για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκαν μετά και το χθεσινό απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τέσσερις αγώνες, δυο νίκες και δυο ήττες για το τριφύλλι. Τα αποτελέσματα δεν παίζουν τον πρώτο ρόλο σε αυτές τις αναμετρήσεις και καλό θα είναι να το θυμόμαστε για να μην... επαναλαμβανόμαστε κάθε καλοκαίρι. Εκείνο που μετράει είναι η εικόνα, η βελτίωση στους τομείς που ζητάει ο προπονητής και η προσαρμογή στα "θέλω" του κόουτς πάντα σε συνδυασμό με σκληρή δουλειά καθημερινά.

*Το χθεσινό ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ κλείστηκε για να αποτελέσει μια πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Μπορεί ημερολογιακά να ήταν η τελευταία αναμέτρηση πριν από τη σέντρα στη Σούπερ Λίγκα, αλλά οι πολλές απουσίες που είχαν οι δυο ομάδες (διεθνείς, ανέτοιμοι, τραυματίες) δεν μπορούν να κολλήσουν στο ματς την ταμπέλα της "πρόβας". Σε καμία περιπτωση. Ωστόσο, δεν παύει να ήταν ένα δυνατό φιλικό με αντιμέτωπες δυο δυνατές ομάδες που έδειξαν δυνατά και αδύνατα στοιχεία.

*Ο Παναθηναϊκός μετά το δυναμικό πρώτο του 15λεπτο, στο οποίο έχασε και δυο ευκαιρίες με Σαβιέρ και Μακέντα, είδε τον δικέφαλο του βορρά να ισορροπεί το ματς για το επόμενο 30λεπτο και να πατάει καλύτερο στο γήπεδο. Το θετικό για το τριφύλλι είναι ότι στο διάστημα της υπεροχής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, δεν "έφαγε" φάσεις. Ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε και έφτανε πιο εύκολα κοντά στην περιοχή, όμως δε δημιουργούσε επικίνδυνες κατάστασεις στα καρέ του Χριστογεώργου με εξαίρεση το μοναδικό γκολ του Άκπομ στο 41'.

*Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και ήταν καλύτερος. Φαίνεται ότι οι πολλές αλλαγές δεν επηρέασαν τόσο το τριφύλλι, όσο τον ΠΑΟΚ. Οι πράσινοι πέρα από το γεγονός ότι απειλήθηκαν μόλις μια φορά, έπαιξαν ωραίο και στρωτό ποδόσφαιρο, πίεσαν τον αντίπαλο με πρέσινγκ ψηλά (κάτι που θέλει ο Ντάνι Πογιάτος) και έβγαλαν ευκαιρίες με παιχνίδι είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα. Οι ευκαιρίες των Μακέντα και Καρλίτος, έπειτα από ωραίες ενέργειες, ήταν φάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν το γκολ για το τριφύλλι.

*Αυτό που άρεσε ήταν το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε υψηλά επίπεδα ενέργειας ακόμη κι αν είχε περάσει η ώρα. Σε ένα φιλικό ματς με δυνατές, όμως, μονομαχίες και με τους ποδοσφαιριστές αρκετές φορές να μπαίνουν με... χίλια στις φάσεις, το τριφύλλι έτρεξε, πίεσε, έκλεβε μπάλε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή φάσεων.

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Καρλίτος έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Αγωνίστηκε ξανά αριστερά, αλλά έκανε αυτό που του ζητούσε ο Ντάνι Πογιάτος. Έκλεινε προς το κέντρο, έχοντας έναν υποστηρικτικό ρόλο στον Μακέντα και πατούσε περιοχή. Θυμηθείτε τις δυο ευκαιρίες που είχε με τα σουτ, στα οποία είπε "όχι" ο Ζίβκοβιτς, αλλά και αυτό έπειτα από κομπίνα σε κόρνερ.

*Επίσης, θετικότατος ήταν ο Φακούντο Σάντσες. Ο Αργεντινός δεξιός μπακ έτρεξε, είχε πάθος και δύναμη, πολλά ανεβοκατεβάσματα και καλές μεταβιβάσεις. Μάλιστα, σε μια απ' αυτές παραλίγο να χρεωθεί ασίστ, όταν ο Μακέντα δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Στους διακριθέντες ήταν και οι Βέλεθ και Πούγγουρας, που είχαν σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα, ενώ ο πρώτος βοήθησε και στο δημιουργικό κομμάτι με κάποιες ωραίες πάσες στην επανάληψη.

*Καλή εμφάνιση είχε και ο Αγιούμπ, που τακτικά ήταν άψογος μέχρι να κουραστεί. Επίσης, οι νεαροί Σερπέζης και Τζαβίδας τα πήγαν εξαιρετικά με τον πρώτο, μάλιστα, να έχει και μια εξαιρετική κάθετη πάσα στη μεγάλη ευκαιρία του Σαβιέρ.

*Το δείγμα ήταν θετικό. Ο Παναθηναϊκός, παρά την ήττα, πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στα φιλικά προετοιμασίας, με δεδομένη και τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Οι πράσινοι, παρά τις απουσίες που είχαν, έδειξαν βελτίωση σε πολλούς τομείς, έχουν φυσικά πολλά... χιλιόμετρα να γράψουν για να βγάλουν στο γήπεδο αυτό που θέλουν, με τον Ντάνι Πογιάτος να κοιτάζει τη συνέχεια, να περιμένει τις επιστροφές και να προετοιμάζει την ομάδα του για τη δύσκολη πρεμιέρα με τον σκληροτράχυλο Αστέρα στην Τρίπολη.

Υ.Γ: Αυτός ο κόσμος έχει περάσει πολλά, αλλά στέκεται εκεί με υπερηφάνια και αγάπη για τον Σύλλογο. Πολύ όμορφο αυτό που έκαναν οι φίλοι του τριφυλλιού χθες με την παρουσίας τους εκτός γηπέδου. Τουλάχιστον, νιώσαμε έπειτα από καιρό και μια κάποια ατμόσφαιρα με συνθήματα και παλμό...

ΥΓ2: Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος ήταν ένας πολύ ωραίος τύπος. Με χαμόγελο, με διάθεση να σε βοηθήσει, να ψαχτεί για το οτιδήποτε και να σου δώσει την πολύτιμη συμβουλή του. Πάντα με το χαμόγελο και με το δικό του ιδιαίτερο χιούμορ. Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος και ένας αληθινός αγωνιστής της ζωής. Ηταν, επίσης, ένας δάσκαλος για εμάς τους νεότερους που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα...

Για φινάλε, μια από τις αγαπημένες εισαγωγές στις ραδιοφωνικές εκπομπές του Χρίστου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x