Ειδήσεις

Δια… χειρός Πάρκερ

Με κορυφαίο τον Τόνι Πάρκερ η Γαλλία επικράτησε 77-71 της Ουκρανίας για την τέταρτη αγωνιστική του 1ου Ομίλου του Ευρωμπάσκετ.

Ένας NBAερ ήταν αυτός που… πλήγωσε τους Ουκρανούς και τους ανάγκασε στην πρώτη τους ήττα στο Ευρωμπάσκετ.

Με κορυφαίο και ηγέτη τον Τόνι Πάρκερ (28 π) η Γαλλία επικράτησε 77-71 της Ουκρανίας για την τέταρτη αγωνιστική της διοργάνωσης και θέτει υποψηφιότητα για την πρωτιά του 1ου ομίλου, σε περίπτωση που την Δευτέρα νικήσει την Μεγάλη Βρετανία.

Στον αντίποδα οι Ουκρανοί αν και προσπάθησαν για τρία δεκάλεπτα, στο τέλος λύγισαν από την ανωτερότητα του αντιπάλου τους. Άξιος συμπαραστάτης του Πάρκερ για τους νικητές Γάλλους ο Μπορίς Ντιαό με 15 πόντους.

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι- χέρι στο σκοράρισμα, δίχως καμία να μην μπορεί να πάρει… κεφάλι στο σκορ. Οι καλές άμυνες λειτούργησαν, λύσεις στην επίθεση δεν βρέθηκαν ιδιαίτερα, όμως η πρώτη περίοδος έληξε με την Ουκρανία να προηγείται 16-14 της Γαλλίας. Στο ίδιο ακριβώς μοτίβο και η δεύτερη περίοδος με το παιχνίδι να είναι ένα πραγματικό ντέρμπι. Το ημίχρονο τελείωσε 36-35 υπέρ των Ουκρανών.

Με τους Πάρκερ και Ντιαό… μπροστάρηδες και κύριους σκόρερ η Γαλλία προσπάθησε να πάρει το προβάδισμα, αλλά και πάλι το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Οι άμυνες εξακολουθούσαν να είναι δυνατές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι δύο ομάδες να ξεφύγουν στο σκορ. Οι Ουκρανοί έδειχναν ότι είναι… ζόρικος αντίπαλος και δεν επέτρεψαν στους «τρικολόρ» να πάρουν… κεφάλι, με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει ισόπαλο 51-51.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Γάλλοι έβαλαν το πόδι στο… γκάζι και με τον Πάρκερ να κάνει ο,τι θέλει πίεσαν τους Ουκρανούς και κατάφεραν με ένα επιμέρους σκορ 18-8 μέχρι και δύο λεπτά πριν το φινάλε να προηγηθούν με δέκα πόντους 69-59. Οι Γάλλοι πήραν τη νίκη με 77-71 και ανάγκασαν τους Ουκρανούς στην πρώτη τους ήττα στην διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-35, 51-51, 71-77

Ουκρανία (Μάικ Φρατέλο): Πουστοζβόνοφ 3, Τζέτερ 20, Μίσουλα 9, Γκλιέμποφ, Γκλαντίρ 9, Λίποβι 9, Νατιάζκο 6, Ζαμπιρτσένκο 5, Κορνιγένκο 4, Ζάιτσεφ 3, Πούστοβι, Κραβτσόφ 3

Γαλλία (Βενσάν Κολέ): Λοβέρν 1, Μπατούμ 8, Ντιό, Πετρό 2, Καουντί, Πάρκερ 28, Ερτέλ 2, Πιετρούς 3, Ντε Κολό 3, Ντιαό 15, Αζανσά 5, Ζελαμπάλ 10

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x