Διονύσης Δεσύλλας

Η έλλειψη σεβασμού από τους διαιτητές και το «ταβάνι» του Παναθηναϊκού

Οι «πράσινοι» πήγαν στο ΟΑΚΑ για να χτυπήσουν το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Όταν, όμως, έμειναν αδίκως με 10 από το 34', ήρθε η κατάρρευση. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα

Ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων, του αβέβαιου μέλλοντος, της ομάδας χωρίς υψηλή ποιότητα και της διοικητικής αστάθειας, πήγε στο ΟΑΚΑ με σκοπό να παίξει για την τιμή του, για το όνομά του και για να «χτυπήσει» το ντέρμπι απέναντι στην, κατά γενική ομολογία, καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, την ΑΕΚ.

Οντως, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκε με αυτό το «πνεύμα» στον αγωνιστικό χώρο. Προσπάθησε να παίξει έξυπνα, δίνοντας την μπάλα στην Ενωση, κλείνοντας χώρους και δημιουργώντας, κυρίως στην κόντρα, επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Οι «πράσινοι» ήταν πιο απειλητικοί στα πρώτα λεπτά, έχοντας ευκαιρίες με Κουλιμπαλί και Δώνη. Ακολούθησε το εκπληκτικό γκολ του Αραούχο, δείγμα της κλάσης του Αργεντινού και της ποιότητας που έχει στην επίθεση ο δικέφαλος, κάτι που φυσικά δε διαθέτει ο Παναθηναϊκός, με όλα όσα έχουν γίνει από το καλοκαίρι και μετά. Η άδικη αποβολή του Ινσούα τέσσερα λεπτά μετά, ήταν και η αρχή του τέλους για το «τριφύλλι».

Ήταν αδύνατο στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός να φανεί ανταγωνιστικός στο ντέρμπι. Και μην κάνετε συγκρίσεις με όλα όσα έγιναν πρόσφατα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ΑΕΚ είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τους «ερυθρόλευκους». Οι «πράσινοι» παραδόθηκαν. Δε γινόταν αλλιώς. Προσπάθησαν, πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, μα δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω. Το 3-0 ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη, έπειτα από όλα τα παραπάνω.

Οσο για τη διαιτησία του Θάνου, είναι γενικώς αποδεκτό ότι αδίκησε τον Παναθηναϊκό. Κιτρίνισε από νωρίς ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού, χάλασε το παιχνίδι, απέβαλλε τον Ινσούα, δεν έδωσε καθαρά φάουλ στο τριφύλλι, αρνήθηκε πέναλτι στον Βράνιες και με τη συμπεριφορά του και τις αποφάσεις του, έδειξε ότι είχε μια διάθεση να... κομματιάσει τον ήδη ταλαιπωρημένο Παναθηναϊκό. Ισως αν οι «πράσινοι» δεν έμεναν από τόσο νωρίς με 10, η εξέλιξη να ήταν διαφορετική. Ισως και όχι, αυτό δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς. Είναι γεγονός, όμως, ότι για μια ακόμη φορά ένας διαιτητής δε σεβάστηκε τον Παναθηναϊκό. Αυτό συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια και δείχνει και σε αυτό επίπεδο την αδυναμία του κλαμπ να προστατεύσει την ομάδα. Ο Θάνος δεν είναι ο πρώτος και δυστυχώς, πιθανότατα, ούτε ο τελευταίος.

Η ουσία είναι ότι η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, παρά τη διάθεση και τη μαχητικότητα των πρώτων 30 λεπτών, έφυγε από το ΟΑΚΑ με ήττα, η οποία καταδεικνύει τα προβλήματα που υπάρχουν. Αλλά εδώ που έχουμε φτάσει, τα μη αγωνιστικά θέματα και τα όσα τραγικά συμβαίνουν στον σύλλογο είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ ότι μια τριάρα σε ένα ντέρμπι από την πρωτοπόρο της βαθμολογίας και την ομάδα η οποία κατακτά δικαίως το πρωτάθλημα. Τόσο απλό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x