Γενικά

Δεύτερη νίκη για την Γκρενζάου του Σγουρόπουλου στην Μπουντεσλίγκα, δυναμική επιστροφή Παρίδη

Δύο σημαντικούς αγώνες για ισάριθμους διεθνείς αθλητές μας περιελάμβανε η Παρασκευή σε ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος έδωσε ένα ακόμη ματς με την Γκρενζάου στην Μπουντεσλίγκα 1 στη δύσκολη προσπάθεια για την παραμονή, ενώ η Κωνσταντίνα Παρίδη μετείχε με την πρωτοπόρο Ντόμπρε στην επανεκκίνηση της πρώτης εθνικής κατηγορίας της Τσεχίας μετά από το μεγάλο χρονικό διάστημα της αναστολής.

Τελικά, αμφότερες οι αναμετρήσεις έφεραν ευχάριστα νέα, καθώς η μεν Γκρενζάου σημείωσε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα με σκορ 3-2 σετ επί της Μπαντ Κονιγκσχόφεν με 3-2, η δε Ντόμπρε συνέχισε νικηφόρα, κάμπτοντας με 6-4 τη Μοράβσκι Κρουμλόφ.
Τόσο ο Σγουρόπουλος, όσο και η Παρίδη, συνέβαλαν στις νίκες με τα αποτελέσματά τους, η δεύτερη, μάλιστα, έκανε με πολύ καλό τρόπο το επίσημο ξεκίνημά της μέσα στο 2021.

Στη γερμανική Λίγκα των ανδρών, η Γκρενζάου υποδέχτηκε την Μπαντ Κονιγκσχόφεν για τη 17η αγωνιστική. Ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης σε Νέους άνδρες (2019) και Νέους (2017, 2018) τοποθετήθηκε ξανά ως πρώτος παίκτης και πρόσθεσε μία ακόμη καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του.

Στον πρώτο του αγώνα νίκησε τον Γερμανό Κίλιαν Ορτ με 3-0 σετ. Στο τέταρτο στη σειρά παιχνίδι συνάντησε τον δευτεραθλητή κόσμου και κάτοχο δύο χάλκινων μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ομαδικό, Μπάστιαν Στέγκερ. Ο Σγουρόπουλος άρχισε πολύ καλά και είχε την ευκαιρία να πάρει στην παράταση το πρώτο σετ, αλλά στο τέλος «λύγισε» με 3-0 σετ.

Ο αγώνας κρίθηκε στο διπλό, με τους Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς/Κριστιάν Πλετέα (Σερβία/Ρουμανία) να ξεπερνούν με 3-2 σετ τους Ορτ και Ζέλικο. Τώρα, η Γκρενζάου είναι μόνη στην 11η και προτελευταία θέση της κατάταξης με 4 βαθμούς κι εξακολουθεί να ελπίζει για την παραμονή.

Στην Τσεχία, μετά την πρώτη κατηγορία των ανδρών, πήρε σειρά και το αντίστοιχο πρωτάθλημα των γυναικών. Διεξήχθη η 11η αγωνιστική, με την Ντόμπρε να διατηρεί το αήττητο και να επικρατεί 6-4 εκτός έδρας της Μοράβσκι Κρουμλόφ.

Η Παρίδη ήταν δυνατή στην επιστροφή της στα τραπέζια μετά από μήνες και πέτυχε δύο ατομικές νίκες. Αρχικά, έκαμψε τη Λένκα Χαραμπάζοβα με 3-2 σετ κι αργότερα την Ελίσκα Σέντοβα με 3-1. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών πλησίασε και σε τρίτη νίκη, αλλά ενώ προηγήθηκε της Γιεκατερίνα Τσερνάβσκα με 2-0 σετ στο τέλος λύγισε με 3-2.

Η Ντόμπρε προπορεύεται στη λεγόμενη Extraliga με 21 βαθμούς. Υπολογίζεται η βαθμολογία με τις οκτώ πρώτες ομάδες που θεωρητικά πάνε για τον τίτλο, η Ντόμπρε εμφανίζεται με 7 νίκες σε ισάριθμα ματς και είναι αποσπασμένη δύο βαθμούς από τη Χοντονίν και τρεις από την Μπρέτσλαβ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x