Διονύσης Δεσύλλας

«Λυσσασμένος» για το τρίποντο, ανώτερος και νικητής!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την επικράτηση (2-0) του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού και την αποφασιστικότητα που έβγαλαν οι «πράσινοι» στη Λεωφόρο.

*Εξ' αρχής γνωρίζαμε ότι σε αυτό το ντέρμπι «αιωνίων» κανένας δεν θα ήταν ικανοποιημένος με την ισοπαλία. Και αυτό διότι σε μια τέτοια περίπτωση και οι δύο θα έμεναν πίσω στη βαθμολογία και μακριά από την κορυφή. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη, όντας καλύτερος από τον Ολυμπιακό στη γενική εικόνα του αγώνα, έχοντας κυριαρχία στο μεγαλύτερο διάστημα, βγάζοντας αποφασιστικότητα και πάθος για το θετικό αποτέλεσμα και όπως γράφουμε στον τίτλο, έχοντας «λύσσα» για το «τρίποντο».

*Οι «πράσινοι» ήταν αυτοί, που στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι επέβαλαν τον ρυθμό τους. Μπλόκαραν τα επιθετικά ατού των «ερυθρόλευκων», κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα και άνοιξαν το σκορ στο 25' με διπλή προσπάθεια του Μπερνάρ, όταν το σουτ του Βραζιλιάνου βρήκε πρώτα το αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια του στρώθηκε για να πλασάρει σε κενή εστία για το 1-0. Είχε προηγηθεί ευκαιρία με τον Μπακασέτα, όταν το σουτ του ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε εντυπωσιακή επέμβαση. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να παίξει περισσότερο στην κόντρα και είχε κάποιες καλές στιγμές με κυριότερη αυτή του Ναβάρο στις καθυστερήσεις όταν το γυριστό του, μπλόκαρε εύκολα ο Ντραγκόφσκι.

*Το σκηνικό ήταν παρόμοιο και στην επανάληψη. Ο Παναθηναϊκός κυκλοφορούσε καλύτερα, έβγαινε με αξιώσεις στην απέναντι περιοχή και σκόραρε για δεύτερη φορά όταν ο Μπακασέτας με ωραία σέντρα βρήκε τον Γερεμέγεφ και ο τελευταίος με ωραία κεφαλιά «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα. Κάπου εκεί, φάνηκε ότι το «τριφύλλι» θα έφτανε στον στόχο του και θα έπαιρνε το «τρίποντο» κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο.

*Ακολούθησε ένα διάστημα, που με εξαίρεση το πλασέ του Ελ Καμπί πάνω στον Ντραγκόφκσι, ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε ικανός να βγάλει αντίδραση. Ο Παναθηναϊκός διαχειριζόταν το υπέρ του αποτέλεσμα και είδε τους «ερυθρόλευκους» να πιέζουν για ένα πεντάλεπτο στο φινάλε όταν και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με Μασούρα και Φορτούνη.

*Οι «πράσινοι» πήραν άξια τη νίκη στο ντέρμπι. Δεν ήταν εντυπωσιακοί, ήταν, όμως, καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, τακτικά παρουσιάστηκαν ανώτεροι από τον Ολυμπιακό και το κυριότερο απ' όλα ήταν το παρακάτω: Είχαν τρομερή αποφασιστικότητα και πάθος για τη νίκη. Έμοιαζαν από το ξεκίνημα να θέλουν όσο τίποτε άλλο την κατάκτηση των τριών βαθμών, κάτι που φάνηκε στο χορτάρι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

*Η νίκη είναι πολύ σημαντική για το «τριφύλλι». Οι «πράσινοι» παραμένουν σε επαφή με την κορυφή (τρεις πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και έναν από τη δεύτερη ΑΕΚ), ολοκληρώνουν τα ντέρμπι στην κανονική περίοδο και ταυτόχρονα κάνουν μεγάλη ζημιά στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι, έχουν, πλέον έξι βαθμούς απόσταση από τον Παναθηναϊκό και συνολικά 9 από την πρώτη θέση.

*Σε ατομικό επίπεδο ο Ρούμπεν έχει κάνει ΜΑΤΣΑΡΑ. Ο Ισπανός ήταν σχεδόν παντού, με καίριες επεμβάσεις, ολόσωστες τοποθετήσεις, τάκλιν, διαγώνιες μπαλιές και πολύ πάθος. Καλό ματς έκανε δίπλα του και ο Τσέριν, ενώ ο Μπακασέτας ξεχώρισε ξανά βγάζοντας ποιότητακαι έχοντας και την ασίστ στον Γερεμέγεφ, ο οποίος αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι είναι φορ-killer. Εξαιρετικό ήταν το αμυντικό δίδυμο Γεντβάι, Αράο με τους δύο ποδοσφαιριστές να είναι σχεδόν αλάνθαστοι και με εκπληκτικά κοψίματα στο ματς. Φοβερός ξανά ο Κώτσιρας με πολλά τρεξίματα και πολυ μυαλωμένο παιχνίδι. Ο Ντραγκόφσκι χρειάστηκε τρεις φορές να επέμβει και ήταν εκεί, έχοντας, μάλιστα, και μια δύσκολη απόκρουση σε μακρινό σουτ του Φορτούνη λίγο πριν από το φινάλε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x