Διονύσης Δεσύλλας

Τεράστιο διπλό που μπορεί να δώσει ώθηση στον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για τη νίκη του τριφυλλιού επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

*Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη είχε χαρακτήρα τελικού. Για την ακρίβεια, το τριφύλλι σε περίπτωση ήττας, ουσιαστικά θα έβαζε τέλος στις ελπίδες για... επαναφορά και διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Συνεπώς, το εξαιρετικά σημαντικό αποτέλεσμα που πήρε η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, τη βάζει ξανά στο ευρωπαϊκό κόλπο και μπορεί να δώσει ώθηση και... φτερά ενόψει της συνέχειας.

*Η νίκη, φυσικά, δεν ήρθε εύκολα. Κάθε άλλο. Ο Παναθηναϊκός... έφτυσε αίμα για να φύγει με το τρίποντο από το Κλεάνθης Βικελίδης. Οι πράσινοι σκόραραν νωρίς με τον Καμπετσή (το πρώτο του), είχαν νωρίτερα... προειδοποιήσει με τον ίδιο παίκτη, είδαν τον Μαντσίνι να "βρίσκει" δοκάρι στο 37', αλλά και τον Διούδη να κάνει μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση και να λέει "όχι" τέσσερις φορές στο πιεστικό διάστημα της επανάληψης που είχε ο Άρης. Επίσης, το τριφύλλι είχε δυο κλασικές ευκαιρίες με Βέλεθ και Εμμανουηλίδη να κάνουν το 0-2 και να είναι πιο... άνετοι μέχρι το φινάλε.

*Είχε τύχη η ομάδα στη Θεσσαλονίκη; Φυσικά και είχε. Άλλωστε, και η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο, ειδικά σε τόσο δύσκολα παιχνίδια. Οπως είπε, όμως, και ο Σωκράτης Διούδης, την τύχη ή τη μοίρα τη διαμορφώνεις εσύ. Ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι κλείστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, έβγαλε από πάνω του την... καταιγίδα του πρώτου διαστήματος (45' - 60'), αμύνθηκε σωστά, έπαιξε έξυπνα απέναντι στον ποιοτικό Άρη και εν τέλει δικαιώθηκε.

Λάζλο Μπόλονι άργησε να φρεκάρει την ενδεκάδα. Υπήρχαν στιγμές από το 70' και μετά που η μεσαία γραμμή είχε πολλά προβλήματα. Ο Μαουρίσιο είχε σκάσει, ο Βέλεθ, επίσης, είχε κουραστεί, αλλά ευτυχώς για το τριφύλλι, τα παραπάνω δεν κόστισαν. Ομως, σε κάποιο άλλο παιχνίδι μπορεί ανάλογες καθυστερήσεις να στοιχίσουν. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει, πιθανότατα, να σκεφτεί ο κόουτς. Τις πιο γρήγορες αντιδράσεις, δηλαδή, για αλλαγές. Η ουσία, βέβαια, είναι ότι, είτε έτσι, είτε αλλιώς, του βγήκαν οι επιλογές του Ρουμάνου, ο οποίος έχει φέρει αυτό που ήθελε εξ΄αρχής το τριφύλλι. Το αποτέλεσμα...

*Σε ατομικό επίπεδο, η επιστροφή του Μαουρίσιο έφερε ποιότητα στη μεσαία γραμμή. Ο Βραζιλιάνος, όσο είχε ανάσες, ήταν καθοριστικός, ενώ δίπλά του έτρεξε πολλά χιλιόμετρα ο Αλεξανδρόπουλος. Ο Χουάνκαρ ήταν συγκλονιστικός, κάνοντας το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του τριφυλλιού, ενώ εξαιρετικός ήταν ο... κέρβερος Διούδης, αλλά και ο Πούγγουρας με καίριες επεμβάσεις.

Ο Καμπετσής σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και έδωσε πολλές μάχες αγωνιζόμενος ως εξτρέμ, ενώ ο Εμμανουηλίδης μπροστά ήταν επικίνδυνος, ωστόσο δεν κάλυπτε όπως θα έπρεπε τον Μολό.

*Το ματς πέρασε, η πολυπόθητη νίκη ήρθε, ο Παναθηναϊκός χτίζει σερί και αποκτά ψυχολογία, μετά το δεύτερο μεγάλο "διπλό" στη σεζόν. Ακόμα τίποτα δεν έχει... κατακτηθεί. Απαιτείται προσήλωση στον μεγάλο στόχο και φυσικά ανάλογη συνέχεια. Το σημερινό αποτέλεσμα μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για την επιστροφή. Τα υπόλοιπα, εν καιρώ...

Διαβάστε ακόμα:
Αλαφούζος: «Κάποιοι δεν πρέπει να δείχνουν ότι στεναχωριούνται όταν κερδίζει ο Παναθηναϊκός»
Καταγγέλλει υβριστική επίθεση του Καρυπίδη στον Μπολόνι ο Παναθηναϊκός
Η σύρραξη μετά την λήξη και ο ειρηνοποιός Μπόλονι (videos)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x