Διονύσης Δεσύλλας

Το... πιστόλιασμα στον Παναθηναϊκό και το μεγάλο πισωγύρισμα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος στο ματς του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη και τον μεγάλο κίνδυνο για την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Για όλα τα τραγελαφικά που είδαμε χθες στη Ριζούπολη ισχύει η ρήση "όπου φτωχός κι η μοίρα του...". Ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων είδε τον διαιτητή Κομίνη και κυρίως τον VAR Σκουλά να τον... πιστολιάζουν και να του αφαιρούν το δικαίωμα να διεκδικήσει μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία θα ήταν η δεύτερη σερί στο πρωτάθλημα και μάλιστα απέναντι μια ομάδα η οποία βρίσκεται στα ψηλά της βαθμολογίας.

Δε χρειάζεται να γράψουμε πολλά, ούτε να τα επαναλάβουμε. Από χθες, άλλωστε, έχει αναλυθεί με κάθε τρόπο το διαιτητικό έγκλημα εις βάρος του τριφυλλιού. Πρώτα ακυρώνεται κανονικό γκολ, με το οποίο οι πράσινοι θα έπαιρναν κεφάλι στο σκορ και θα έβλεπαν με μεγαλύτερη άνεση τη συνέχεια του αγώνα και έπειτα μετράει το καθοριστικό τέρμα της Ξάνθης, σε μια φάση στην οποία υπάρχει ξεκάθαρο οφσάιντ. Κι αν μιλάμε για δύσκολες φάσεις (πράγματι είναι) πλέον δικαιολογίες και "ανθρώπινα λάθη" δεν υπάρχουν. Γι αυτό εφαρμόζεται το σύστημα VAR. Για να βοηθάει τον διαιτητή και να μην παίρνονται τέτοιου τύπου αποφάσεις, οι οποίες καθορίζουν αποτελέσματα και στέλνουν στο... ψυχιατρείο κόσμο και κοσμάκη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, η χρήση του VAR δε διόρθωσε κακώς κείμενα. Απλώς... εξέθεσε κάποιους. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Ο Σκουλάς, μετά τα όσα έκανε χθες, θα πρέπει να μπει στο "ψυγείο". Με δυο αποφάσεις του, εκτέλεσε το τριφύλλι και μαζί με τον Κομίνη μετέτρεψε μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση σε ένα απόλυτο φιάσκο και σε μια ληστεία εις βάρος του ήδη ταλαιπωρημένου Παναθηναϊκού.

Σε ό, τι έχει να κάνει με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και την απόδοση της ομάδας του Γιώργου Δώνη, φάνηκε ξεκάθαρα ότι υπάρχει έλλειψη στις επιλογές. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακός, δεν ήταν και σούπερ. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση, εγκλώβισε την Ξάνθη, η οποία είχε αρκεστεί σε έναν παθητικό ρόλο, αλλά δε σκόραρε. Στην επανάληψη, κάτι οι αλλαγές συστήματος και προσώπων, κάτι η πίεση και το άγχος και αποτέλεσμα και κάτι το γεγονός ότι η ομάδα ποιοτικά δεν έχει πλούσιο ρόστερ με ποδοσφαιριστές που μπορούν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις, έφεραν σταδιακά και την μείωση της απόδοσης, μέχρι το σοκ στο 93'. Ενα ματς το οποίο θα μπορούσε να φέρει τους πολύτιμους τρεις βαθμούς και θα ανέβαζε την ψυχολογία, τελικά εξελίχθηκε σε μια οδυνηρή ήττα και ένα μεγάλο πισωγύρισμα.

Με μόλις μια νίκη σε έξι παιχνίδια, με πρόβλημα στο γκολ, με την πλειοψηφία των μεταγραφών να μην έχει βοηθήσει και με τεράστιο άγχος και πίεση για το αποτέλεσμα από εδώ και πέρα, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον Παναθηναϊκό. Πλέον, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθεί κάθε στόχος από νωρίς. Μπορεί ο Γιώργος Δώνης και οι ποδοσφαιριστές του να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση; Δύσκολο φαίνεται, αλλά όχι και ακατόρθωτο. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να έρθουν μαζεμένα θετικά αποτελέσματα, να συνεχιστεί η δουλειά, να υπάρξει σημαντική άνοδος από παίκτες που είναι αρνητικοί και φυσικά, ταυτόχρονα, να γίνει η αυτοκριτική στα λάθη που έχουν γίνει στον σχεδιασμό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x