Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός της ταλαιπωρίας

Ένας κακός Παναθηναϊκός, χτυπημένος από τον κορωνοϊό, δεν μπορούσε να διεκδικήσει πολλά πράγματα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

*Το πρώτο ματς του Παναθηναϊκού για το 2021 ήταν ιδιαίτερων συνθηκών. Οι πράσινοι, χτυπημένοι από τον κορωνοϊό, χωρίς προπόνηση παραμονή του αγώνα και με τη διεξαγωγή της αναμέτρησης να είναι μέχρι την τελευταία στιγμή στον "αέρα", πήγαν στο "Απόστολος Νικολαϊδης" ταλαιπωρημένοι. Οπως... ταλαιπωρημένοι φάνηκαν και στον κακό αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

*Με μόλις δυο καλές φάσεις σε 8 λεπτά στο πρώτο μέρος (Πούγγουρας, Χατζηγιοβάνης), με σύνθεση ανάγκης και αναγκαστικούς πειραματισμούς, αλλά και με κακό κοουτσάρισμα από τον εκνευρισμένο Λάζλο Μπόλονι, το τριφύλλι δεν μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση. Πάλι καλά να λέει που δεν έχασε το ματς. Ο Αστέρας ήταν σε διάρκεια καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, πιο απειλητική, πιο γρήγορη και με σωστότερες σκέψεις και επιλογές κυρίως στο επιθετικό της κομμάτι.

*Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικά χλωμός στη δημιουργία του. Είναι ξεκάθαρο ότι οι απουσίες έπαιξαν τον ρόλο τους, αλλά και αυτοί οι οποίοι αγωνίστηκαν δε βοήθησαν στο να βγάλει η ομάδα φάσεις και να γίνει απειλητική. Οι Μπουζούκης και Καρλίτος ήταν κακοί, οι Χατζηγιοβάνης και Αϊτόρ σε μέτριο απόγευμα, ο Χουάνκαρ από δεξιά δε βοήθησε και έκανε πολλά λάθη, ο Ζαγαρίτης δε φάνηκε. Ο Βέλεθ στη μεσαία γραμμή δεν είναι ο παίκτης που θα βγάλει την μπάλα μπροστά, ενώ εγκλωβισμένος φάνηκε και ο Αλεξανδρόπουλος. Ο προπονητής επέλεξε να κάνει τρεις αλλαγές, τη στιγμή που θα μπορούσε να προχωρήσει σε περισσότερες για να φρεσκάρει την επιθετική λειτουργία. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, είναι η γκέλα στη Λεωφόρο και η νέα απώλεια βαθμών.

*Γίνεται κουβέντα για την άδεια και τα κρούσματα covid. Κατ' αρχάς να ευχηθούμε περαστικά σε όσους έχουν νοσήσει. Η υγεία είναι πάνω απ' όλα. Από εκεί και πέρα, ο ιός μπορεί να σε χτυπήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ομως, ως κλαμπ οφείλεις να προσέξεις όσο περισσότερο μπορείς. Κατά την ταπεινή μου άποψη, η κύρια συζήτηση που πρέπει να γίνεται για τη μεγάλη άδεια δεν έχει να κάνει τόσο με τον κορωνοϊό (είπαμε, μπορεί ο covid να σε... βρει παντού), αλλά κυρίως για το γεγονός ότι δε γίνεται ομάδα να ξεκουράζεται τόσες μέρες σε αυτή τη συγκυρία. Ειδικά όταν βρίσκεται στην 5η θέση και έχει μπροστά της κρίσιμα ματς. Λάθος μεγάλο που βαραίνει Μπόλονι και Ντρεοσί.

*Η ουσία είναι ότι οι πράσινοι χάνουν ξανά πολύτιμους βαθμούς με όλα όσα συνέβησαν. Με ένα ποδόσφαιρο ταλαιπωρίας, εξαιτίας των ειδικών (και όχι μόνο) συνθηκών, η ομάδα έκανε ένα βήμα πίσω με "στραβοπάτημα" εντός έδρας και η συνέχεια γίνεται ακόμη πιο δύσκολη...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x