Διονύσης Δεσύλλας

Το πιο κρίσιμο ματς για τον Παναθηναϊκό!

Ενδεχόμενο στραβό αποτέλεσμα την Κυριακή για τον Παναθηναϊκό θα αποδειχθεί καταστροφικό. Σε διαφορετική περίπτωση, η ομάδα επιστρέφει. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση για τον Παναθηναϊκό, μετά και τη δεύτερη αγωνιστική κρίση μέσα στη χρονιά, το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ είναι το πιο κρίσιμο για το τριφύλλι. Εδώ που φτάσαμε, το λες και παιχνίδι της χρονιάς για το τριφύλλι και οι λόγοι είναι εύκολα κατανοητοί.

Οι πράσινοι έχουν ένα και μόνο στόχο. Την έξοδο στην Ευρώπη. Από τη στιγμή που η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι αποχαιρέτησε νωρίς τον θεσμό του Κυπέλλου, η τετράδα στο πρωτάθλημα είναι μονόδρομος. Για να συμβεί, όμως, κάτι τέτοιο, η νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου, είναι αυτοσκοπός. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για το τριφύλλι.

Μια ισοπαλία θα είναι αποτυχία. Ενδεχόμενη ήττα, θα αποδειχθεί καταστροφική, αφού σε μια τέτοια περίπτωση όλοι θα απομακρυνθούν από τον Παναθηναϊκό και το έδαφος στα πλέι οφ, δύσκολα θα καλυφθεί.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στο -5 από τον δικέφαλο του βορρά. Με νίκη μειώνει στους 2 και μπαίνει στη διαδικασία των πλέι οφ, έχοντας ψυχολογικό αέρα, αλλά και μια σημαντική βαθμολογική ανάσα. Έχουμε τονίσει ξανά ότι κάθε ματς για τους πράσινους έχει χαρακτήρα τελικού. Για το παιχνίδι που έρχεται μπορούμε να πούμε ότι είναι ο... τελικός των τελικών. Τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο...

Ο Λάζλο Μπόλονι είναι κι αυτός σε δύσκολη κατάσταση. Το γνωρίζει κι ο ίδιος, παρά το γεγονός, βέβαια, ότι, όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή στον BwinΣΠΟΡ FM, η διοίκηση δεν προχωράει τώρα σε αντικατάστασή του. Το τι θα γίνει αργότερα, δεν το ξέρει κανείς. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο Ρουμάνος κρίνεται και το αποτέλεσμα του αγώνα της Κυριακής είναι κομβικό και για τον ίδιο τον προπονητή.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, η απώλεια του Βέλεθ είναι σημαντική. Εκτός απροόπτου, ο Ισπανός στόπερ δε θα μπορέσει να δώσει το παρόν. Το πρόβλημα στο πόδι, τον αναγκάζει να μην το πατάει καλά και να του δημιουργεί νέες ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Ο Νιάς επιστρέφει, όπως και οι Αλεξανδρόπουλος και Μολό. Στα θετικά είναι το γεγονός ότι η ομάδα για πρώτη φορά έπειτα από μεγάλο διάστημα θα πάει σε παιχνίδι με τις λιγότερες απουσίες.

Αυτό, όμως, δεν αρκεί για να πάρει αυτό που θέλει. Χρειάζονται πολλά περισσότερα για να διορθωθούν οι αγωνιστικές ανορθογραφίες. Χρειάζεται πολύ καλύτερη δημιουργία, αλλά και πίεση στον αντίπαλο, κάτι που στα τελευταία ματς δεν το κάνει ο Παναθηναϊκός. Το ματς με τον ΠΑΟΚ μπορεί να αποτελέσει μια νέα αφετηρία, έστω και τώρα. Αρκεί να γίνουν αυτά που πρέπει για να έρθει η πολυπόθητη νίκη...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x