Διονύσης Δεσύλλας

Ο ανεβασμένος Μπερνάρ, οι υψηλές απαιτήσεις και η ενίσχυση που ακολουθεί

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον ανεβασμένο Μπερνάρ, τα όσα είδαμε στο φιλικό με του Παναθηναϊκού με την Ρογκάτσκα και τις μεταγραφές που απαιτούνται για να ανέβει περισσότερο το επίπεδο.

*Στη χθεσινή φιλική νίκη (3-1) του Παναθηναϊκού επί της σλοβενικής Ρογκάτσκα το δείγμα είναι άκρως θετικό. Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα το οποίο οι "πράσινοι" είχαν πολύ καλή δημιουργία, έβαλαν δυο γκολ, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα, είχαν ταχύτητα στην ανάπτυξή τους και αναμφίβολα ικανοποίησαν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στην επανάληψη, ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος. Οι πολλές αλλαγές έπαιξαν τον ρόλο τους σε αυτό, όπως και το γεγονός ότι το "τριφύλλι" είχε παίκτες με όχι τόσο δημιουργικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους. Η γενική εικόνα, πάντως, είναι θετική και στο χθεσινό ματς, είδαμε ωραία πράγματα στο πρώτο 45λεπτο.

*Η απόδοση του Μπερνάρ είναι και κάτι που χαροποιεί άπαντες. Ο Βραζιλιάνος έχει μπει στην προετοιμασία δυνατά, με κέφι και διάθεση και στο χθεσινό παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος. Έπαιζε γρήγορα, προσπαθούσε να βρει συμπαίκτη κάθετα, σκόραρε το δεύτερο τέρμα και ήταν εξαιρετικός στα μεσοδιαστήματα με καταπληκτικές κινήσεις. Πολλές φορές με ένα άγγιγμα της μπάλας "άδειαζε" τον αντίπαλο και δημιουργούσε υπεραριθμία για να βγει είτε φάση, είτε προϋπόθεση για την ομάδα του.

*Όλα τα παραπάνω είναι ενθαρρυντικά ενόψει της συνέχειας για τον έμπειρο χαφ. Μην ξεχνάμε ότι τη φετινή σεζόν ο Μπερνάρ θα έχει συμβόλαιο 2,5 εκατ. ευρώ. Η περσινή του χρονιά ήταν μέτρια. Αν θέλετε, περιμέναμε όλοι περισσότερα με βάση την αξία και την κλάση του. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιμένει πολλά απ' αυτόν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι απαιτήσεις είναι πολλές και όχι άδικα...

*Από εκεί και πέρα στο χθεσινό φιλικό είδαμε τους ακραίους μπακ Βαγιαννίδη και Χουάνκαρ να τα πηγαίνουν καλά στο επιθετικό κομμάτι και τον Κλέινχέισλερ να έχει καλή παρουσία, αγωνιζόμενος ως οκτάρι, κάτι που το βλέπουμε στις προπονήσεις επί αυστριακού εδάφους. Ο Γιοβάνοβιτς υπολογίζει τον Ούγγρο για τη μεσαία γραμμή, "πεδίο" που φαίνεται ότι ταιριάζει περισσότερο στον ποδοσφαιριστή. Εξαιρετική παρουσία είχε και ο Φικάι. Ο νεαρός στόπερ έχει πολύ καλά στοιχεία. Το κεφάλι ψηλά, αντίληψη, ψυχραιμία, σωστές αποφάσεις και καλή τεχνική. Η πάσα στον Χουάνκαρ όταν ο τελευταίος σκόραρε, αλλά ήταν οφσάιντ, μαρτυρούν το παραπάνω. Φυσικά, μιλάμε για ένα νεαρό παιδί και περισσότερα συμπεράσματα δεν είναι καλό να βγαίνουν τώρα.

*Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον μια μεταγραφή. Ίσως στις αρχές της εβδομάδας να υπάρξει εξέλιξη με τον έναν εκ των δυο στόπερ. Αριθμητικά ο Παναθηναϊκός "καίγεται" για κεντρικό αμυντικό. Ο παίκτης έπρεπε ήδη να έχει κλείσει, κάτι που, όπως αναφέραμε, αναμένεται να γίνει σύντομα. Αναφορικά με τον χαφ ή τους χαφ, έχουμε τονίσει και πάλι το εξής: Εκεί πρέπει να γίνει υπέρβαση με την απόκτηση ενός top ποδοσφαιριστή που θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο. Η λογική πρέπει να είναι η εξής: Έφυγε ένας καλός παίκτης (Κουρμπέλης), πρέπει να έρθει ένας καλύτερος. Με καλύτερο ή καλύτερα οκτάρια, η καλοδουλεμένη ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα περάσει στο επόμενο επίπεδο και φυσικά οι δημιουργικοί μέσοι (Μπερνάρ, Τζούριτσιτς) θα έχουν καλύτερα "στηρίγματα", άρα θα είναι και αυτοί καλύτερα στα καθήκοντά τους...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x