Διονύσης Δεσύλλας

Σοβαρός Παναθηναϊκός στη... Λεωφόρο της νίκης

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα και το πράσινο σερί που επεκτάθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου.

*Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο "πονηρό" ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η νίκη. Ολοι γνώριζαν ότι το παιχνίδι δε θα ήταν εύκολο απέναντι σε μια σκληροτράχηλη, πειθαρχημένη και καλή ομάδα και σε ένα γήπεδο, το οποίο μπορεί να αποτελεί την ιστορική έδρα του τριφυλλιού, αλλά για πολλούς ποδοσφαιριστές ήταν ένα νέο περιβάλλον. Η αναμέτρηση έκρυβε παγίδες, αλλά οι πράσινοι τις απέφυγαν.

*Για 75 λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο ματς. Είχε σοβαρότητα, σκόραρε δυο φορές, μια με πέναλτι του Βιγιαφάνιες, μια με το εξαιρετικό σκαφτό πλασέ του Αϊτόρ και είχε απειληθεί μόλις μια φορά με κεφαλιά του Κάργα στο 44'. Οι πράσινοι είχαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα (φάση για highlight αυτή με τα συνεχόμενα τακουνάκια Βιγιαφάνιες, Μακέντα, το γύρισμα του Ζαγαρίτη και τη μεγάλη ευκαιρία του Χατζηγιοβάνη), αλλά το σημαντικότερο όλων ήταν ότι έβγαζαν μια σιγουριά στις κινήσεις τους, μια σοβαρότητα και μια αυτοπεποίθηση.

*Αυτά τα τελευταία έχουν εμφανιστεί στο πράσινο στρατόπεδο για παραπάνω από έναν λόγους. Ο Παναθηναϊκός ως ομάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτό το "πράγμα" που βλέπαμε στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Δεν εντυπωσιάζει, δε... θαμπώνει, αλλά κάνει αυτά που πρέπει και με την πάροδο του χρόνου κερδίζει όλο και περισσότερα. Έχει σωστές τοποθετήσεις και κινήσεις στο γήπεδο, φτάνει με περισσότερη ευκολία στο γκολ (για τρίτο σερί ματς σημείωσε δυο τέρματα), μοιάζει θωρακισμένος και πιο ποιοτικός στο κέντρο του και φυσικά έχει κερδίσει ψυχολογία και ηθικό με τις νίκες που κάνει.

*Οι πράσινοι κινδύνεψαν από το 75' και μετά, όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε τρεις ευκαιρίες και μάλιστα κλασικές. Μέχρι τότε ήταν σχεδόν ακίνδυνος. Η αναγκαστική αλλαγή του Κουρμπέλη άλλαξε τις ισορροπίες στη μεσαία γραμμή, το τριφύλλι έκανε αβίαστα λάθη στον χώρο του κέντρου και οι φιλοξενούμενοι ανεβάζοντας την πίεσή τους και τις γραμμές τους, έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους, αλλά δεν έφτασαν στο γκολ.

*Το πράσινο σερί, λοιπόν, επεκτείνεται και αυτό είναι ό, τι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Η επιστροφή στη Λεωφόρο συνδυάστηκε με νέο θετικό αποτέλεσμα, η ομάδα παρουσιάζει μια ανοδική πορεία, δείχνει να... επιστρέφει για τα καλά, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος και αποκτά ταυτότητα, αλλά και χαρακτήρα. Πλέον, η προσοχή στρέφεται στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτά θα τα δούμε από τη Δευτέρα, όταν και οι πράσινοι θα μπουν σε ρυθμούς Τούμπας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x