Διονύσης Δεσύλλας

Το μαρτύριο που τελειώνει και η ατάκα του Ουζουνίδη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ, τη βασανιστική σεζόν που ολοκληρώνεται και για την ατάκα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Και μάλιστα, για ένα μεγάλο διάστημα ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του. Είχε ευκαιρίες, διάθεση, θέληση και πάθος για τη νίκη απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο. Του έλειψαν, όμως, δυο στοιχεία. Η τύχη και φυσικά η ποιότητα.

Ο δικέφαλος του βορρά φεύγει νικητής από τη Λεωφόρο (για πρώτη φορά μετά το 2001 σε εκείνο το αλησμόνητο 1-2, που ήταν και το τελευταίου του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα), διότι είχε την τύχη με το μέρος του (δοκάρι Δώνη, τραυματισμός Λουντ, πρώτο γκολ από… καραμπόλα) και διότι υπερέχει στον τομέα της ποιότητας και των λύσεων, έναντι του ταλαιπωρημένου Παναθηναϊκού.

Αν, μάλιστα, δεν έμπαινε το δεύτερο γκολ από καθαρό φάουλ του Πέλκα στον Ινσούα, τότε ίσως η εξέλιξη της αναμέτρησης να ήταν διαφορετική. Ίσως και όχι, μια και όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τον… ξεχαρβαλωμένο Παναθηναϊκό και το σημαντικότερο, είναι υγιής. Κάτι που δεν είναι το τριφύλλι, με όλα όσα έχουν συμβεί φέτος.

Ακολουθεί ένα ακόμη παιχνίδι, αυτό με την Ξάνθη. Το μαρτύριο, επιτέλους, τελειώνει για τον Παναθηναϊκό. Μια χρονιά, απ’ αυτές που λέμε «να φύγει και να μην ξανάρθει». Μια χρονιά, που είναι αναμφισβήτητα η χειρότερη στη σύγχρονη ιστορία αυτού του τεράστιου συλλόγου. Με διάλυση του ρόστερ, με παλαβές αποφάσεις, με ένα κλαμπ να σέρνεται στα δικαστήρια, με τον κίνδυνο του υποβιβασμού να είναι ορατός, με χρέη, με οφειλές, με αποχή από τις προπονήσεις, με προσφυγές και με έναν Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ποδοσφαιριστές που απέμειναν, να κάνουν τεράστια προσπάθεια και υπομονή.

Έναν Ουζουνίδη, τον οποίο κανείς δεν έχει φροντίσει να ενημερώσει για το αν θα αλλάξει κάτι κι ενώ βρισκόμαστε μια αγωνιστική πριν από το τέλος της χρονιάς. Το είπε, άλλωστε, ο ίδιος ο Εβρίτης προπονητής στη συνέντευξη Τύπου. Δεν έχει καμία ενημέρωση, καμία διαβεβαίωση από τη διοίκηση. Για τέτοια λυπηρή κατάσταση μιλάμε. Και φυσικά, όπως ξεκαθάρισε, έχει πάρει την απόφασή του για το μέλλον και θα την ανακοινώσει μετά το επόμενο ματς. Καταλαβαίνουμε όλοι μας ποια είναι αυτή.

Δυστυχώς, έναν ικανότατο και άξιο προπονητή, με προοπτική για κάτι πολύ μεγάλο σε έναν νορμάλ Παναθηναϊκό, η διοίκηση τον «έκαψε». Να είστε σίγουροι ότι αν, τελικά, ο Ουζουνίδης αποχωρήσει και πάει να δουλέψει σε μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, θα κάνει σπουδαία πράγματα και η δουλειά του όχι μόνο θα αναγνωριστεί, αλλά θα αποδώσει και καρπούς.

Υ.Γ: Το αποτέλεσμα είναι 0-3 και οι 10.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού που βρίσκονται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σηκώνονται από τις θέσεις τους και φωνάζουν για 10 λεπτά συνθήματα υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας. Παρά την πίκρα, παρά τη στεναχώρια και την απόλυτη φρίκη απ’ όλα όσα έχουν γίνει, ο κόσμος στάθηκε στο πλευρό του «τριφυλλιού» και ήταν συγκινητικός. Να καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι αυτός ο κόσμος δε γίνεται να πικραθεί άλλο. Η χρονιά αυτή επιβάλλεται να είναι μια κακή παρένθεση. Σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που ζήσαμε όλοι φέτος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x