Διονύσης Δεσύλλας

Θλιβερός Παναθηναϊκός με ποδόσφαιρο που είχε ημερομηνία λήξης

Μια από τα ίδια για τον θλιβερό Παναθηναϊκό στα Γιάννενα. Αυτό το «πράγμα» δεν είναι ομάδα και σίγουρα δεν αξίζει την Ευρώπη. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

*Ο Παναθηναϊκός μετά τον πικρό αποκλεισμό από τον ΠΑΣ Γιάννινα πήγαινε στη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, για να πάρει μια άτυπη εκδίκηση και με αποκλειστικό στόχο τη νίκη που θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα αφετηρία. Μάλιστα. Τι έκαναν για αυτό οι πράσινοι και ο Λάζλο Μπόλονι; «Τίποτα», η απάντηση. Λίγες μέρες μετά από το ματς Κυπέλλου είχαμε μια από τα ίδια για ένα... συνονθύλευμα που μόνο ποδόσφαιρο δεν παίζει. Τελικό αποτέλεσμα, 1-0 για τους γηπεδούχους και η Ευρώπη απομακρύνεται επικίνδυνα για το τριφύλλι.

*Το έχουμε αναφέρει ξανά: Ομάδα η οποία δεν δουλεύει σχεδόν καθόλου στο επιθετικό της κομμάτι και βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην ανασταλτική της λειτουργία δεν μπορεί να έχει πολύ μέλλον. Ειδικά αν αυτή λέγεται Παναθηναϊκός και έχει υποχρέωση να διεκδικεί. Από τη στιγμή, λοιπόν, που το τριφύλλι άρχισε να δέχεται γκολ, έπαψε να έχει και αντίδραση. Μοναδική εξαίρεση η νίκη επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Σε όλα τα υπόλοιπα, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό με κάκιστο ποδόσφαιρο, πλην Αγρινίου.

*Τι ανάλυση να κάνεις για το σημερινό ματς στα Γιάννενα; Ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ νωρίς έπειτα από λάθος του Αϊτόρ στη μεσαία γραμμή και... πάπαλα. Ο Παναθηναϊκός, αυτό το αδούλευτο στο δημιουργικό κομμάτι σύνολο του Λάζλο Μπόλονι, δεν μπορούσε όχι να βγάλει ευκαιρίες, αλλά να αλλάξει δυο-τρεις πάσες της προκοπής. Να αναπτυχθεί ορθολογικά, να βγει μπροστά με αξιώσεις, να βάλει την μπάλα κάτω και να κάνει την άμυνα των γηπεδούχων να τον νιώσει.

*Ο Αργύρης Γιαννίκης, γνωρίζοντας πολύ καλά αυτή την πράσινη αδυναμία, έδωσε μια απλή εντολή: Να είναι οι παίκτες του επιθετικοί στην άμυνά τους και τα μαρκαρίσματά τους. Έτσι και έγινε και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, πόσο μάλλον να απειλήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη και μοναδική καλή ευκαιρία ήρθε στο 70' όταν ο Μαουρίσιο σούταρε από μακριά και ο Λοντίγκιν απομάκρυνε. Από εκεί και έπειτα, το απόλυτο μηδέν.

*Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δείχνουν να τα έχουν χαμένα. Δείχνουν να μην ξέρουν τι να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο από τη στιγμή που θα δεχθούν γκολ. Σαν να είναι σοκαρισμένοι. Από την άλλη, ο Λάζλο Μπόλονι επιμένει σε ένα στιλ που μόνο καταστροφικό αποδεικνύεται σε διάρκεια αγώνων. Δεν δουλεύει στο επιθετικό κομμάτι, διότι θεωρεί ότι το ρόστερ που διαθέτει, δεν μπορεί να το κάνει αυτό! Ας αναρωτηθούμε, όμως: Μήπως ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει καλύτερο σύνολο; Ή απλώς δουλεύει όπως πρέπει και κάνει τα απλά πράγματα στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες των αντιπάλων, όσο μπορεί.

*Δεν χρειάζονται περισσότερες κουβέντες για... ποδοσφαιρική ανάλυση για αυτό το... ποδοσφαιρικό χτικιό που βλέπουμε εδώ και καιρό. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Είναι... επικίνδυνα κακός. Μόνο με ανασταλτική λειτουργία, δεν προχωράς. Θα πάρεις κάποιες νίκες, όπως και έγινε, αλλά μετά θα έχεις πρόβλημα. Δεν το λέμε εμείς, αλλά η λογική του ίδιου του αθλήματος. Όλοι φταίνε. Και οι παίκτες δεν μένουν εκτός πλάνου, αλλά και ο προπονητής- κυρίως- δείχνει ανήμπορος να φτιάξει μια τέτοια κατάσταση που θα βελτιώσει τις αδυναμίες και θα διορθώσει τα κακώς κείμενα. Έχει ευθύνες και μάλιστα μεγάλες για αυτή την εικόνα, για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Και για να είμαστε ειλικρινείς και να μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας: Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν αξίζει να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x