Αγγλία

Έβγαλαν… «μαχαίρια» Βίλας-Μπόας- Μουρίνιο!

Υπήρξαν για χρόνια φίλοι και συνεργάτες. Τώρα όμως δε θέλει να βλέπει ο ένας τον άλλο ούτε ζωγραφιστό! Αντρέ Βίλας-Μπόας και Ζοσέ Μουρίνιο μίλησαν για τη σχέση τους και το ντέρμπι του Λονδίνου.

Οι δύο Πορτογάλοι θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι ως πρώτοι προπονητές στη σημερινή αναμέτρηση μεταξύ Τότεναμ και Τσέλσι. Αν περίμενε κανείς όμως ότι αυτή θα είναι μια συνάντηση ανάμεσα σε δύο συμπατριώτες και πρώην συνεργάτες που παραμένουν φίλοι για χάρη του παλιού καλού καιρού, τότε απέχει πολύ από την πραγματικότητα..

Η αλήθεια είναι ότι από την εποχή που ο σημερινός κόουτς των «Σπερς» αποφάσισε να φύγει από το πλευρό του μέντορά του ύστερα από επτά χρόνια (μετά τη θητεία του «Μου» στην Ίντερ) οι δύο άντρες δεν μιλάνε καν μεταξύ τους. Τον λόγο τον ανέφερε χωρίς… περιστροφές και τσαλιμάκια ο Βίλας-Μπόας:

«Τα “σπάσαμε” επειδή εγώ είχα τη φιλοδοξία να δώσω περισσότερα και να εμπλακώ ακόμα πιο ενεργά στην προπονητική. Εκείνος όμως δεν ήθελε να έχει ακόμα πιο στενή συνεργασία μαζί μου έτσι αποφασίσαμε ότι είχε έρθει ή ώρα να συνεχίσουμε χωριστά».

Ο 36χρονος τεχνικός παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να θεωρεί πλέον τον Μουρίνιο φίλο του: «Δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις, η σχέση μας καταστράφηκε. Έχουμε αμοιβαίο σεβασμό, αλλά τίποτα δεν είναι όπως παλιά». Και σίγουρα η αρπαγή του Γουίλιαν την τελευταία στιγμή από τους «μπλε» δεν βοήθησε και πολύ την κατάσταση…

Από την πλευρά του ο «Special One», δεν ήταν και πολύ ευχαριστημένος με τις αποκαλύψεις του συναδέλφου του: «Εγώ δεν τα συζητάω αυτά δημοσίως, είναι προσωπικά θέματα. Δεν με απασχολεί τι λέει, με αφήνει αδιάφορο.» Βέβαια στη συνέχεια έκανε ένα όχι και τόσο αδιάφορο σχόλιο, αφήνοντας υπονοούμενα για τη συμπεριφορά του Βίλας-Μπόας.

Την συνέκρινε μάλιστα με την αντίστοιχη δική του όταν αντιμετώπισε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010 μεταξύ Ίντερ και Μπάγερν το δικό του μέντορα στην Μπαρτσελόνα, τον Λουίς Φαν Χάαλ: «Βρέθηκα απέναντι σε έναν προπονητή που ήταν πολύ σημαντικός για την καριέρα μου ο οποίος με βοήθησε να ωριμάσω και το έκανα με πολύ επαγγελματικό τρόπο. Και έτσι πρέπει να γίνεται. Είχα πολλούς βοηθούς αυτά τα χρόνια και σε όλους ήμουν ανοιχτό βιβλίο».

Ύστερα από όλα αυτά οι δυο τους έβαλαν μπόλικο «αλατοπίπερο» σε ένα έτσι κι αλλιώς πολύ ενδιαφέρον ματς. Μένει να φανεί ποιος θα χαμογελάσει στο τέλος στα μούτρα του άλλου…

επιμέλεια: Σταύρος Χονδροθύμιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x