Διονύσης Δεσύλλας

Πάλεψε για μεγάλη ανατροπή, οι λεπτομέρειες δεν ήταν υπέρ του, τώρα πρέπει να σηκώσει κεφάλι

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για το ισόπαλο 1-1 του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, τον «πράσινο» αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας και τη συνέχεια για το «τριφύλλι».

* Εξ' αρχής το έργο του Παναθηναϊκού για ανατροπή επί του ΠΑΟΚ ήταν δύσκολο. Το 2-0 είναι ένα καθαρό σκορ και δύσκολα ανατρέπεται, ειδικά αν έχεις απέναντί σου μια ομάδα όπως ο «δικέφαλος του Βορρά», που τα τελευταία χρόνια ξέρει από τέτοιου τύπου παιχνίδια. Οι «πράσινοι» το πάλεψαν, έβγαλαν ένταση και πάθος στο παιχνίδι τους, ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά οι λεπτομέρειες δεν ήταν ξανά υπέρ τους. Ένα πέναλτι από χέρι του Τσέριν στο 78' στέρησε την όποια πιθανότητα είχε το «τριφύλλι» για το τελικό 1-1.

* Ο ίδιος ο Σλοβένος ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ στο 18' με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή και έβαλε τον Παναθηναϊκό στο κόλπο της πρόκρισης. Οι «πράσινοι» είχαν τις ευκαιρίες τους, θα μπορούσαν να σκοράρουν είτε με τον Σπόραρ, είτε με τον Μαντσίνι (αγωνίστηκε στο β' ημίχρονο), αλλά δεν τα κατάφεραν. Από ένα σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα μέτρα του, το παιχνίδι… έσβησε και μετά το πέναλτι και το γκολ του Ολιβέιρα, η οποιαδήποτε ελπίδα για πρόκριση χάθηκε για τον Παναθηναϊκό.

* Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να ρισκάρει βάζοντας στο ματς τον Ιωαννίδη. Ήθελε να έχει έναν δεύτερο επιθετικό με σκοπό να δημιουργήσει περισσότερες καταστάσεις. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα του έψαχνε ανατροπή. Βγάζοντας, όμως, τον Μπερνάρ, το ρίσκο αυτό δεν του βγήκε. Οι «πράσινοι» έμειναν με έναν χαφ λιγότερο και εκεί ο ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα και «πάγωσε» τον ρυθμό, μη δίνοντας την ευκαιρία στο «τριφύλλι» να γίνει περισσότερο απειλητικό.

* Αναμφισβήτητα, ο αποκλεισμός στο Κύπελλο είναι δυσάρεστος για το «τριφύλλι». Η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο ματς, όταν μετά το φτηνό λάθος για το 1-0, ο Παναθηναϊκός εξαφανίστηκε από το γήπεδο και δέχθηκε δεύτερο γκολ. Σήμερα οι «πράσινοι» προσπάθησαν, είχαν ένταση στο παιχνίδι τους, αναπτύχθηκαν για μεγάλο διάστημα σωστά και ωραία, αλλά αυτό δεν έφτανε.

* Πλέον, για τον Παναθηναϊκό η προσοχή είναι στραμμένη αποκλειστικά και μόνο στο πρωτάθλημα και τη μεγάλη μάχη που δίνει για τη συνέχεια. Η αρχή γίνεται τη Δευτέρα στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Η εμφάνιση σήμερα ήταν καλύτερη από το περασμένο εφιαλτικό βράδυ και τη βαριά ήττα από τον «δικέφαλο του Βορρά». Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα έκανε ωραία πράγματα, με τα άκρα του να βρίσκονται σε καλή μέρα. Τόσο οι μπακ (Βαγιαννίδης, Πούχατς), όσο και οι χαφ εξτρέμ (Μπερνάρ, Παλάσιος). Ποιος ξέρει; Αν ο Σπόραρ έβαζε σωστά το πόδι του στη μεγάλη ευκαιρία των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου έπειτα από την εξαιρετική μετάβαση του Μπερνάρ, τώρα μπορεί αν κάναμε άλλη συζήτηση…

Υ.Γ: Ο Μαντσίνι έπαιξε για ένα ημίχρονο, όπως αναφέραμε παραπάνω, και είχε διάθεση να βοηθήσει. Έχασε, μάλιστα, μια μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά. Φυσικά και δεν μπορεί να κριθεί στο πρώτο του 45λεπτο και με μόλις μια προπόνηση με το «τριφύλλι». Όπως, επίσης, δεν μπορούμε να αναλύσουμε τα λίγα λεπτά του Κλεϊνχέισλερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x