sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Έντεκα χρόνια από το ντεμπούτο με… κρότο του Μακέντα με τη Μαν. Γιουνάιτεντ (video)

Σαν σήμερα το 2009 ο Ιταλός φορ του Παναθηναϊκού έκανε αίσθηση στο ντεμπούτο του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κατά το «Who is Yourkas?» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον λίγα χρόνια πριν, όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι διερωτώνταν ποιος είναι αυτός ο Φεντερίκο Μακέντα, σαν σήμερα πριν 11 χρόνια.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προερχόταν από δύο σερί ήττες και είχε χάσει τη διαφορά από τη Λίβερπουλ στην κούρσα της Premier League. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στις 5 Απριλίου, όταν η Άστον Βίλα προηγήθηκε με 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ» και η Λίβερπουλ ήταν έτοιμη να στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον χαρακτήρισε «τζόγο» την κίνησή του να αντικαταστήσει στο 61’ τον αρνητικό Νάνι με τον 17χρονο Ιταλό, που δεν γνώριζε κανείς και λίγες μέρες πριν είχε πετύχει χατ-τρικ με τις «ρεζέρβες». Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ανοίξει το σκορ και ισοφάρισε σε 2-2, αλλά τη νίκη έμελε να χαρίσει ο έφηβος Κίκο.

Με εξαιρετικό ξεμαρκάρισμα με τακουνάκι και ένα απίθανο πλασέ με το δεξί στην απέναντι γωνία χάρισε στo 93' μια νίκη-χρυσάφι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που πάτησε γερά στην κορυφή και τελικά κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x