Διονύσης Δεσύλλας

Απόδραση με Σπόραρ, μεγάλη νίκη με πολλαπλά κέρδη!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη (0-1) του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα και τη λύτρωση στο φινάλε για το «τριφύλλι».

*Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 7 χρόνια για να πάρει ο Παναθηναϊκός νίκη επί του ΠΑΣ μέσα στα Γιάννενα. Και τι νίκη! Με φινάλε-θρίλερ, με λύτρωση από τον Σπόραρ, έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο Κουρμπέλης στις καθυστερήσεις, αφού πρώτα οι «πράσινοι» είχαν κυριαρχήσει, αλλά έβλεπαν τον Τσιντώτα να έχει εξαιρετικές επεμβάσεις και να στήνει ένα… τείχος μπροστά από το τέρμα του.

*Η νίκη είναι μεγάλη με τον τρόπο που ήρθε. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τη διαφορά από τους διώκτες του με γκολ στο τέλος, έβγαλε από πάνω του ένα πολύ μεγάλο άγχος και κερδίζει πολλά περισσότερα. Υπενθυμίζουμε ότι στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ, άφησαν βαθμούς, με τους «ερυθρόλευκους» να έρχονται ισόπαλοι και την «Ένωση» να γνωρίζει την ήττα. Συνεπώς, το χθεσινό «τρίποντο» για τον Παναθηναϊκό αποκτά ξεχωριστή σημασία, με τους «πράσινους» να βγάζουν έστω και με πολύ άγχος αντίδραση και να επιστρέφουν στα επιτυχημένα αποτελέσματα.

*Το «διπλό» θα μπορούσε, φυσικά, να έρθει πιο άνετα. Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε σε όλους τους τομείς. Πραγματοποίησε ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο, με σούπερ ποδόσφαιρο, εξαιρετική ανάπτυξη, γρήγορη κυκλοφορία και πέντε ευκαιρίες. Στην επανάληψη, το «τριφύλλι» ήταν και πάλι αυτό που ήλεγχε τον ρυθμό, έχοντας λιγότερες, αλλά σημαντικές ευκαιρίες, βλέποντας έναν ΠΑΣ Γιάννινα να βρίσκεται διαρκώς στο 1/3 του γηπέδου, να επιλέγει φουλ άμυνα και να δυσκολεύει πολύ τον Παναθηναϊκό στο να πάρει αυτό που θέλει. Μάλιστα, οι «πράσινοι» παραλίγο να την πατήσουν όταν από το γλίστρημα του Σένκεφελντ, ο Μπάλαν βρέθηκε «φάτσα» με την εστία, αλλά σημάδεψε το δοκάρι του Μπρινιόλι!

*Ο Κουρμπέλης ήταν ο καθοριστικός για τον Παναθηναϊκό και πραγματοποίησε συνολικά μια καλή εμφάνιση. Κέρδισε το πέναλτι στο τέλος και με το πείσμα του και την εξυπνάδα του να μπει στη φάση, έκανε τον Μορέιρα να υποπέσει σε λάθος. Μια παράβαση ξεκάθαρη, που ο διαιτητής Τσαγκαράκης δεν είδε, αλλά το VAR τον συμβούλευσε σωστά για να παρθεί η ορθή απόφαση. Ο Σπόραρ είναι ο άνθρωπος που λύτρωσε την ομάδα με την ψύχραιμη εκτέλεσή του, ενώ καλό ματς έκανε ο Ιωαννίδης, αλλά και ο "μάγος" Μπερνάρ. Στο πρώτο μέρος ο Βαγιαννίδης ήταν εκπληκτικός με φοβερές κούρσες. «Ζάλισε» την αριστερή πλευρά του ΠΑΣ και παραλίγο να σκοράρει, όταν από επέλασή του, σούταρε, αλλά ο Τσιντώντας του είπε «όχι». Ο Παλάσιος πάλεψε, αλλά δεν του βγήκαν πολλές ενέργειες, ενώ ο Πούγγουρας ήταν σταθερότατος και είχε ένα καθοριστικό τάκλιν μετά το δοκάρι του ΠΑΣ.

*Με βάση την εμφάνιση που είχε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έφυγε δικαιότατα (αν υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο) με τη νίκη από τα Γιάννενα. Μια νίκη που εκτός από σημαντικούς βαθμούς, ανεβάζει και κατά πολύ την ψυχολογία. Ένα ματς με μεγάλο «πρέπει» για το «τριφύλλι» κατακτήθηκε πολύ πολύ δύσκολα και αυτό πάντα τονώνει το ηθικό των ποδοσφαιριστών. Πλέον, η προσοχή στρέφεται στην τριάδα των αγώνων με ΠΑΟΚ σε Κύπελλο και πρωτάθλημα με την ομάδα να συνεχίζει τη δική της μάχη, περνώντας από ακόμη μια δύσκολη έδρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x