Διονύσης Δεσύλλας

Προοδεύει, αλλά χρειάζεται διάρκεια και ενίσχυση μεσοεπιθετικά

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο φιλικό με τη Φένλο και τη συνέχεια για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

*Με το φιλικό απέναντι στη Φένλο ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε και το βασικό στάδιο προετοιμασίας του στην Ολλανδία. Οι πράσινοι μετά το 2-2 (επικράτησαν στα πέναλτι της ολλανδικής ομάδας) αποχαιρετούν το Χορστ και επιστρέφουν στη βάση τους για να συνεχίσουν τη δουλειά στην Αθήνα, περιμένοντας, φυσικά, σοβαρή μεταγραφική ενίσχυση.

*Τι διαφορετικό είδαμε από την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε αυτό το φιλικό; Η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο και για περίπου 15 λεπτά στην επανάληψη, ήταν καλή. Οι πράσινοι μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ στην πρώτη φάση της Φένλο στο 10', είχαν, όμως, σωστές επιλογές και υπομονή στις επιθέσεις τους, έβγαλαν φάσεις, δυο γκολ και έδειξαν να βελτιώνονται σε αυτό που ζητάει και δουλεύει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Δηλαδή, ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας, με την μπάλα να βγαίνει μπροστά και να υπάρχει παραγωγή φάσεων.

*Το τριφύλλι στο διάστημα που αναφέραμε έβγαλε ωραία πράγματα. Δυο γκολ, φάσεις και είχε μια εικόνα που έδειχνε ότι στο γήπεδο μια ομάδα ήταν αυτή που επέβαλλε τον ρυθμός της και δεν ήταν άλλη από τον Παναθηναϊκό.

*Από εκεί και πέρα, οι "πράσινοι" έδειχναν να σβήνουν. Έριξαν τον ρυθμό, αιφνιδιάστηκαν από ένα πιεστικό πεντάλεπτο της Φένλο όταν έγινε και το 2-2. Εκεί έβγαλαν αδυναμίες στο παιχνίδι τους. Δεν ήταν πιεστικοί, αντιμετώπισαν προβλήματα στην κατοχή και τα μετόπισθεν και όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότερο η απόδοση έπεφτε. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να είναι ικανοποιημένος με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, όχι όμως και με αυτή του δεύτερου. Αντιθέτως, θα πρέπει να τον προβληματίσει η αγωνιστική πτώση, που δικαιολογείται σε κάποιον βαθμό λόγω του ότι αρκετοί παίκτες που ήταν στην ενδεκάδα ίσως να μην αγωνιστούν στα επίσημα.

*Ο Παναθηναϊκός δουλεύει σωστά και βελτιώνεται. Πάνω στα "θέλω" του προπονητή. Μην ξεχνάμε ότι ομάδες "τύπου Φένλο" θα αντιμετωπίζει συχνά στο πρωτάθλημα. Πέρυσι σε τέτοια ματς, το "τριφύλλι" έβγαζε 2-3 φάσεις. Το πολύ. Τώρα το στιλ αλλάζει κι αυτό φαίνεται. Μιλάμε για ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και κυριαρχίας. Δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο σε ένα μήνα. Ζητούμενο είναι από εδώ και πέρα η όλο και περισσότερη πρόοδος, η διάρκεια και φυσικά οι μεταγραφές.

*Φαίνεται ξεκάθαρα ότι εκτός από τη συνέχεια στη σκληρή δουλειά, η ποιοτική ενίσχυση από τη μέση και μπροστά είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Μιλάμε για μεταγραφές χαφ, εξτρέμ και επιθετικού. Το επόμενο διάστημα, αυτά πρέπει να περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό, συν, φυσικά, τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε σε επίπεδο προσώπων μια ομάδα διαφορετική στις αρχές του πρωταθλήματος, σε σχέση με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα.

*Αν αποκτηθούν καλοί ποδοσφαιριστές, σε συνδυασμό με τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, τότε κάτι καλό μπορεί να βγει. Ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να αλλάξει ριζικά τον Παναθηναϊκό και να σβήσει ποδοσφαιρικές ανορθογραφίες της περασμένης σεζόν. Απαιτείται χρόνος και ποιοτικές κινήσεις...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x