Διονύσης Δεσύλλας

Σώστε αυτόν τον Παναθηναϊκό. ΑΞΙΖΕΙ!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και για την ανάγκη να βγουν μπροστά οι έχοντες ώστε να μην καταστραφεί αυτή η ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια δικαιότατη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Ηταν κυρίαρχος από την αρχή μέχρι το τέλος, με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά όπου οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κούραση των «πράσινων» και δημιούργησαν δυο καλές ευκαιρίες. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκαν με σκεπτικό... πολεμιστή στον αγωνιστικό χώρο, εγκλώβισαν τους αντιπάλους τους, έδειξαν ότι ήθελαν πολύ περισσότερο το παιχνίδι και τα κατάφεραν. Αν, μάλιστα, αυτή η ομάδα είχε περισσότερες ποιοτικές λύσεις, τότε το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, με βάση την εικόνα της αναμέτρησης. Ο σκοπός, όμως, επετεύχθη και ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων, απέδειξε ότι είναι ικανός να πρωταγωνιστήσει, αρκεί αυτή η ομάδα να μη διαλυθεί.

Δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής που να υστέρησε από το «τριφύλλι». Οσο κι αν ψάξουμε κάποιον που να είχε μέτρια απόδοση, δεν πρόκειται να βρουμε. Εξαιρετικός ο «μαέστρος» και σκόρερ Βιγιαφάνιες, σούπερ ο κυρίαρχος στην άμυνα Μολέδο που «καθάριζε» κάθε υποψία απειλής από τον Ολυμπιακό, «μυαλό» στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Χίλιεμαρκ, εκπληκτικός και ο Κουρμπέλης με αρχηγική εμφάνιση. Αυτοί οι τέσσερις ήταν και οι κορυφαίοι του ντέρμπι, έχοντας δίπλα τους, άλλους 7 (συν τις αλλαγές) «λυσσασμένους» για τη νίκη συμπαίκτες τους.

Ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη (που ακόμα δεν έχει δείξει όλα όσα μπορεί να κάνει στο γήπεδο) έδειξε και χθες ότι όχι μόνο αντέχει, αλλά και δεν πρόκειται να πεθάνει, όσο του το επιτρέπουν οι συνθήκες. Θα παλεύει σε κάθε παιχνίδι, θα διορθώνει καιρό με τον καιρό τα αγωνιστικά του προβλήματα και θα «πολεμάει» με σκοπό να διατηρείται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Κι όπου βγει. Αρκεί, να μην έρθουν χειρότερα απ’ αυτά που ζει τώρα ο σύλλογος στο διοικητικό – οικονομικό κομμάτι. Αρκεί, να βγει η χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες, αρκεί να γίνουν τα πάντα προκειμένου αυτό που «χτίζεται» με κόπο και μέσω πολλών προβλημάτων, να διατηρηθεί και να μη γίνει το «έγκλημα» διάλυσης σε κάθε επίπεδο.

Είναι κρίμα γι αυτόν τον Παναθηναϊκό και για την προσπάθεια που γίνεται στο αγωνιστικό κομμάτι, να καταστραφούν τα πάντα. Είναι κρίμα να μη σωθεί με κάθε τρόπο η χρονιά και στη συνέχεια να μη βρεθεί ένας ή περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι θα έχουν την οικονομική δυνατότητα και φυσικά το όραμα να αναλάβουν το «φορτίο» και να ξανακάνουν «μεγάλο και τρανό» τον Σύλλογο. Ας κοιτάξουν οι έχοντες το «θαύμα» που πάει να παρουσιάσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές του και ας αναλογιστούν αν αξίζει να βγουν μπροστά και να βοηθήσουν, προκειμένου και να σωθεί η ομάδα και να έρθουν καλύτερες μέρες για το κλαμπ. Φυσικά και αξίζει, διότι μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Εναν Παναθηναϊκό «πληγωμένο», μα αποφασισμένο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και με τον κόσμο του να δίνει ρεσιτάλ κερκίδας και ποδοσφαιρικού πολιτισμού σε κάθε παιχνίδι, εντός και εκτός. Ας μην αφεθεί άλλο αυτή η ομάδα στην τύχη της...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x