Διονύσης Δεσύλλας

Ο αφελής Παναθηναϊκός πλήρωσε και με το παραπάνω όλα του τα λάθη στη Βρετάνη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα (3-1) του Παναθηναϊκού από τη Ρεν και στέκεται στο ευρωπαϊκό «από εδώ και πέρα» για το «τριφύλλι».

*Εξαρχής το έργο του Παναθηναϊκού για αποτέλεσμα στη Βρετάνη ήταν δύσκολο. Η Ρεν ήταν και παραμένει μια άκρως ποιοτική ομάδα, καλύτερη από τους «πράσινους» φυσικά και κατά γενική ομολογία το πιο δυνατό «σύνολο» στον όμιλο. Όμως, οι συγκυρίες ήταν τέτοιες σήμερα που η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα μπορούσε να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από τη Γαλλία. Δεν τα κατάφερε, διότι πλήρωσε πολύ ακριβά κάθε λάθος του και τα διέλυσε όλα μέσα σε ένα καταστροφικό πεντάλεπτο…

*Η Ρεν ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 9' από μια γκάφα του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε ένα εύκολο φάουλ του Ρίντερ, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0 και με το «καλημέρα» οι «πράσινοι» να έχουν μπροστά τους να ανέβουν ένα βουνό. Ο «Μπρίνιο» δεν μας συνηθίζει, φυσικά, σε τέτοιες επιπολαιότητες. Συμβαίνει, όμως, και στους καλύτερους κάτι τέτοιο και δεν πρέπει να… κρεμαστεί στα μανταλάκια ένας πορτιέρε, που έχει δείξει την υψηλή του αξία και κλάση με όλα όσα έχει κάνει.

*Η αντίδραση ήρθε με το «θωρηκτό» Ιωαννίδη να κερδίζει ένα παλικαρίσιο πέναλτι και ταυτόχρονα την αποβολή του Μπελοσιάν. Με άψογη και ψύχραιμη εκτέλεση, ο Έλληνας φορ έφερε το ματς στα ίσα και ο Παναθηναϊκός με αριθμητικό πλεονέκτημα πλέον, είχε μπροστά του μια χρυσή ευκαιρία για ένα σπουδαίο «διπλό».

*Σε παιχνίδια απέναντι σε τόσο γρήγορες και ποιοτικές ομάδες, όταν δεν καταφέρνεις, ενώ έχεις την κατοχή, να σκοράρεις, τότε κινδυνεύεις. Ακόμη και αν παίζεις με παίκτη παραπάνω. Το τονίσαμε αυτό και κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, όσο το σκορ ήταν 1-1. Αφού το γκολ δεν ήρθε, δύο ακόμη λάθη ήταν αρκετά για να τα διαλύσουν όλα για το «τριφύλλι» μέσα σε ένα πεντάλεπτο!

*Λάθος πάσα του Βιλένα, εξαιρετικό τρανζίσιον από τη Ρεν και γκολ από τον Σαλάχ για το 2-1 στο 65'. Κόντρα στη ροή του αγώνα. Πέναλτι του Βιλένα στον Μάτιτς πέντε λεπτά αργότερα, γκολ για τη Ρεν, 3-1 και κάπου εκεί η ιστορία τελείωσε. Ήταν σχεδόν αδύνατο για το «τριφύλλι» να ανατρέψει αυτή την εις βάρος του κατάσταση απέναντι σε μια έμπειρη και τόσο καλή ομάδα μέσα στην έδρα της.

*Το παραμικρό λάθος σε τέτοιο επίπεδο πληρώνεται. Ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλο μάθημα, τόσο στη Λεωφόρο απέναντι στην ίδια ομάδα, όσο και -πολύ περισσότερο- σήμερα. Είναι τέτοια η αξία ομάδων στην Ευρώπη, που δεν συγχωρείται το παραμικρό. Στην επιστροφή του στα «σαλόνια» το «τριφύλλι» έμαθε και πάλι ότι η παραμικρή αφέλεια και έλλειψη συγκέντρωσης, μπορεί ποδοσφαιρικά να σε «σκοτώσει». Αυτό έγινε σήμερα…

*Η επόμενη ευρωπαϊκή ημέρα για τον Παναθηναϊκό τον βρίσκει να στοχεύει στην τρίτη θέση για το Conference League. Ίσως αυτό να είναι και το καλύτερο, στην ευρωπαϊκή επιστροφή της ομάδας έπειτα από αρκετά χρόνια. Η λογική λέει ότι το «τριφύλλι» θα παλέψει με τη Μακάμπι Χάιφα για τον συγκεκριμένο στόχο. Μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί τα όσα συνέβησαν στις δύο αναμετρήσεις με τη Ρεν να μην επαναληφθούν και η ομάδα να μην παρουσιάζει αυτοκτονικές τάσεις όπως στη Βρετάνη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x