F1

Ελπίζει να αποφύγει τη ποινή η Ferrari

Η Ferrari ελπίζει να αποφύγει την επιβολή ποινών, καθώς και οι δύο οδηγοί της έχουν φτάσει το όριο των επιτρεπόμενων μονάδων ισχύος.

Από τα έξι στοιχεία που απαρτίζουν τη μονάδα ισχύος, σε κάθε πιλότο επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει τέσσερα από το κάθε ένα.

Μετά από τις αστοχίες που υπήρχαν στην αρχή της σεζόν, οι πιλότοι της Ferrari έχουν φτάσει στο όριο των επιτρεπόμενων turbo συμπιεστών. Με εννιά αγώνες να απομένουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, αν χρειαστεί κάποιος εκ των Σεμπάστιαν Φέτελ ή Κίμι Ραϊκόνεν να χρησιμοποιήσει και πέμπτο turbo συμπιεστή, θα του επιβληθεί ποινή δέκα θέσεων στη σειρά εκκίνησης του Grand Prix.

Στη Scuderia υπάρχει αισιοδοξία ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, καθώς θα είναι καταστροφικό για τις προσπάθειες της ομάδας σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο όπως φαίνεται θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

«Σίγουρα υπάρχει ανησυχία μετά τις αστοχίες του turbo στην αρχή του πρωταθλήματος, το οποίο μας ανάγκασε να έχουμε χρησιμοποιήσει ήδη τέσσερις, ενώ βρισκόμαστε στη μέση της σεζόν. Λογικά δεν θα χρειαστεί να πάρουμε ποινή. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δεν θα χρησιμοποιήσουμε πέμπτο turbo, θα εναλλάσσουμε αυτούς τους τέσσερις που έχουμε στη διάθεση μας», είπε ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, Ματία Μπινότο.

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x