Από τις αρχές Ιουνίου αυτό που τονίζαμε στον ραδιοφωνικό αέρα του ΣΠΟΡ FM ενόψει των κινήσεων του Παναθηναϊκού ήταν ο διπλός στόχος που είχαν στην ομάδα. Πρώτον, να διατηρήσουν τη βάση τους και δεύτερον να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές που θα δώσουν ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ.

Βρισκόμαστε, πλέον, στην καρδιά του Αυγούστου. 9 μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και το πρώτο επίσημο παιχνίδι του «τριφυλλιού» κόντρα στον κακό δαίμονα που λέγεται Λαμία και περίπου δυο εβδομάδες πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Συνεπώς, μια πρώτη αποτίμηση- αν και το ρόστερ δεν έχει κλείσει – για τα όσα έχουν κάνει οι άνθρωποι της ομάδας μπορούμε να κάνουμε.

Έφυγαν από τους «πράσινους» ο Κάτσε, ο Άλτμαν, ενώ δεν υπολογίζονται ποδοσφαιριστές όπως οι Μουνιέ, Παντελάκης, Οικονόμου, Τζανδάρης. Θα δοθούν, επίσης, δανεικοί οι Στάικος, Βέργος και Εμμανουηλίδης. Ειδικά για τον τελευταίο, ο μεγάλος στόχος είναι να πάρει παιχνίδια και εμπειρίες και να επιστρέψει ακόμη πιο ώριμος. Άλλωστε, από το να παίζει λίγα λεπτά ένα μεγάλο ταλέντο στα 18 του, είναι προτιμότερο να αγωνίζεται 90λεπτα και να «ψηθεί» ποδοσφαιρικά. Αυτή είναι και η λογική των ανθρώπων της ομάδας με την περίπτωση του νεαρού.

Έχουν αποκτηθεί μέχρι τώρα οι Νούνες, Ζαχίντ, Κολοβός, Μολό, Μπεκ και ο νεαρός Κόναν, περισσότερο ως επένδυση για το μέλλον. Ντύθηκαν, λοιπόν, στα πράσινα ποδοσφαιριστές, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και με τους ανθρώπους της ομάδας να έχουν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Οι παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα για λογαριασμό του τριφυλλιού έχουν μια παραπάνω ποιότητα απ’ αυτούς που υπήρχαν από πριν στο ρόστερ, αλλά και παραστάσεις. Το τελευταίο σημαίνει ότι στον Παναθηναϊκό μπαίνει και εμπειρία, που τόσο πολύ έλειψε την περασμένη χρονιά.

Το ρόστερ αποκτά ένα βάθος και μάλιστα ποιοτικό. Θυμηθείτε τι συνέβη την περσινή σεζόν. Οι «πράσινοι», μετά το εξαιρετικό τους ξεκίνημα, «μπούκωσαν». Όχι γιατί δεν είχαν τρεξίματα, αλλά διότι δεν ήταν δυνατόν να βγει μια σεζόν σε υψηλό επίπεδο με ρόστερ 13-14 παικτών, εκ των οποίων οι μισοί ήταν άπειροι.

Αναμένουμε και τις υπόλοιπες αναγκαίες κινήσεις. Όλα δείχνουν ότι ο Τζακ Ρόντγουελ θα γίνει παίκτης του «τριφυλλιού». Το κλίμα είναι θετικό, βρισκόμαστε στις τελικές συζητήσεις και ο Άγγλος, αν δεν αλλάξει κάτι, θα φορέσει την πράσινη φανέλα. Δε χωρά αμφιβολία ότι για τον μνημονιακό Παναθηναϊκό μια τέτοια κίνηση αποτελεί υπέρβαση. Μιλάμε για ποδοσφαιριστή ο οποίος και τη διάθεση έχει να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο, αγωνιζόμενος σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον εμπιστοσύνης, και μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση της μεσαίας γραμμής συνολικά, δίπλα σε Κουρμπέλη και Δώνη. Θα αποκτηθεί, επίσης, ως γνωστόν, ένας ακόμη φορ ως εναλλακτική λύση πίσω από τον Μακέντα και ένας κεντρικός αμυντικός.

Να είστε σίγουροι ότι στην ομάδα- ποδοσφαιρικά πάντα- γίνεται όχι απλώς καλή, αλλά εξαιρετική δουλειά. Οι Νταμπίζας και Δώνης δημιουργούν έναν Παναθηναϊκό πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο, δίχως πολλά... φρου - φρου κι αρώματα. Με μια βάση αποτελούμενη από την περσινή ομάδα και με τις κατάλληλες ενισχύσεις, έχοντας ως μεγάλο στόχο έναν καλύτερο Παναθηναϊκό, πιο ανταγωνιστικό και πιο γεμάτο. Μπορεί λεφτά να μην υπάρχουν, μπορεί η διοίκηση να μην εμπνέει κανέναν φίλο της ομάδας, αλλά τουλάχιστον οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι τα πάντα λειτουργούν επαγγελματικά με τα σωστά και τα λάθη, όπως, άλλωστε, συμβαίνει παντού.