Διονύσης Δεσύλλας

Τα «θέλω» του αισιόδοξου Μαρίνου Ουζουνίδη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις απαιτήσεις του κόουτς του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας χρονιάς και την αισιοδοξία του Εβρίτη προπονητή, παρά τα δεδομένα προβλήματα που υπάρχουν.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μιλώντας στους παίκτες του Παναθηναϊκού στην πρώτη προπόνηση ενόψει της νέας σεζόν, έδειξε εξ αρχής τη φιλοσοφία του. "Μην ακούτε τα όσα λέγονται και γράφονται. Αφήστε τους να λένε", είπε, μεταξύ άλλων, σε μια προσπάθεια να μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του το "πνεύμα" νικητή που έχει ο ίδιος, αλλά και να τους δείξει ότι μπορεί το κλίμα να είναι αρνητικό, αλλά ο ίδιος πιστεύει. Και πιστεύει πολύ.

Μπορεί σε πολλούς να φανεί παράξενο, αλλά ο Εβρίτης προπονητής είναι αισιόδοξος ότι μετά την καταιγίδα, μπορεί να βγει το ουράνιο τόξο. Γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της ομάδας, έχει καταλάβει εδώ και καιρό ότι ειδικά το τελευταίο διάστημα έγιναν πολλά κλαι φρικτά λάθη, μα είναι αποφασισμένος μετά και την οικονομική "ανάσα" από την πώληση του Μπεργκ (όχι μεγάλη με βάση την αξία του παίκτη, αλλά αυτή είναι μια διαφορετική συζήτηση και καταδεικνύει ένα από τα προβλήματα του κλαμπ), να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο, ικανό να έχει υψηλούς στόχους στη νέα χρονιά.

Για να τα καταφέρει, όμως, θα πρέπει να συμβούν μια σειρά από γεγονότα. Ο Ουζουνίδης έχει ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα από τη διοίκηση, ώστε να επιστρέψει, τουλάχιστον, η κανονικότητα στην ομάδα σε κάθε επίπεδο. Κι αν συμβεί αυτό, τότε το πράγμα θα μπορέσει να τσουλήσει, μέχρι να δούμε αν είναι εφικτή η επιστροφή ενός μεγάλου Παναθηναϊκού (το τελευταίο εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως το πιθανό μπάσιμο "συμπαικτών" με οικονομική βοήθεια στη διοίκηση).

Σε τίτλους, ο κόουτς του "τριφυλλιού" έχει ζητήσει τα παρακάτω από τους διοικούντες:

-Συνέπεια στις πληρωμές. Είναι κάτι που το απαιτεί εδώ και καιρό και δεν έχει άδικο. Αν θυμάστε, το είχε τονίσει και στη συνέντευξη που είχε δώσει στον ΣΠΟΡ FM την 1η Ιουνίου. Για τον Ουζουνίδη αυτό είναι από τα πλέον σημαντικά ζητήματα, προκειμένου να "επιστρέψει" η ηρεμία και να μη δημιουργούνται μουρμούρες στα αποδυτήρια ή απογοητεύσεις από ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στη συνέχεια γίνονται φευγάτοι. Η διοίκηση έχει δώσει εγγυήσεις ότι αυτό θα τηρηθεί και ως γνωστόν εδώ και μέρες έχουν μπει τα πρώτα χρήματα στους λογαριασμούς.

-Μεταγραφές που θα καλύψουν τα κενά και θα είναι... κανονικές για το επίπδο του Παναθηναϊκού. Είναι, ήδη, κλεισμένοι οι Άλτμαν και Κολοβέτσιος. Φυσικά, οι τελευταίοι δεν ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα φορέσουν την πράσινη φανέλα και θα ανεβάσουν αυτομάτως την ποιότητα της ομάδας. Οι συγκεκριμένοι είναι περισσότερο εναλλακτικές λύσεις ενισχύσεις για το μέλλον. Από εκεί και πέρα, ο Ουζουνίδης έχει ζητήσει την απόκτηση 3-4 παικτών από το "πάνω ράφι", όπως συνηθίζουμε να λέμε. Τα πολλά χρήματα θα πάνε στην απόκτηση αντί - Μπεργκ, αλλά για να βρεθεί ο κατάλληλος ποδοσφαιριστής γι αυτή τη θέση ίσως χρειαστεί να περάσει καιρός. Από εκεί και πέρα, θα δοθούν καλά χρήματα για εξτρέμ, χαφ και δεύτερο επιθετικό. Δεν αποκλείεται και η απόκτηση ενός τερματοφύλακα, αλλά μια τέτοια κίνηση δεν αποτελεί προτεραιότητα. Σε κάθε περίπτωση, μετά και τα όσα συνέβησαν, ο Ουζουνίδης θέλει να γίνουν δεκτές οι εισηγήσεις που θα κάνει, πάντα σε λογικά πλαίσια, στο μεταγραφικό κομμάτι.

-Παραμονή Εμποκού. Με δεδομένο ότι παραμένει στην ομάδα ο Νίκλας Χουλτ, κάτι που είναι ευχάριστο για τον προπονητή, ο Ουζουνίδης έχει ζητήσει από τη διοίκηση να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να μείνει και ο Εμποκού. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια κινητικότητα στο θέμα και φαίνεται πως οι πιθανότητες να φοράει και τη νέα σεζόν την πράσινη φανέλα ο ποδοσφαιριστής, αυξάνονται. Ο Ουζουνίδης θέλει, φυσικά, και την παραμονή του Μολέδο, αλλά αυτό είναι κάτι που εξαρτηθεί αποκλειστικά από τον ποδοσφαιριστή και από την απόφαση που θα πάρει.

Τα πάντα θα φανούν στην πορεία. Ζητούμενο είναι να διορθωθούν τα λαθη που έγιναν, κυρίως το περασμένο καλοκαίρι και να δούμε ξανά έναν κανονικό Παναθηναϊκό. Για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει πρώτον να γίνουν πράξη οι επιθυμίες του προπονητή και δεύτερον να εξαφανίσει μια και καλή η διοίκηση τις...ανορθογραφίες. Αυτά, για να γίνει ξανά- το ξανατονίζουμε- κανονικός ο Παναθηναϊκός. Για να γίνει πάλι μεγάλος, απαιτούνται πολλά ακόμη βήματα και, ενδεχομένως, όπως γράψαμε και παραπάνω, "μπάσιμο" συμπαικτών στο διοικητικό επίπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x