WRC

Έκπληξη από Λάπι στο Ράλι Φινλανδίας, συγκατοίκηση στην κορυφή

Ο Εσαπέκα Λάπι στο μόλις τέταρτο Ράλι της καριέρας του ήταν ο μεγάλος νικητής στη Φινλανδία. Δεύτερος ο Έβανς, τρίτος ο Χένινεν. Έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας ο Νουβίλ τον Οζιέ.

Ένας… πρωτάρης κέρδισε το Ράλι Φινλανδίας. Ο Εσαπέκα Λάπι, στον μόλις τέταρτο αγώνα του στο WRC, κέρδισε τον αγώνα με Toyota Gazoo Racing έχοντας διαφορά 36 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Έλφιν Έβανς με M-Sport World Rally Team. Ένας ακόμη Φινλανδός, ο Γιούχο Χένινεν με Toyota Gazoo Racing πήρε για 0,3’’ την τρίτη θέση από τον συμπατριώτη του, Τεέμου Σούνινεν με M-Sport World Rally Team.

Ο Οτ Τάνακ με Ford Fiesta κέρδισε το Power Stage και κέρδισε πέντε βαθμούς, έναν περισσότερο από τον δεύτερο Έβανς, ενώ τρίτος ήταν ο Τιερί Νουβίλ με Hyundai i20, ενώ Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα και Γιούχο Χένινεν ακολούθησαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σεμπαστιάν Οζιέ εγκατέλειψε νωρίς τον αγώνα κι έτσι ο Τιερί Νουβίλ είχε την ευκαιρία να τον πιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας στους 160 βαθμούς, τέσσερις αγώνες πριν την ολοκλήρωση του WRC.

Το επόμενο Ράλι του πρωταθλήματος θα γίνει 17-20 Αυγούστου στη Γερμανία:

Αναλυτικά η κατάταξη:
inner

Οι νικητές των ειδικών διαδρομών:
SS1-Τάνακ
SS2-Σούνινεν
SS3-Λάτβαλα
SS4-Λάπι
SS5-Λάπι
SS6-Λάπι
SS7-Λάπι
SS8-Σούνινεν
SS9-Λάπι
SS10-Λάπι
SS11-Λάπι
SS12-Λάπι
SS13-Νουβίλ
SS14-Λάτβαλα
SS15-Λάτβαλα
SS16-Λάτβαλα
SS17-Λάτβαλα
SS18-Λάτβαλα
SS19-Λάπι
SS20-Σούνινεν
SS21-Έβανς
SS22-Λάτβαλα
SS23-Λάτβαλα
SS24-Χένινεν
SS25-Τάνακ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x