Διονύσης Δεσύλλας

Συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του, ο Γιαννακόπουλος είναι παρών

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για τα απανωτά «μπαμ» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και τη… μοναχική του παρουσία στον Παναθηναϊκό οργανισμό.

Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο μπορείς να διαφωνήσεις ή να συμφωνήσεις σε πολλά. Μπορείς να του κάνεις κριτική, μπορείς να εκφράσεις την αντίθεσή του με διάφορες αποφάσεις ή κινήσεις του ή και το αντίθετο. Εξαρτάται από ποια οπτική βλέπεις την κάθε κατάσταση. Άλλωστε, δε μιλάμε για έναν άνθρωπο light.

Δε μιλάμε για μια προσωπικότητα που περνάει απαρατήρητη. Αντιθέτως, πρόκειται για έναν χαρακτήρα εκρηκτικό. Για έναν παράγοντα που ζει και με το παραπάνω αυτό που κάνει και που γι αυτόν ημίμετρα δεν υπάρχουν. Ζει κάθε στιγμή έντονα. Ετσι και τη ζωή του στον αθλητισμό και το «τριφύλλι». Συνεπώς, είναι μοιραίο να έχει φίλους και εχθρούς. Πολλοί τον αποθεώνουν, κάποιοι άλλοι αποδοκιμάζουν τον ίδιο και τις ενέργειές του.

Το σίγουρο είναι ένα: Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς μαζί του, ο άνθρωπος είναι Παναθηναϊκός και είναι παρών. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για τον Σύλλογο σε κάθε επίπεδο, ο Γιαννακόπουλος με σωστά και λάθη (τα οποία έχουμε επισημάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν) είναι ο μοναδικός επιχειρηματίας που βάζει τα ωραία του χρήματα, κρατάει πολύ ψηλά το μπασκετικό τμήμα και τη μεγαλύτερη ομάδα που έβγαλε ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός και αρνείται πεισματικά να παραδοθεί, να αποχωρήσει, όπως έχουν κάνει άλλοι και έχουν οδηγήσει αυτό τον σύλλογο σε μια μεγάλη κρίση.

Η πρόσφατη ιστορία (και όχι μόνο) με την Ευρωλίγκα, το instagram, τις τιμωρίες και το δημοψήφισμα, το οποίο τελικά δε θα γίνει έπειτα από τη σημερινή νέα τοποθέτηση του Γιαννακόπουλου και η απόφαση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ να βάλει προσωρινά νερό στο κρασί του, βάζοντας πάνω απ’ όλα την ομάδα και παράλληλα να ανακοινώσει την απόκτηση του Μάικ Τζέιμς, δείχνει ξεκάθαρα τα παραπάνω. Ο Γιαννακόπουλος κάνει σωστά, κάνει λάθη, προσπαθεί να μάθει απ’ αυτά όπως κάθε άνθρωπος, και στο τέλος καταλήγει στην πιο Παναθηναϊκή απόφαση. Όχι πάντα λογική (η σημερινή ήτταν), αλλά Παναθηναϊκή σίγουρα. Έτσι γίνεται συνήθως. Μια τέτοια ήταν και η σημερινή, σύμφωνα με την οποία οι «πράσινοι» συνεχίζουν για τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι στην Ευρωλίγκα και βλέπουμε.

Το ξαναγράφουμε: Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο μπορείς να διαφωνήσεις σε πάρα πολλά, ακόμα και να κοντραριστείς για κινήσεις ή αποφάσεις του κατά καιρούς. Οφείλεις, όμως, να παραδεχθείς ότι είναι εδώ, συνεχίζει να δίνει τη δική του «μάχη» για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και θα συνεχίσει σε κάθε επίπεδο. Και είναι ο μόνος που το κάνει αυτό στον Παναθηναϊκό οργανισμό γενικότερα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x