Διονύσης Δεσύλλας

Το αναγκαίο διπλό και ο χαρακτήρας που ξαναφτιάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ανάγκη των εκτός έδρας αποτελεσμάτων στον Παναθηναϊκό, αρχής γενομένης από το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

*Για όλα όσα έχει δείξει μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός, έχουμε κάνει την ανάλυσή μας. Τόσο μέσω του ραδιοφωνικού αέρα, όσο και μέσω της ιστοσελίδας του σταθμού. Η ομάδα εξελίσσεται, βελτιώνεται, μεγαλώνει, αρχίζει να κερδίζει ξανά τον κόσμο της με τα… πάρτι που στήνονται στη Λεωφόρο, αλλά ακόμη απαιτούνται πολλά. Η μπάλα παραμένει χαμηλά, οι τόνοι δε σηκώνονται και όλοι πηγαίνουν με τη λογική και το πνεύμα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Βήμα βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι με υψηλούς στόχους και απαιτήσεις.

*Ποιο είναι το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό από εδώ και στο εξής; Πρώτον η διάρκεια και η σταθερότητα. Αυτό θα συμβεί με συνεχόμενες νίκες και καλή μπάλα. Νίκες που θα φέρουν σημαντικούς βαθμούς και που θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την ψυχολογία σε όλο τον οργανισμό. Από τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ, μέχρι τον κόσμο.

*Δεύτερον, οι εκτός έδρας επικρατήσεις. Αυτό φυσικά συνδέεται με τη διάρκεια και το σερί που αναφέραμε. Μέχρι τώρα το τριφύλλι δεν έχει πάρει διπλό, δεν έχει σκοράρει και με εξαίρεση κάποια καλά διαστήματα κόντρα στον Άρη και ένα καλό πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Ολυμπιακό, δεν έχει ικανοποιήσει με τις αποδόσεις του. Αυτό πρέπει να αλλάξει και μάλιστα σύντομα. Όπου «σύντομα» βάλτε το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης.

*Σε μια έδρα η οποία δεν είναι και ιδιαίτερα… φιλόξενη για τon Παναθηναϊκό (τελευταία νίκη το 2017), το «τριφύλλι» καλείται να πάει στην Αρκαδία, να παίξει το ποδόσφαιρό του και να φύγει με τους τρεις βαθμούς. Απλά και όμορφα. Η εκτός έδρας επικράτηση είναι αναγκαία. Αν θέλετε, υποχρεωτική για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι η αγωνιστική που έρχεται έχει σημαντικά ματς στις κορυφαίες θέσεις, όπως το Βόλος – ΑΕΚ και φυσικά το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι ανταγωνιστές των πράσινων θα χάσουν βαθμούς. Συνεπώς, το να κατακτηθεί το τρίποντο στην Τρίπολη αποκτά εξτρά σημασία.

*Η ομάδα προοδεύει και βελτιώνεται. Δε χωρά αμφιβολία. Φαίνεται στο χορτάρι, στις κινήσεις των παικτών, στα 13 γκολ στη Λεωφόρο, στον τρόπο που αρχίζει να αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στα στοιχειά που προσθέτει συνεχώς. Πλέον, καλείται να δείξει ανάλογη εικόνα μακριά από το «Απόστολος Νικολαΐδης».
*Αυτό που λείπει ακόμα από το «τριφύλλι», έπειτα και από όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια, είναι ο χαρακτήρας σε μια σειρά αγώνων. Με τα διπλά αποκτάς ξανά χαρακτήρα. Στην παρούσα φάση ο Παναθηναϊκός αυτό το αναζητά. Μα δε θα αργήσει να το βρει. Από τη στιγμή που η ομάδα λειτουργεί με τον σωστό τρόπο, έχοντας έναν προπονητή που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα διαφορετικά- προς το καλύτερο- που συμβαίνουν φέτος, είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί και ο επόμενος στόχος.

Υ.Γ: Στο «καθαρά» αγωνιστικό κομμάτι, η προετοιμασία συνεχίζεται δίχως ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Πούγγουρας επέστρεψε μετά την κάκωση που υπέστη, αφού το πρόβλημα δεν ήταν σοβαρό. Όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα γίνουν αλλαγές στο βασικό σχήμα. Ο Βέλεθ και ο Κώτσιρας διεκδικούν θέση, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψουν στην ενδεκάδα. Οι πιθανότητες να δούμε και στην Τρίπολη τους βασικούς των τελευταίων δυο αναμετρήσεων είναι αρκετές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x