Διονύσης Δεσύλλας

Ο τελικός για τον Παναθηναϊκό πρέπει να είναι μια διαφορετική ιστορία

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ήττα του αλλαγμένου Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ, τον τελικό Κυπέλλου που ακολουθεί, αλλά και το "πλήγμα" με τον Φεντερίκο Μακέντα.

*Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προτίμησε να ένα εκτεταμένο ροτέισον στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Και πολύ καλά έκανε. Ο Σέρβος προπονητής παρέταξε μια ομάδα αλλαγμένη κατά τα 9/11, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι χρειάζεται μεγάλο φρεσκάρισμα ενόψει του τελικού Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Εξ' αρχής, η πρασινη προτεραιότητα, από τη στιγμή που ο στόχος της Ευρώπης είχε κατακτηθεί, ήταν αυτός. Αναμφίβολα, όμως, ο κόουτς θα ήθελε να δει καλύτερα πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

*Ο Παναθηναϊκός των πολλών αλλαγών ήταν εξαφανισμένος στο πρώτο 45λεπτο. Κυρίως στα 35 λεπτά της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ έκανε ό,τι ήθελε, έβαλε δυο γκολ δώρο της άμυνας, έκανε φάσεις στο "τριφύλλι", το οποίο δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, δεν είχε τη δυνατότητα να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή και απλώς... παρακολουθούσε τον αντίπαλό του να φτάνει σε ένα άνετο 2-0. Η άμυνα ήταν υπνωτισμένη, ο Διούδης έχει ευθύνη στο δεύτερο τέρμα (κακή η απομάκρυνσή του για το ριμπάουντ του Άκπομ), ο Χατζηθεοδωρίδης ήταν ο εύκολος στόχος, τα χαφ δεν μπορούσαν να πάρουν τη μάχη του κέντρου, ενώ οι εξτρέμ Βιτάλ και Χατζηγιοβάνης βρέθηκαν σε πολύ κακή βραδιά. Κακό ποδόσφαιρο, αβίαστα λάθη και έλλειψη πάθους από το τριφύλλι που δε μας είχε συνηθίσει σε τέτοια εικόνα το τελευταίο μεγάλο διάστημα.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Το άρθρο του Διονύση Δεσύλλα

*Η κατάσταση κάπως ισορρόπησε στην επανάληψη, αλλά το γκολ δεν ήρθε για να μπει ο Παναθηναϊκός στο κόλπο της διεκδίκησης αποτελέσματος. Χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες με Αλεξανδρόπουλο, Μακέντα και Βαγιαννίδη (άκρως θετική η παρουσία του νεαρού άσου), αλλά μέχρι εκεί. Αν κάτι μας έδειξε το σημερινό ματς είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς είναι δίκαιος προπονητής και φυσικά γνωρίζει καλύτερα απ' όλους εμάς, ποιοι είναι για τις πρώτες επιλογές του και ποιοι όχι.

*Δεν έπαθε κάποια ζημιά ο Παναθηναϊκός με τη σημερινή ήττα. Αντιθέτως, ζημιά είναι η αποβολή του Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός φορ σε μια φάση στο κέντρο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, λίγο πριν από το φινάλε του παιχνιδιού και οι πράσινοι είναι αναγκασμένοι να πάνε με ένα φορ μείον στον τελικό. Όλα αυτά τη στιγμή που ο Ιωαννίδης είναι αμφίβολος. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο καλείται να διαχειριστεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του τις επόμενες ημέρες προετοιμασίας μέχρι το μεγάλο ματς.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Το άρθρο του Διονύση Δεσύλλα

*Κακά τα ψέματα. Ο τελικός θα είναι- και πρέπει να είναι- μια διαφορετική προετοιμασία. Ο Παναθηναϊκός, που διψάει για την κούπα, καλείται να αφήσει πίσω του τη σημερινή ήττα χωρίς κόστος, αλλά και την κακή εμφάνιση των πολλών αλλαγών στο βασικό σχήμα και να προετοιμαστεί κατάλληλα πνευματικά και αγωνιστικά για το παιχνίδι του Σαββάτου. Εκεί, η κατάσταση θα είναι αλλιώς σε κάθε επίπεδο. Ο Γιοβάνοβιτς θα δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του για τη μάχη του Ολυμπιακού Σταδίου, θα βάλει στην ενδεκάδα παίκτες που σήμερα ξεκουράστηκαν και καλείται να βρει τη λύση με την αποβολή του Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος θα ήταν μια επιλογή για τον τελικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x