Διονύσης Δεσύλλας

Πράσινοι μαχητές στη Λεωφόρο!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού και τη συνέχεια στο τριφύλλι.

*Ολες αυτές τις μέρες, που μετρούσαμε αντίστροφα για το ντέρμπι αιωνίων, γράφαμε εδώ και τονίζαμε στον ραδιοφωνικό "αέρα" ότι το τριφύλλι έπρεπε να κάνει 2-3 βασικότατα πράγματα για να πάρει αυτό που ήθελε. Απέναντι στον πιο ποιοτικό Ολυμπιακό, οι πράσινοι όφειλαν να έχουν μια μαχητική διάθεση, να παίξουν με πάθος και να είναι συγκεντρωμένοι σχεδόν στο 100% σε ό, τι αφορά τον στόχο τους, αλλά και το τακτικό πλάνο. Ολα αυτά σε μεγάλο βαθμό έγιναν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα... γρανάζια να είναι καλά, η πράσινη μηχανή να δουλεύει στο φουλ και στο τέλος άπαντες να φύγουν με χαμόγελα από τη Λεωφόρο.

*Ναι, ο Ολυμπιακός πίεσε τον Παναθηναϊκό κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ναι, οι ερυθρόλευκοι έχασαν ευκαιρίες. Ναι, το τριφύλλι οπισθοχώρησε αρκετά και θα μπορούσε να το πληρώσει. Η ουσία, όμως, είναι αυτή που μετράει. Και όπως λέει το ρητό "τα ντέρμπι δεν τα παίζεις, τα ντέρμπι τα κερδίζεις". Η ομάδα του Μπόλονι αν και έπαιξε με τη φωτιά βλέποντας τον αντίπαλο να του βγάζει σημαντικές φάσεις στην επανάληψη, πήρε τη μεγάλη νίκη, έβαλε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι και φυσικά τόνωσε ακόμη περισσότερο το ηθικό. Θυμίζω: Το τριφύλλι είναι δίχως ήττα στον δεύτερο γύρο και μοιάζει μια ομάδα ατσαλωμένη και... τετράγωνη τακτικά.

*Οι πράσινοι είχαν ένα καλό πρώτο 20λεπτο όταν μπήκαν πιο δυνατά από τον Ολυμπιακό, έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ενγκμπακοτό και σκόραραν με τον Μαουρίσιο. Από εκεί και έπειτα οπισθοχώρησαν, έδωσαν την μπάλα στους Πειραιώτες και τους είδαν να χάνουν δυο ευκαιρίες. Στην επανάληψη, βγήκαν ξανά με περισσότερη επιθετική διάθεση στο παιχνίδι τους, απείλησαν με τον Ιωαννίδη και μετά την τεράστια ευκαιρία με τον Χασάν, σκόραραν για το 2-0 με τον Σανκαρέ. Από εκεί και έπειτα, ήταν δεδομένο ότι και θα οπισθοχωρήσουν περισσότερο και θα δούν τον Ολυμπιακό να τους βάζει δύσκολα, όπως και έγινε. Με το γκολ του Ελ Αραμπί και τις δυο ευκαιρίες με Ανδρούτσο και Μασούρα. Στο τελευταίο διάστημα της ερυθρόλευκης πίεσης, ρόλο έπαιξε και η μέτρια παρουσία του Νιάς, ο οποίος κάποιες φορές φάνηκε να ψαχνόταν, από τη στιγμή που πέρασε στη θέση του Αλεξανδρόπουλου. Αρχή είναι ακόμα για τον νεαρό άσο.

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Μολό έπαιζε σαν... λιοντάρι! Είναι απίστευτη η ενέργεια και το πάθος που έβγαλε ο Γάλλος, που ήταν εκ των κορυφαίων. Επαιζε σαν... μαχητής και μαζί του παρέσυρε κι άλλους. Εξαιρετικό ματς έκανε ο Μαουρίσιο, ο οποίος σκόραρε το πρώτο του γκολ και με την εμπειρία του ηρεμούσε το παιχνίδι της ομάδας του πολλές φορές στην πίεση της επανάληψης. Ο Σανκαρέ ήταν, επίσης, στους διακριθέντες με αθόρυβη δουλειά στη μεσαία γραμμή, μια ασίστ και ένα γκολ (το δεύτερο σερί), δείχνοντας ότι είναι ένας χαφ με δύναμη και ποιότητα, κάτι που χρειαζόταν το τριφύλλι. Οι δυο στόπερ ήταν καθοριστικοί σε πολλές φάσεις, ενώ ο Διούδης πιστώνεται τη μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Μασούρα στο φινάλε. Ο δε Ιωαννίδης έδωσε πολλές μονομαχίες απέναντι στα δυνατά στόπερ του Ολυμπιακού.

*O Μπόλονι έστησε άριστα τον Παναθηναϊκό και τον προετοίμασε γι' αυτό το παιχνίδι εξαιρετικά. Έδειξε σε βίντεο τις αδυναμίες των ερυθρόλευκων, δούλεψε στις στατικές φάσεις (δεύτερο γκολ), προετοίμασε πνευματικά τους ποδοσφαιριστές και αν ήταν περισσότερο τολμηρός χθες θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα στον Ολυμπιακό. Οταν οι πράσινοι έδωσαν την μπάλα στους αντιπάλους, έκλεισαν πολύ καλά τον άξονα, αφήνοντας το παιχνίδι από τα πλάγια, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να είναι μονότονος, παρά την υπεροχή του. Ο Ρουμάνος δικαιώθηκε απόλυτα με την προετοιμασία και τις επιλογές του.

*Η ομάδα πήρε μια πολύ σημαντική νίκη. Ξεχωριστή, αν θέλετε, από τη στιγμή που μιλάμε για επικράτηση επί του αιωνίου αντιπάλου. Πλέον, απαιτείται η ίδια προσήλωση και η ίδια συγκέντρωση στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα την ερχόμενη Πέμπτη. Προχωράμε...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x