Διονύσης Δεσύλλας

Πολύτιμο το... ροκ διπλό για τον Παναθηναϊκό, αλλά επιβάλλεται να έχει και συνέχεια

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις νίκες στο… ματς – ροντέο με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

*Πολλοί προπονητές ή αναλυτές ποδοσφαίρου λένε ότι νίκες σε παιχνίδια που εξελίσσονται… ροκ είναι σημαντικές, όχι μόνο για τους τρεις βαθμούς, αλλά και για τον χαρακτήρα που φτιάχνει μια ομάδα. Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε στη Ριζούπολη, έπειτα από ένα παιχνίδι που θα το θυμόμαστε όχι για το θέαμά του, αλλά για τα όσα συνέβησαν με το var, τις πολλές διακοπές, αλλά και την ένταση που είχε.

*Το σημαντικό για το τριφύλλι είναι η επιστροφή στις νίκες. Το ήθελε πολύ η ομάδα αυτό το αποτέλεσμα. Μια νίκη που ήρθε με το πρώτο γκολ του Φώτη Ιωαννίδη με πολύ… αίμα και ιδρώτα, με τους πράσινους να αγωνίζονται από το 52’ με παίκτη λιγότερο και με τον ρυθμό στην αναμέτρηση να διακόπτεται συνεχώς λόγω των «παρεμβάσεων» από το var. «Παρεμβάσεις» που έσωσαν την κατάσταση, αφού σε πολύ δύσκολες φάσεις είναι η αλήθεια, η τεχνολογία βοήθησε.

*Και οι τρεις περιπτώσεις που πάρθηκαν πίσω λόγω var είναι έπειτα από σωστές αποφάσεις. Αρχικά, στη φάση του πρώτου πέναλτι ο Ιωαννίδης (περαστικά να ευχηθούμε και να είναι σιδερένιος) βρίσκει πριν από την ανατροπή την μπάλα με το χέρι. Στη φάση του δεύτερου πέναλτι, ο Ζαγαρίτης ανατρέπει τον Τσιλούλη εκτός περιοχής, ενώ το γκολ του Μπεντιλένι είναι οριακά οφσάιντ. Αν δεν υπήρχε το var, ειδικά την τελευταία φάση δεν πρόκειται να την είχε δει κανείς. Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, αλλά γι αυτό μπήκε η τεχνολογία και οι γραμμές στο ποδόσφαιρο.

*Έπειτα από ένα τέτοιο παιχνίδι με πολλές διακοπές και μάλιστα για μεγάλη διάρκεια, δεν μπορεί να γίνει ιδιαίτερη ποδοσφαιρική κριτική. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν σε καλό απόγευμα, αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα ήταν η εικόνα της αναμέτρησης αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά, αν δεν υπήρχε η αποβολή νωρίς και αν δεν είχαμε τόσες μα τόσες διακοπές. Αν συνυπολογίσουμε σε όλα αυτά, τις σοβαρές απουσίες που είχε το τριφύλλι, τότε, αναμφίβολα, μόνο ικανοποίηση υπάρχει για το κέρδος από τη Ριζούπολη.

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Ιωαννίδης άνοιξε λογαριασμό και αυτό είναι θετικό. Ο νεαρός θα ανεβάσει ψυχολογία μετά το γκολ και μένει να δούμε τη συνέχειά του. Ο Μακέντα ήταν από τους κορυφαίους με σωστές αποφάσεις, ποιοτικές μεταβιβάσεις και πάρα πολύ τρέξιμο, ενώ ξεχώρισε και ο Αλεξανδρόπουλος που κατέθεσε ψυχή στη μεσαία γραμμή. Ο Χουάνκαρ είχε καλή απόδοση όταν πέρασε στο αριστερό άκρο, ενώ σημαντικός ήταν ο Σένκεφελντ με καίριες επεμβάσεις, αλλά και ο Διούδης.

* Δεν μπορεί να κρατήσει περισσότερα από ένα τέτοιο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Ο Μπόλονι, που άργησε να κάνει αλλαγές μετά την αποβολή και για κάποιον περίεργο λόγο δεν περίμενε το var προτού προχωρήσει στη διπλή αλλαγή με Καρλίτος και Αϊτόρ, περιμένει τις επιστροφές σημαντικών παικτών, που λείπουν πολύ από το τριφύλλι. Αλλά γι’ αυτό υπάρχει ακόμα χρόνος. Πλέον, ζητούμενο είναι η συνέχεια στις νίκες και φυσικά η βελτίωση σε κάθε τομέα. Αρκεί να υπάρχει ηρεμία και καθαρό μυαλό απ’ όλους εντός και εκτός αποδυτηρίων…

Υ.Γ: Θλιβερή η εικόνα των συνεχόμενων διαμαρτυριών για κάθε φάση από τους ανθρώπους του Απόλλωνα Σμύρνης στον πάγκο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x