Διονύσης Δεσύλλας

Το «κεφάλαιο Ουζουνίδης» και τα κέρδη του Παναθηναϊκού

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για τον σοβαρό Παναθηναϊκό, την εικόνα που οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στον προπονητή του και αναλύει τα κέρδη του "τριφυλλιού" μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ.

Του Διονύση Δεσύλλα

Τα προβλήματα για τον Παναθηναϊκό είναι πολλά. Καμία άλλη ομάδα, που συμμετέχει στη διαδικασία των πλέι οφ, δεν είναι τόσο ταλαιπωρημένη όσο το «τριφύλλι». Τιμωρίες, τραυματισμοί, απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, διακοπή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ λόγω των όσων γνωστών γεγονότων έχουν καταγραφεί, άδειο γήπεδο και η ψυχολογία στον «οργανισμό» της ομάδας, πεσμένη. Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα που παρουσίασε το τριφύλλι και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά πολύ περισσότερο στο χθεσινό της Λεωφόρου, στο οποίο ήρθε και η νίκη, είναι αξιοθαύμαστη.

Τι κι αν οι «πληγές» είναι πολλές, τι κι αν η χρονιά (ξανά) κρίνεται αποτυχημένη, τι κι αν το «τριφύλλι» αναγκάζεται να παραταχθεί με πάρα πολλές αλλαγές, κάτι που την κάνει να χάνει σε ποιότητα. Στο γήπεδο παρουσιάζεται μια κανονική ομάδα, με πείσμα, πάθος, προσήλωση στον στόχο που δεν είναι άλλος από τη νίκη και με τακτική πειθαρχία. Τα παραπάνω είναι «έργο» του Μαρίνου Ουζουνίδη. Αυτός κρατάει τα αποδυτήρια, αυτός δίνει στους παίκτες να καταλάβουν ότι όσα προβλήματα κι αν έχει το κλαμπ, παραμένει Παναθηναϊκός, αυτός έχει κάνει το «τριφύλλι» ΟΜΑΔΑ. Όπως το διαβάζετε: Με κεφαλαία γράμματα.

Οφείλουμε όλοι να υποκλιθούμε με σεβασμό στον προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη. Στον άνθρωπο που όταν ανέλαβε την ομάδα, κατάλαβε ότι μέχρι και… τα πλακάκια ήθελαν αλλαγή στο Κορωπί, αλλά κατάφερε αυτό το σύνολο της γκρίνιας και της μιζέριας να το κάνει μια ομάδα που λειτουργεί, πλέον, σαν «γροθιά».

Η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να στηρίξει και να βοηθήσει τον Εβρίτη τεχνικό για να χτιστεί η νέα ομάδα. Με αυτόν και με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, μπορεί ο Παναθηναϊκός να ξαναγίνει αυτός που θέλουν όλοι. Αρκεί, οι διοικούντες να «σπρώξουν» την προσπάθεια και να μην τους αφήσουν… μόνους και έρημους. Θα είναι κρίμα για το «τριφύλλι», τη στιγμή που φαίνεται να έχει βρει τους κατάλληλους ποδοσφαιρανθρώπους για να φτιάξει, επιτέλους, κάτι καλό, κάτι μεγάλο και, πάνω απ΄ όλα, κάτι βασισμένο σε ποδοσφαιρική λογική, να μην το στηρίξει.

Στα της χθεσινής νίκης, η οποία ήταν πέρα για πέρα δίκαια, ο Παναθηναϊκός μετράει μόνο κέρδη. Εκτός από τα όσα γράψαμε παραπάνω, που είναι και τα πιο σημαντικά και δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει μέλλον, οι «πράσινοι» αποφεύγουν, κατά πάσα πιθανότητα, την τελευταία θέση στα πλέι οφ, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την προετοιμασία του καλοκαιριού. Παράλληλα, το ηθικό τονώνεται. Μετά τα όσα φρικτά έχουν βρει την ομάδα το τελευταίο διάστημα, ένα θετικό αποτέλεσμα σε ντέρμπι και μάλιστα με ενδεκάδα βασισμένη σε… ρεζέρβες, ανεβάζει την ψυχολογία.

Σε επίπεδο προσώπων, όλοι πρέπει να χαμογελούν με τον Τάσο Χατζηγιοβάννη. Ο νεαρός ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την ΑΕΚ. Μην ξεχνάμε ότι αυτός είναι που κερδίζει το πέναλτι. Ο Χατζηγιοβάννης έχει πολύ καλά στοιχεία, αλλά οφείλει να δουλέψει, αν θέλει να παίξει και να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό. Διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, καλή επαφή με την μπάλα, είναι γρήγορος και έχει αντίληψη στον χώρο. Τα υπόλοιπα θα φανούν με τον καιρό, διότι, όπως ξέρετε πολύ καλά, το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί. Καλή εμφάνιση είχαν οι Μαρινάκης και Χουλτ, αλλά και οι Μολέδο, Κουτρουμπής. Δραστήριος ξανά ο Λέτο, λίγο πριν από την τελική συζήτηση για το συμβόλαιό του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x